Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на ОС, от XP към .... UBUNTU?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дали сте 2500+ лева за лицензен AutoCAD; или 7000+ лева за лицензен SolidWorks; или пакет на Adobe, а се къхърите за 300 лева за Win 7? btw Преди доста време попаднах на статия за австралийско архитектурно студио, което кара на Linux с AutoCAD R14 под WINE. Не ви ли звучи несериозно?

Коментар

Аз не познавам такъв човек (който да си е купил Аутокада )Но темата беше друга...Да, Линукс е много добра безплатна алтернатива за домашен комп. Зависи все пак за какво ще се ползва.За Фиат Форум става перфектно

Коментар

Humppa написа:
        Дали сте 2500+ лева за лицензен AutoCAD; или 7000+ лева за лицензен SolidWorks; или пакет на Adobe, а се къхърите за 300 лева за Win 7? btw Преди доста време попаднах на статия за австралийско архитектурно студио, което кара на Linux с AutoCAD R14 под WINE. Не ви ли звучи несериозно?
        Значи все пак ще ползваш Кад системи Аз си свалям програмите от сайта на Аутодеск и после само кракове намирам Само Аутокад 2011 съм си купил ама беше едни врътки през фирма и с една промоция та излезе 500лв. Не знам дали може Кад14 на Линукс, но няма да се учудя. Само дето обикновено покрай нея ще ти трябват и други програми (ако не си Архитект де). Но не знам дали си и заслужава. В смисъл какво може да ти предложи 2014-та версия, което 2010/2011 не може?
        ФИАТ- Пътят е само формалност
        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
        -----------------------------------------------------
        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Immortal написа:
          Аз не познавам такъв човек (който да си е купил Аутокада )Но темата беше друга...Да, Линукс е много добра безплатна алтернатива за домашен комп. Зависи все пак за какво ще се ползва.За Фиат Форум става перфектно
          Ся...ще ме караш в Неделя да ти нося диска Иначе и аз съм за, че Линукса за домашни условия е много приятен. Лесно се свиква, но ако ти трябват програми ще си биеш главата на моменти
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Ами пробвайте Зорин ОС де. Favorite Games се инсталира за секунда и работи прекрасно, без да съм се занимавал с WINE или PlayOnLinux

Коментар

Абе общо взето, все се чудя как някой хора хвалят Linux при условие че сигурно 90% от PC-тата са с Win.Явно потребителите сме много тъпи.......въпреки че е въпрос на предпочитания де, коя ОС ще ползваш.Но ХР, 7, 8, никога няма да бъдат заменени от Linux.Най- смешният съвет беше да си сложиш виртуално ХР при условие че сега ти е осниовна ОС
              Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

ivokolev написа:
                Най- смешният съвет беше да си сложиш виртуално ХР при условие че сега ти е осниовна ОС
                Много ли се смя?На мен пък ми е смешно - къде видя съвет да си слага виртуално ХР?Относно тъпотията на потребителите - ДА, 90% от потребителите на компютри са много тъпи!Все им е тая от каква операционна система ще влизат в vbox да гледат чалга клипове или на каква операционна система ще отварят facebook и gepime.

Коментар

На мен ми е интересно какво е това дъно дето няма драйвери за 7? Да не се окаже, че няма на сайта на производителя, защото ги има в ОС. А отделно вероятно ще ги има и от Windows Update. Не вярвам компютъра да е по бавен с 7-ца, а с още 1GB RAM буквално ще забравиш, че XP-то е съществувало някога. Предложенията с линукс може и да работят, но няма как която и да е програма или игра за уиндоус да върви по-добре през емулатор отколкото на 7 или XP.
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Дъното е вече много старо. Още за Vista нямаше поддръжка. Когато сложа 7-ца, която става за 15-20мин, след това, един час си играя за да подкарам драйверите за XP под 7, в крайна сметка, успявам да подкарам само LAN картата и звука, за чипсета няма драйвери. 7-та е чудесна и в пъти по-добра от XP, според мен и макар че прави не лоши оценки, макар че не ги взимам под внимание, не работи така пълноценно. Пробвах го с 64бит 7-ца за един ден, там направо фръкна, ама рама е малко за 64бит.
                    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Майкрософт е мастодонт, но бива атакувана от по-малки хищници постоянно. Много трудно ще я изместят от десктопа макар, че опитите продължават и никога не са спирали. Обаче има един тънък момент - може и да не могат да я изместят лесно от десктопа, но могат да изместят самия десктоп.Миналата година беше обявена за година на Линукс на десктопа. Трудно ще я изместят най-вече заради софтуера, който я изисква.Ама преди много-много лета, плешивият Стив Балмър изкрещя на един семинар "developers, developers, developers !!" и Майкрософт правеше всичко възможно да си обгрижва, създава, обучава и култивира разработчици в нейната еко-система. Би шута на OpenGL и започна да си налага DirectX и Windows, като game-платформа. Накои компании, като Valve напоследък искат да обърнат този trend и да направят Linux + OpenGL не по-лоша гейм-платофрма с тяхната SteamOS и разбира се да се настанят в незаетата ниша и да развържат бизнеса си от конкурента MS с техния Windows Store.Парадокса е, че всъщност Linux не върши работа на по-напредналите потребители. Или може би не по-напредналите, а тези, които предимно създават съдържание. Пишат програми, рисуват с Photoshop, моделират с Autodesk продукти, композират и въобще ползват спрециализиран софтуер. За по-непретенциозните потребители, дето ползват PC-то само за малко нет-че, мако фейсбуче, ютубче, вибоксче, някое филмче от замундата, форумче, музичка и един Линукс/Mint ще им върши прекрасна работа. Тука разбира се не попадат геймърите. Гейминга, сериозния засега си иска Direct3D и Win.Кежуал игрички можеш да си цъкаш и в браузера. И тука идва големия проблем на Майкрософт, че не успя да се наложи на мобилния пазар, засега.Демек, много голям процент хора всъщност могат да ползват изчислително устройство, което не е Майкрософт powered и пак да си имат пълноценни преживявания. Особено в ерата на НЕТ-я, cloud-а и стрийминга. Не знам каква е статистиката точно, но вече всеки има Андроид/iOS в джоба си, а не всеки има домашен Windows компютър. Колкото до Linux и WINE, имайте в предвид, че за някои неща за да ги подкарате трябва да инсталирате нативни Windows компоненти, като Access Jet DB engine, visual c++ redistributable, directX библиотеки и др., които за да бъде всичко легано, трябва да имате валиден Windows лиценз.

1.9 JTD 110hp
                      Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

Провай xubuntu, там може да си конфигурираш визуално лентите така, че да прилича на уиндоус. Има софтуерен център, като андроид маркет-а и се инсталират лесно всички стабилни софтуери. Проблемът ще са ти Auto/Archi CAD, че нямат версии за линукс. Няма и Фотошоп, но ако го ползваш за обработка на снимки, добра алтернатива е Gimp. Акробат рийдър за линукс има, но флаш си нямам идея дали има.За ежедневна употреба, без игри линукса е перфектен.

Коментар

Общо взето, в моя случай, Linux не може да ми върши работа, така както Win. И в такъв случай, предпочитам на тази щайга да сложа 7-ца, от колкото Linux, защото не си падам по ограниченията, от типа на "алтернативни програми".
                          Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Така и не разбрах защо не ползваш 7 вместо ХР. Честно казано 7-та върви по добре от ХР та дори и с 1г. рам.
                            Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                            Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Xaus написа:
                              Така и не разбрах защо не ползваш 7 вместо ХР. Честно казано 7-та върви по добре от ХР та дори и с 1г. рам.
                              Защото няма драйвер за чипсета и на XP като че ли, върви малко по-добре. А и последният път, като се опитах да сложа 7-ца не се стартира инсталиращата програма, показа само синият тапет и до там. Но така или иначе, ще го излъжа и ще сложа 7-ца.
                              Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Immortal написа:
                                Kay_ написа:
                                Не само Аутокад.. Всичко на АутоДеск не подкача на линукс
                                Ако трябва да сме точни - лесно е с една виртуалка под ХР, но си иска сериозна машина като ресурси, за да върви нормално.Иначе лично аз съм го правил.
                                Ей го на де пише за виртуалки Човекът казва че машината му е слаба, ти виртуална ОС искаш да си пуска. Явно и аз съм от тъпите, щото ползвам WIN.Ама я обясни, що да си слагаш Linux и виртуално XP, при условие че в момента си с последното ???
                                Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

Working...
                                X