Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за Punto II (1999-2003)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няколко въпроса за Punto II (1999-2003)

Здравейте, харесвам Punto-то II (1999-2003) и обмислям да си взема едно, но първо исках да попитам - скъпа ли е поддръжката му, издръжлива кола ли е, какво да гледам при покупка, от какво най-много страдат, кои са най-скъпите ремонти по него, има ли проблем с газовите инжекциони, кой е по-добрия двигател откъм издръжливост и разход 1.2 (60кс) или 1.2 16v (80кс) (да отбележа, че икономията от разходи по ремонти и гориво ми е приоритет номер 1). Общо взето всякаква информация би ми била полезна. Благодаря.

Пунтото е една доста приятна кола. Изглежда малка, но вътре е просторна. Кораво и евтино за подръжка окачване. Гледаш си стандартните неща, като обърнеш внимание на сити-то, ако има. Въртиш ляво-дясно до откат, даже малко по-грубичко. Не трябва да изключва! Освен това в движение не трябва да потропва, че няма оправия. За бензиновите мотори нямам впечатления, но дизелчето е супер за това купе. Чудно за мен само при HLX има ел. огледала с подгрев....ако са ти от значение да имаш предвид. Честно казано не се сещам за нещо друго. Приятна и хубава колица
    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

От почти 5 години карам такова пунто 2001г, 1,2 60к бензин. Минал съм 70000км с него, от които 55000 на газ. Препоръчвам 1,2 60к двигателя, слага му се газ лесно и безпроблемно(стига да е ГИ и да няма проблеми на бензин преди това). До момента ремонтите които съм правил са стартер(на около 85000км) и сега на 130000 имам за смяна тампон на ск.кутия, свещи и кабели. Това е. Вярно, за извънградско колата идва леко слаба, но за града е перфектна. Разходът е в порядъка на 7-7,5 бензин в София чисто градко лятото до 8-8,5 зимата. На газ около 1 литър отгоре. Извънградско - около 6 газ със 100-110км. Ако нещо друго те интересува специално, питай.

Коментар

Какво ще рече сити-то?Какво ще рече спортинг?Всички ли имат 6 скорости?Някой с впечатления от 16в мотора?

Коментар

Сити-то е т.нар "хидравлика" или серво на волана. Проблемно е според колегите, аз нямам наблюдения, защото моята няма Сити.Спортинг ще рече вид изпълнение. 16v са спортинг. Не всички имат 6 скорости.

Коментар

Това е единствения Фиат, който към момента се предлага на пазара и се купува масово, и който гние като за световно.На един колега му избирахме този месец такова. Баси и гнилите боклуци. Един намерихме, който е читав и го купихме. Читав до толкова, че не му работеше климатика още на огледа, но пък поне не беше изгнил.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И не всички 16V са спортинг на жената взехме такова 16V - газифицира се без проблем

Коментар

jtd85 е правилнния избор според мен.Или да се напънеш с някой лев отгоре за 1.3 мжет.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако искаш дизел има добри варианти. С дизел обаче не можеш да постигнеш разхода или по-точно разходите на газ. За бензин не говорим. 2009та карах 106-ца 1.4d и с 20лв нафта минавах 200км в София, ама нафтата беше 1,80. Сега на газ пак минавам 200км с 20лв, при положение, че Пунтото харчи почти 2 пъти повече.

Коментар

BO написа:
                    Това е единствения Фиат, който към момента се предлага на пазара и се купува масово, и който гние като за световно.
                    Гаранцията против ръжда на пунто МК2 е 10 години, след това е на късмет
                    punto HGT

Коментар

Working...
                    X