Здравейте колеги,Както винаги, когато има нужда от актуална информация, разчитам на колеги от форума да споделят.Утре ще купувам автомобил на старо от частно лице. Колата е с габровска регистрация, но ще я регистрирам в КАТ София. Последният път, когато ми се наложи да правя това беше преди 6 години и спомените ми са... не е за разправяне. Два дни стоях от сутрин до вечер. Беше тотална лудница. Спомням си, че първият ден всички си оставихме колите една до друга пред портите, за да може рано на другия ден да се редим пак.Та с две думи, имате ли информация как минава сега процедурата? За колко време мога да се справя? Планирам да съм при КАТ по обяд - дали ще мога да свърша работа? Номерата ще се сменят естествено, иначе ако беше софийска щях да ги оставя същите.Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Процедура в КАТ София
Collapse
X
-
Миналата седмица минах цялата процедура колега. Аз обаче отидох рано към 7:30 и си тръгнах в 9:15. Като отидеш с колата директно я вкарваш при каналите, оставяш я в ивиците между каналите, докато чакаш на гишетата за документите. Предполагам, че по обяд няма да има много хора. Минаваш гишетата, като си носиш всички документи оригинал и копия към тях! От там ти дават един лист прикрепен към стария талон и те пращат да минаваш каналите. Там има няколко чичаци, които ти демонтират старите номера докато чакаш. Минаваш каналите, паркираш веднага след тях на паркинга колата и отиваш на гишетата отстрани на сградата с каналите да си вземеш новите номера. Плащаш там на касата и чакаш да те викнат. Връщаш старите номера и ти дават новите. Намираш човека, който ти ги е демонтирал, да ти монтира новите. Палиш и газ :DFiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
-
Отидох в КАТ около 12 ч. и приключих в 16:15 ч. Не става супер бързо, но честно казано за служителите не мога да кажа, че не си гледат съвестно работата. Не забелязах някой да се мотае. Това, което дразни е, че има разни тарикати, които пререждат другите, или пък някой катаджия води някой и го прекарва по-бързо.Много е кофти и мизерията в целия район. Мръсотия, цигания... Толкова ли е проблем да се отделят малко пари да се освежат помещенията, да има кошчета, тоалетни...Punto 1.9 JTD 2003
Ex Punto 1.1 1994
Коментар
-
Цялата процедура е голяма педерастия. Като почнеш от там, че са няколко сгради и липсват насочващи табели... човек се чуди, пита другите, те вдигат рамене...Нашата процедура е една от най-усложнените...Иди на едното гише, сега бягай да платиш на касата, после иди на другото гише, ама после бягай в другата сграда да вземеш табелите, оттам ги носи на "чичкото" да ги сложи... Изобщо е ПЪЛЕН ИДИОТИЗЪМ.Само за един ден може да се изчисти цялата тая пасмина и да се направи стройна организация, без да съществува възможност за пререждане и връзкарство.За съжаление, липсва воля.
Коментар
-
Няма да ви казвам, че това е най-малкия проблем в тая сфера. Една партия, която казаха, че вземала пари от горските стопанства, взема в пъти повече пари на месец, за да спъва работата на определени фирми в сферата на екологията. Министерство на околната среда и водите е златна мина да знаете!Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
[quote="Immortal"]Като почнеш от там, че са няколко сгради и липсват насочващи табели... човек се чуди, пита другите, те вдигат рамене...quote]Точно така е - прав си. Няма едно място, където като застанеш и да е обяснено къде какво се прави. А заличката, където се получават номерата е... няма такава мизерия. Все пак, моето мнение е, че преди 5 години беше много по-страшно.Punto 1.9 JTD 2003
Ex Punto 1.1 1994
Коментар
-
Ама за мен тези в КАТ не си вършат работата.Аз съм клиент и искам услуга. Постарал съм се да измия двигателя преди да отида при тях.Ако нещо не се вижда по номера на двигателя, то те са длъжни да правят каквото сметнат за необходимо.Както казах аз съм клиент, ако искат да сложат и ценова листа - за търкане със шкурка 5лв, за светване с фенерче 2лв и т.н. Ако не ми изнася тяхната ценова листа, то да имам избор дали аз да го правя или някой друг. А не по задължение аз да го правя при всички положения.Но не да карат жена да слиза в канал и да търка, а онзи да стои отстрани и само да пита - вижда ли се вече нещо.Това за мен е абсурдната ситуация. Всичко останало си е нормално - класически български гишета.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар