Днес колегата ми получи писмо от НАП че дължи 1010 лв главница и 1068 лихва за фиш от 2011 г.Фиша е 50 лв затова че е бил без колан,ходил е два пъти но така и не е могъл да го плати.Вече са го осъдили без той да знае и дължи тези пари + глобата от 50 лв.Та се чудя имат ли право да те съдят без да те информират за това?И какви са тези лихви къде е тази банка да си бутна и аз паричките,ами ако бяха 100 лв?Май парите в държавата взеха да намаляват и сега искат лихви,да ги. ......
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
питане за фиш
Collapse
X
-
flippy89 написа:Това значи трябва всяка седмица да ходиме до кат да питаме имаме ли фишове и да се молим да им ги платим..... М******А ИМ МРЪСНА 2200 лева за фиш от 50 ми се струват страшно много.
Коментар
-
То проблема не е в тези дела, въпроса е защо когато той е отишъл да си плати глобата 2 пъти не е могъл да го направи, в такъв случай заради бюрокрацията човекът трябва да извади 40 пъти по голяма сума. Да чукна на дърво през живота си нямам нито една глоба или фиш, но ако се случи така с мен няма да оставя нещата така и ще се съдим ако трябва.... до дупка. Така ли се намират 2200 лева на днешно време. Дано колегата се оправи и нека се консултира с адвокат ако трябва да се съдят и да намерят начин.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Re: питане за фиш
nai7 написа:Днес колегата ми получи писмо от НАП че дължи 1010 лв главница и 1068 лихва за фиш от 2011 г.Фиша е 50 лв затова че е бил без колан,ходил е два пъти но така и не е могъл да го плати.Вече са го осъдили без той да знае и дължи тези пари + глобата от 50 лв.Та се чудя имат ли право да те съдят без да те информират за това?И какви са тези лихви къде е тази банка да си бутна и аз паричките,ами ако бяха 100 лв?Май парите в държавата взеха да намаляват и сега искат лихви,да ги. ......I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Няма да е точно така.Преди доста години имах един фиш 20 лв. за неправилно паркиране. Друг е въпросът, че не бях аз с колата тогава. :D Опитах се няколко пъти да го платя и все или почивка или приключване на каса и не успях.Преди две години получих писмо от НАП, че дължа около 350 лв., като беше описан фиша и решение на съда. И аз така реагирах. Какво обаче се оказа - фиш 20 лв., глоба от съда, че не съм се явил като свидетел на едно дело, дето ме влачиха по него 2-3 години и останалото лихви.Най-интересното беше, че съдът ме глобява и постановява принудително довеждане за следващото дело (това го разбрах от архива на делото). След това се явявам още около 1 год по заседания и нищо не съм разбрал.От НАП ме уведомиха де. :D
Коментар
-
Според мен имаш шанс да обжалваш и да доказват, че си бил викан, че ти е била връчвана призовката, а ти не си го направил. Аз бих обжалвал задължително.Мен друго ми е интересно. И аз и жената имаме фишове. Фишовете винаги са били съставяни вечерта и винаги след има няма 2-3 часа по-късно сме ги плащали. Демек винаги в 22:00 часа и по-късно от онлайн системи на разните му банки.Имаме и един фиш платен в най-близкия клон на първата срещната банка, когато нямахме още онлайн банкиране.Как някоя банка, в работно време, ще ви откаже да ви вземе парите, че го изтъквате като невъзможност чак, при добро желание, да си платите глобата? Странна работа.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
На един приятел също един фиш за 50 лева му стана 800 че не го беше платил 2 години. Много внимавайте !http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
А къде можеш да провериш дали ти виси фиш за плащане?И как така изведнъж ти се появява задължение за 800 лв.? Нито покана за доброволно плащане, нито призовки нито нищо. А неплатените фишове сигурно са десетки хиляди.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
infineon написа:На един приятел също един фиш за 50 лева му стана 800 че не го беше платил 2 години. Много внимавайте !BO написа:.....Как някоя банка, в работно време, ще ви откаже да ви вземе парите, че го изтъквате като невъзможност чак, при добро желание, да си платите глобата? Странна работа.
Коментар
-
Bane
Вие ме вкарахте във филма ся... миналото лято ми писаха фиш 20лева за неспазване на знаци.Така и не дойде време да го платя, и ще ми кажете, че вече е станал 300-400 лева ли ?!
Коментар
-
naskobg написа:Bane написа:Вие ме вкарахте във филма ся... миналото лято ми писаха фиш 20лева за неспазване на знаци.Така и не дойде време да го платя, и ще ми кажете, че вече е станал 300-400 лева ли ?!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар