Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полицейски произвол - как да се действа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И мен ме попитаха какво работя. Другото, което стана беше, че по време на проверката на документите ми приятелят, с когото бях, си държеше ръцете в джобовете и стоеше съвсем обикновено, при което единият му каза "веднага си извади ръцете от джобовете!". Сега ще кажете, че е могъл да извади оръжие, но по-скоро беше заяждане., отколкото предпазливост. Аз си знам правата, но ако бях останал и се бяха върнали - щяха да ни пребият, да ни заключат в районното и да ни лепнат някакво измислено обвинение. После иди доказвай, че нищо не си направил. Явно наистина само с камера трябва да се ходи....
    Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Дидо е разбрал точно какво имам предвид. Истината е, че полицаите стават такива заради далаверата, често ти потъпкват правата и се държат надменно. Дори и тази "молба" е нарушение на правата ти, да. Аз лично съм си стоял в колата дълго време, за да слушам музика. Кефи ме.Клипът с Господарите доказва на какво са способни и дори да вкарат в затвора напълно невинен човек. А мислите ли, че това е прецедент?И остава отворен въпросът, ако на "молбата" им отговоря - не, мерси, ще остана още около час в собствената ми кола - какво би се случило?
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Сега се сетих за един много стар случай. Вярно, почти от социализЪма...Бяхме в 11 клас, 1990 година.На един от съучениците ми баща му беше директор на една фирма, и имаха видеокамера. Нещо изключително скъпо и рядко срещано тогава по домовете.Та той я беше домъкнал да се снимаме, наближаваше и абитуриентския бал...И вървим групичка 5-6 човека, а той носи камерата и ни снима как ходим по улицата.И минаваме покрай полицията (не знам дали още не беше милиция) в Ямбол. Просто пътят ни беше от там.И като наискочиха едни милиционери, като ни заобградиха, вкараха ни вътре и почнаха да ни разпитват - защо снимаме сградата на полицията. Извадиха касетата, щели да я "промият" и да видят какво сме снимали... (Смях!)... та ни държаха няколко часа, докато дойде баща му на този приятел и ни измъкна всички.И това само защото си вървяхме по улицата с гола в ръката...камера.П.П. Относно случаят на младежите, от "Господарите" - фактът, че мистериозно е изчезнал записа от външната камера точно за това време, когато са ставали навън събитията, говори изключително много кой е виновен за цялата случка.На мен други доказателства не ми трябват, за да съм сигурен, че младежите са абсолютно невинни.

Коментар

Нещата с Господарите и липсващия запис са както тъпото съчинение,че баретите нямали техника за разбиване на врати, които се отварят на вън, а по пожарно-аварийна безопасност всички врати трябва да се отварят на вън.Сигурно за техника от типа "кози крак" и друга МВР трябва да обяви обществена поръчка и да се явят кандидати за изпълнение.
          Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
            ...а по пожарно-аварийна безопасност всички врати трябва да се отварят на вън...
            Това важи за обществените сгради, магазини и места, където се събират много хора. И логично - при инцидент да могат лесно да излезнат.За апартаментите обаче, всички врати трябва да се отварят навътре - като припаднеш, да могат да влезнат Погледни един проект и ще се убедиш сам.
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Може и така да е ,но ще влезем в друга тема кой ще дойде като припадна Идеята беше,че не може един антитерористичен отряд да не може да отвори една проста врата без значение на къде се отваря.
              Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Да бе нямали техника, ако някой се е загледал в репортажа за баретите ясно се вижда как един от нинжите размята таран в ръцети си. Ясно е че са влезли да гърмят като на сватба, ама булката не е щяла да се дава.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                  Да бе нямали техника, ако някой се е загледал в репортажа за баретите ясно се вижда как един от нинжите размята таран в ръцети си. Ясно е че са влезли да гърмят като на сватба, ама булката не е щяла да се дава.
                  Ами обикновено с таран се блъска вратата и се влиза.Но ако вратата наистина се окаже, че се отваря навън, а и та вземе се окаже някоя масивна врата, влизането е много трудно.Това, където го казват за влизането през такава врата наистина е вярно.Търси се изненада и за това се влиза с таран.Иначе е лесно да се каже, че можела да се отвори лесно и били глупави.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Изобщо не съм казал че са глупави, напротив познавам трима души работили в такива отряди и мога да кажа че са си доста трезво мислещи и уравновесени хора, със сигурност не са подбирани случайно, ное факт че са подценили ситуациата в конкретния случай. Иначе и аз съм за повече проверки, ако съм сигурен че всичко е наред няма от какво да се плаша. Колата ми е с РР регистрация и в тук в София съм си постоянно обект на проверки, но ако всичко е ОК, няма от какво да се притеснявам. Ето един случай от скоро. Тази година ходих за риба с един младеж от форума, и се разбираме сутринта в 6 часа да съм пред тях за да се прехвърля при него и да ходим с неговата кола. Обаче аз още от мерак в 5.20 се оказвам пред тях на паркинга на блока където има паркирани триста коли и аз паркирам напреки на неговата, седя си пуша си, кафенце, абе с две думе си чакам Покрай мен минава патрулка с 15км/ч. и подминават ме и изведнъж спират, сирена и обратно при мен, скачат двама младежи в униформа и свалям стъклото, искат ми документи на колата, книжка и ала бала, проверяват ме и всичко е ок. Осветиха колата че вътре беше столове, кофи въдици и такива неща, питаха къде отивам и аз викам ще ходим за риба че се чакаме. Питаха къде точно, разбархме се и си пожелахме те на мен наслука,а аз лека работа и така. Можеха да ме подминат, можеха изобщо да не ме забележат, но факт е че ме провериха и то защото точно това им е работата, да пазят обществения ред. Така че повече проверки не са излишни.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Такава проверка в Русе е невъзможно да се случи. От детските ми години ходя за риба и се чакаме по ранни зори, никога не се е случвало подобно нещо.Похвално е, но защо само в София се случва..
                      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

И една случка от мен. Пътувам аз днес и ме спира гранична полиция. Според вас аз какво трябва да направя1. да спра и да си покажа документите (както междувременно искаха)2. Да им покажа среден пръст и с мръсна газ да ги подмина - д-ба и идиотите, не пресичам граница, ква им е работата да ме спират - ай сектир. Мисля, че малко подхождате с рогата напред - не виждам какъв е проблемът да ви спрат, да ви проверят документите или да ви помолят да се преместите. Пък след това не виждам какъв е проблемът да се преместите, като си тръгнат, да се върнете, ако толкова сте пуснали корени на плочката, на която сте кибичели. В края на краищата това им е работата - като си я вършат, що я вършат. като не я вършат - що не я вършат. Пък ако смятате, че някой се е отнесъл неуважително към вас, може да подадете жалба.И пак една случка, с мой познат се разкарваме една вечер, спира ни полиция, моят познат няма документи - ако бяхме тръгнали с рогата напред, той щеше да свърши в райнното, докато някой му донесе документите, но зададоха няколко въпроса, няколко извинения, малко погледи тип "Сори, мнооо съм прост, че си забравих документите, направо ми изхвърча от главата поради предстоящата хубава разходка" и ни пуснаха със забележката да не си забравя документите.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

И какво излиза, че при мен се държаха като с отрепка и бях с всички видове документи, които имам, а вас са ви пуснали без документи... Еми съжалявам, но това не е "вършат си работата". Вършат си я избирателно, а когато не трябва, се престарават.
                          Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

По темата и на мен ми се е случвало към 5:30 сутринта рано рано пътувахме за риба 4 човека във една кола от Ямбол към едно язовирче което се намира 20 км след Елхово и както се движим изведнъж излезе от някъде някакъв голям джип със сини светлини ........и спряха ни беше гранична полиция разговора беше точно такъвДобро утро момчета на къде сте тръгнали ? За риба отиваме питаха ни къде обяснихме им ........... аха добре я дайте личните карти за проверка провериха ни всичко беше точно и пожелаха на слука
                            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

ele написа:
                              Мисля, че малко подхождате с рогата напред - не виждам какъв е проблемът да ви спрат, да ви проверят документите или да ви помолят да се преместите. Пък след това не виждам какъв е проблемът да се преместите, като си тръгнат, да се върнете, ако толкова сте пуснали корени на плочката, на която сте кибичели. В края на краищата това им е работата - като си я вършат, що я вършат. като не я вършат - що не я вършат.
                              Не видях някой да казва, че има проблем да го проверяват, съвсем пък не видях някой да са го карали да се премести и това да е проблем.Проблем е, когато си стоиш в колата и ти казват нагло или те "молят" да се прибираш у вас. Но както и да е, всеки си има мнение.Иначе проверки, въпроси, контрол - аз съм за. Само да не си превишават правомощията, което се случва понякога.
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

След като не може да открие каква е разлика между спиране и спиране, няма смисъл да и обясняваш.
                                Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Working...
                                X