Колеги, както знаем, XP вече официално е в историята. По принцип, мен ъпдейтите на XP, никога не са ме вълнували, защото ползвам кракната, пиратска версия. Но тенденцията при игрите, макар че не съм запален геймър, показва че игрите не поддържат XP, вероятно това ще стане и с програмите. Това ме кара, да се замисля за преход към нова, актуална ОС. Бил съм с Win7, харесва ми като цяло, но дъното ми няма драйвери за 7-ца и спъва работа, а и старата щайга е с 1GB RAM. Четох една статия за UBUNTO и желанието ми да пробвам се засили. На картинки изглежда добре, чувал съм, че използва по-малко ресурси, работи бързо, безплатен е и има актуализации. Но лично за, понеже не съм запознат с Linux и неговите версии, имам въпроси. Относно програмите, Microsoft Office, Adobe (Acrobad Reader, Photoshop, Flash и т.н), Corel Draw и всички, които се ползват ежедневно от всеки човек, имат ли версии за Ubuntu. За игрите, четох че има програми, емулатори по-скоро, както казах не съм геймър, но ми се прищява от време на време. Давайте препоръки, мнения, съвети. Машината на която искам да пробвам е:AMD Athlon64 2.00GHz s.754RAM 1GBATI Radeon 3650 512mb agp8HD 80GB ATA + 80GB SATA
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на ОС, от XP към .... UBUNTU?
Collapse
X
-
Това че, вероятно скоро, няма да има актуални версии на програмите, а не самото XP. И не бих го нарекъл притеснение, а просто ми се иска, възможно по актуална ОС, която да не затормозява и без това издъхналата щайга.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Аз ползвам това: http://www.linuxmint.com/Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:Аз ползвам това: http://www.linuxmint.com/Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Остави си XP-то. Перфектно е за системата ти. Линукса е приятен, но в никакъв случай няма да направи чудо с компютъра ти, който си е морално остарял.Това за спиране поддръжката на програми и игри си го избий от главата. В близките години няма как да стане в предвид %-та машини с XP."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
ubuntu има вариант за жив линукс на флашка или CD, четеш как става правиш една флашка и почваш да тренираш . В смисъл бутваш от флашка без да си поразяваш XP то , пробваш гледаш и ако ти харесва инсталираш. Така преди време направих аз и съм много доволен от един български линукс vs live ползвах го първо жив после го инсталирах и близо две години работеше идеално на доста спъната машина . Иначе ubuntu изглежда доста добре и си има доста вградени инструменти но не съм влизал в подробности. Също така за въпросите които имаш си има къде да получиш по -компетентни отговори:linux-bg.org.
Коментар
-
Мога да се обзаложа, че ако колегата си инсталира Линукс, ще го махне с псуване точно след два дни.Линукса става за всичко друго но не и за графичен интерфейс. Не интуитивен е, прекалено сложен, дразнещ, има 503459072 дистрибуции (коя от коя по - хубави...) и т.н.Нещото, което ме дразни страшно много е, че всички бутони са разменени.Убунтото няма пауър мениджмънт. Сложих го на лаптопа и си прецаках батерията, защото я разреди на 100%.С две думи това е ответния удар на хейтърите срещу чичо Бил.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Убунту си е един много добър заместител на Джамлъците, стига да не ти се налага да ползваш нещо по-професионално.Иначе ако работиш само с офис пакет - няма нужда от Виндовс. Убунту е изключително красиво, може да е с графична среда КДЕ (Кубунту), която наподобява максимално Виндовса и лесно се свиква с него. После може да се премине към по-различна графична среда, ако има интерес.За интернет, мултимедия и офис пакет е перфектно.За професионална работа с Аутокад, примерно, не става (засега).Аз дълго време поддържах и Линукс, и Виндовс на компа си, но сега съм с по-малък хард и съм само на 7. Като си сменя пак харда, непременно ще сложа пак едно Убунту да ми порадва очите
Коментар
-
Humppa
Препоръчвам ZorinOS http://zorin-os.com/Сваляш уиндоуска програма и я инсталираш точно както под Уиндоус. Всичото WINE и PLayOnLinux са предварително конфигурирани. Работата с тази ОС е песен Освен това е базирана на Убунту
Коментар
-
Immortal написа:Убунту си е един много добър заместител на Джамлъците, стига да не ти се налага да ползваш нещо по-професионално.Иначе ако работиш само с офис пакет - няма нужда от Виндовс. Убунту е изключително красиво, може да е с графична среда КДЕ (Кубунту), която наподобява максимално Виндовса и лесно се свиква с него. После може да се премине към по-различна графична среда, ако има интерес.За интернет, мултимедия и офис пакет е перфектно.За професионална работа с Аутокад, примерно, не става (засега).Аз дълго време поддържах и Линукс, и Виндовс на компа си, но сега съм с по-малък хард и съм само на 7. Като си сменя пак харда, непременно ще сложа пак едно Убунту да ми порадва очитеФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Immortal написа:Kay_ написа:Не само Аутокад.. Всичко на АутоДеск не подкача на линуксФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар