Аз пък не се заяждам - интересно ми е как така шофираш, че да не дразниш другите??? Аз никога не цъкам с фарове и не искам никой да ми цъка, особено ако трябва да изпреварвам - а ако случайно оня отпред не е видял добре, аз ще се натреса, а той ще вдигне ръце, изцъка с език и ще се прибере у дома... Затова са законите, да организират движението - всичко друго е на доверие - вие доверие на другите водачи имате ли или предпочитате сами да решите дали можете или не да изпреварите или завиете наляво?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Техники на шофиране
Collapse
X
-
ele написа:Аз пък не се заяждам - интересно ми е как така шофираш, че да не дразниш другите??? Аз никога не цъкам с фарове и не искам никой да ми цъка, особено ако трябва да изпреварвам - а ако случайно оня отпред не е видял добре, аз ще се натреса, а той ще вдигне ръце, изцъка с език и ще се прибере у дома... Затова са законите, да организират движението - всичко друго е на доверие - вие доверие на другите водачи имате ли или предпочитате сами да решите дали можете или не да изпреварите или завиете наляво?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
ele написа:Това означава ли, че ако всички фучат с 200 и ти ще фучиш с 200 да не ги дразниш?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Понеже въртя доста километраж по Тракията най - вече, когато ми е по лежерно много обичам да карам на свободна и по инерция........установил съм че без да пада скороста ми под 100кмч мога да мина 20 км по инерция като я засиля предварително от 150 да речем........А ако карам нощем или при нулев трафик, сека там където има завой - от СФ до отбивката за СТЗГ ако човек кара по най - прекия път от завой до завой(а не само в едно платно), почти 4 км е по кратък пътя.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ele написа:Аз пък не се заяждам - интересно ми е как така шофираш, че да не дразниш другите??? Аз никога не цъкам с фарове и не искам никой да ми цъка, особено ако трябва да изпреварвам - а ако случайно оня отпред не е видял добре, аз ще се натреса, а той ще вдигне ръце, изцъка с език и ще се прибере у дома... Затова са законите, да организират движението - всичко друго е на доверие - вие доверие на другите водачи имате ли или предпочитате сами да решите дали можете или не да изпреварите или завиете наляво?ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
За ele не караш ли с 40, значи, че "фучиш с 200". Други възможни скорости няма. Няма. Невероятна логика.Естествено, че в ситуацията, която описа Kay е рисковано да се влачиш с 50 км/ч. Па нека си е според закона. Което да поясня, специално за колежката, НЕ означава да "фучиш с 200".The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
ele написа:Аз пък не се заяждам - интересно ми е как така шофираш, че да не дразниш другите???...Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
И аз ще дам възможно най-пресен пример - миналата година бях в Канада. Там на магистралата всички карат с 50 - няма знаци, няма нищо, на магистралата и двете платна са пълни и колоната се влачи с разстояние между автомобилите 5-6 и повече метри. Никой, ама абсолютно никой, не сменя лента, освен ако не му е дошла отбивката и никой не изпреварва в аварийната лента. В града е същото - мине ли табелата и всичко кара с 50, 40, 30 или какъвто знак има - как така сред толкова много коли не се намери един да изпревари, да мине в аварийната лента или да засече някой друг - с две думи - някой да се изнерви??? Направило ми е и други впечатление - когато влезеш в някой град (колкото по-малък, толкова повече си личи) забелязваш, че на пътя има неписани закони - къде се прави обратен завой, не че е разрешен, просто платното е по-широко, къде се пускат тия от дясно, щото няма видимост и т.н. - само че ти няма как да знаеш това и обикновено го отнасяш. Това е и проблемът - хората не се нервят, че караш с 30, а се нервят, че не караш както те искат, за да им е удобно на тях да карат. За такива хора време и нерви, и особено пари за глоби НЯМАМ. А ако имате проблем с нервите в автомобила - добре ще е да посетите психиатър или психолог.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Еле, ключовата фраза е: "Колкото пише на съответния знак ...", а не с 30 по-малко, че да е безопасно!В Хюстън, например, ограниченията масово не се спазват.Всички карат с поне 5 мили над ограничението!Иначе за културата на пътя - просто нямам думи, очарован и възхитен съм от отношението "шофьор-шофьор"!I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Humppa
Реклама
Collapse
Коментар