Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Към IT Админите - репорт за достъп на юзър до папка/и

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Към IT Админите - репорт за достъп на юзър до папка/и

Здравейте колеги,Блъскам се тези 2-3 седмици с търсенето на някакъв читав софтуер за одит и репорт на файлов сървър с ОС 2003 и 2008.Знаете ли такъв, с който да проверявам във файлов сървър, кой потребител, до коя папка има достъп и какъв - пълен или само да чете.Давам пример за репорта който ми е нужен:User: pifthoFolder: \Server01ShredGroupFiles for burning - Read only accessFolder: \Server01ShredGroupPersonal files - Read/Write/Modify accessИнтересува ме такъв софтуер, с който не да давам права върху папка/и, а такъв с който да извадя пълен доклад на конретния юзър до всички папки, които достъпва. Определено софтуера трябва да може да оперира на ОС WinServer 2003/2008, а другия вариант е ако от работна станция дава със Win7, която станция достъпва конкретния сървър да могат да се разглеждат различни достъпи на юзърите.Аз лично опитвах с accessenum, ADGroupMembers, ADShowUserGroups, но те не ми произвеждат репорт в гореописания вид.И след като говорим и за корпоративен сървър софтуера ще се закупува и евентуално поне да изкарва репорта .csv, txt или такъв да си го преобразувам най - малкото.Благодаря предварително.
    Skoda AMfabia 1.2 12v
    exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

http://technet.microsoft.com/en-us/s.../bb897332.aspx
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Да ти кажа, не съм чувал за такъв софтуер, който да е комерсиален.Ние използваме наш си фреймуърк, в който (за моя изненада) има интегрирана подобна справка с АПИ. Бих ти препоръчал да обърнеш въпроса към отдела на девелъпърите ако има такъв. Според мен в тях е спасението ти. Ако нямате такъв отдел, време е да си направите. Но не мисля че ще намериш това което търсиш в някоя опаковка.Успех все пак.
      Fiat Grande Punto 1.3 Multijet, 75hp (10.2008г.)

Коментар

Здравейте Колеги,Благодаря за отговорите.@ BO - И двете ги ползвам, че даже и ADShowUserGroups, проблема ми обаче, е че трябва да мина после през всички Групи в Активната Директория и да търся юзъра.Не са кой знае колко юзърите, но групите са над 500, което става проблем. Днес минах през тези неща и направих справка за 1 юзър само и ми отне от 8:30 до 14:00 часа, като юзъра имаше почти най - малкия достъп.@Fotti - Изрових нета и наистина какви ли не "решения" платени и безплатни добарах, но уви - никое не покри нито изискванията нито целта достатъчно както тези от ВО. Минах през solarwinds, treesize....на някой даже имената не помня - не помогна. Засега и аз оставам на твоето мнение, че това ще е сложничко, като справка в прав текст. Иска ми се да имаме девелоп тим ама няма как...сложна работа.Интересува ме също дали SQL не може да го направи това, само където не ми идва идея това как да се напише (не съм на ти с тази програма, но колегата може и да успее)?
        Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

http://www.varonis.com/products/data...ons.htmlКак ти изглежда картинката?
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Една тъпа идея, ама на мен ми свърши такава работа точно за Виндоуски сървър( на Linux няма грижи) . Логваш се като юзъра който ти трябва и пускаш да се копира всичко с Тотал Командер някъде си. Той ще почне да реве, че не може да копира това или онова , ти му даваш игнор All и накрая виждаш какво не е копирал . Демек там няма достъп. Знам, че е тъпо, но на мен ми трябваше бързо решение, точно за това което питаш и се получи. Още повече, че не правиш нищо и можеш да си караш другата работа. П.П. Как е Core Duos -a моя съм го разнищил вече отвсякъде
            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Ако в базата данни има таблица с достъпа на потребителите, няма да е проблем да се напише едно куери. Въпроса е вече до самата структура на базата.
              Fiat Grande Punto 1.3 Multijet, 75hp (10.2008г.)

Коментар

Здравейте колеги,@ВО - Доста добре изглежда картинанката и ще го опитам понеже вече не е смешно, а ме притискат с времето. Благодаря ти за което, след това ще пиша, какъв е резултата.@veselin10 - Весе, знам че това с логването ще свърши работа, но не ме кефи идеята да събирам инфото с логване. Имаме около 50 юзъра и ..... ще стане мазало.Иначе Кора и аз го разгадах.... даже вече не ми е интересно да го ръчкам ))@Fotti - Виж това вече трябва да бъде претърсено със SQL човека, но това също е доста добра идея, за която ще се поразровя по дълбоко Благодаря Ви на всички за идеите... започвам с "разкъртването" на достъпите, че вече мнооого отлагах.
                Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

Working...
                X