Здравейте, колеги!Днес получих оферта за колата си. Някакви хора искат да я купуват, макар че аз не съм убеден на 100%, че искам да си я продам все още. Проблемът е, че не могат да извадят парите на куп и предлагат вариант за изплащане на 5 месечни вноски. Казват, че са проверили при нотариус и можело да се направи договор, при който колата да стане тяхна след плащане на последната вноска т.е. те си карат колата, но си се води на мое име до момента, в който не ми дадат и последната вноска. На такива неща не съм много съгласен. Ако например ударят колата и ми я върнат блъсната и кажат "еми платили сме ти 1 вноска, тя покрива ремонта, отказваме се от колата, чао" или нещо от сорта.Та.. някой наясно ли е с такъв тип продажба на автомобил и какви са възможните рискове за мен в такъв случай ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продажба на кола на 5 месечни вноски - въпрос
Collapse
X
-
Re: Продажба на кола на 5 месечни вноски - въпрос
uBaHoBB написа:Здравейте, колеги!Днес получих оферта за колата си. Някакви хора искат да я купуват, макар че аз не съм убеден на 100%, че искам да си я продам все още. Проблемът е, че не могат да извадят парите на куп и предлагат вариант за изплащане на 5 месечни вноски. Казват, че са проверили при нотариус и можело да се направи договор, при който колата да стане тяхна след плащане на последната вноска т.е. те си карат колата, но си се води на мое име до момента, в който не ми дадат и последната вноска. На такива неща не съм много съгласен. Ако например ударят колата и ми я върнат блъсната и кажат "еми платили сме ти 1 вноска, тя покрива ремонта, отказваме се от колата, чао" или нещо от сорта.Та.. някой наясно ли е с такъв тип продажба на автомобил и какви са възможните рискове за мен в такъв случай ?ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
-
Никакви вноски !Цялата сума в кеш, на ръка или в брой От такива сделки на изплащане между физически лица никога нищо хубаво не е произтекло - мой опит и на мои приятели и познати!== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа:Никакви вноски !Цялата сума в кеш, на ръка или в брой От такива сделки на изплащане между физически лица никога нищо хубаво не е произтекло - мой опит и на мои приятели и познати!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Категорично НЕ. Не се вързвай на такива предложения. Ако се съгласиш най-вероятно ще си останеш с първата вноска...Нито колаще имаш, нито останалите пари ще получиш...Ще ти остане САМО "собствеността" и всички текущи отговорности към нея.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Ми да ти кажа нее лош вариант, само една подробност да се впише в договора, а именно че предаваш колата в тяхно владение фактически при заплащане на последната вноскаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
И аз не бих се навил на такава зделка колега в интерес на истината сме в България а тук всеки се прави на тарикат и гледа да мине метар така че ако съм на твое място има пари има зделка .Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
stivan_alone написа:И аз не бих се навил на такава зделка колега в интерес на истината сме в България а тук всеки се прави на тарикат и гледа да мине метар така че ако съм на твое място има пари има зделка .ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:stivan_alone написа:И аз не бих се навил на такава зделка колега в интерес на истината сме в България а тук всеки се прави на тарикат и гледа да мине метар така че ако съм на твое място има пари има зделка .The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Ми да ти кажа нее лош вариант, само една подробност да се впише в договора, а именно че предаваш колата в тяхно владение фактически при заплащане на последната вноскаpunto HGT
Коментар
-
S_BANKOV написа:Дидо, не четеш. Написал съм "фактическо владение" което означава че вземат колата като платят и последната вноска.punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар