Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към знаещите.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос към знаещите.

Става дума за лазерно устройство, което работи с лазерен диод 90mW и се налага смяна на диода с далеч по-мощен и с друга дължина на вълната. Оригиналния диод "мига" няколко стотин пъти в секунда, управляван софтуерно, работи на 2,7V 100mA и различна честота на тока за регулиране на яркостта. Новия диод трябва единствено да "мига", като яркостта ще се определи от драйвера и ще е постоянна и работи на 5-7V 200-300mW. Представям си го като релейно управление от единия диод към драйвера на другия, ама идея нямам как трябва да изглежда. Ако можете да дадете съвет как да се справя ще е чудесно.Поздрави!
    207 тиква автомат
    новокромаджия 2.4 печка

Не съм сигурен дали съм те разбрал правилно, но ще отговоря както мога:Стария драйвер едва ли ще стане за новия диод.1. Ако е генератор на ток, то тока няма да е достатъчен за новия диод.2. Разбирам, че яркостта зависи от duty cycle-a на ШИМ-а.Ако можеш да увеличиш тока на драйвера и успееш да промениш коефициента на запълване на ШИМ-а не виждам проблем.300mW ?!? Да не би да палиш предмети от разстояние ? Да не би да е 300мА, макар, че 300мА на 7 волта са 2,1 вата....Може ли малко повече детайли ?
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Грешката е моя, 200-300mA и това са данни дадени от производителя в зависимост от мощността. В оригиналния драйвер няма шанс да се пипа и за това ми се иска да използвам захранването на оригинарния диод само като управляващ сигнал за по-мощния. Оригиналния диод е 635nm, а новия 405nm. И двата са без обратна връзка. Мигането се синхронизира с движението на MEMS 60Khz.
      207 тиква автомат
      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Използвай оптрон светодиод - транзистор, добави един по-мощен транзистор след него и резистор за ограничаване на тока. Само не забравяй да ограничиш тока през светодиода на оптрона, че на 100 мА няма да оцелее.

Коментар

Аз се сещам за следното:1) Един NPN транзистор2) Правиш генератор на ток като слагаш резистор между емитера и маса. Тока е I = (U-0.6)/R, където U е напрежението на изхода на драйвера, R е резистора в емитера.3) В колектора слагаш лазера.В случая 7 Ohm ресистор трябва да е ОК.Това важи само ако драйвера е ШИМ с фиксирано напрежение, а не ток.
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Май ще платя на някой да го направи, че тая област не ми е от силните. Ако проявяваш желание, пиши на лични.БТВ С полупроводниково реле няма ли да стане?
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Working...
            X