Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на автомобил

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Точно това Волво, D5 двигателя си е разработка на Волво.Иначе слагат HDI дизели на PSA (същите слагат и на ФОРД).

Коментар

Колеги, изпаднах в голяма беда. Силните порои в последните дни са нанесли щети на "скъпата" ни панелка и ниагарския водопад се излива от тавана (поне така ми го описаха). Дошъл някакъв майстор и казал за целия ремонт 1500 лв?! Въпроса кой следва е: преди да съм тръгнал да се разхождам и да моля навсякъде за нормално изплащане на автомобила, имате ли опит и знаете ли за автокъщи, които няма да имат проблем автомобила да се изплати вместо на нормалния лизинг (с първоначална вноска и после 24-36 месеца равни вноски + лихва) на няколко пъти, да речем 1х3000 лв + 3х1000 лв или ако трябва с някаква лихва? Надявам се утре след университета да мога да отида и в мото пфое та и там да разбера каква е практиката. И възможно ли е изобщо да се говори за някакво такова изплащане, при условие, че все още се водя неработещ, освен ако не е лизинг с одобрение само с лична карта?
      Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

При тия условия се съмнявам, че дори и телефон можеш да си вземеш на изплащане, да не говорим за кола....Никога не съм си купувал нищо на изплащане, но по-миналата година майка ми си взе някакъв телефон и от оператора и искаха справка от НОИ за размера на пенсията...Не помня сумата, но ставаше дума за 10-15 лева на месец. Щом за това искат справки и куп документи, просто не виждам как някой ще ти даде кола, без да имаш официални доходи.

Коментар

Този апартамент застраховка няма ли - ако има, да си поеме ремонта, а ти да си караш по първоначалния план.
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Колега Салвадор, като не си взимал на лизинг, както сам казваш... на майка ти са ѝ искали, вероятно защото е пенсионерка.Аз винаги имам някакъв лизинг, досега никъде не са ми искали никакви документи. Само лична карта.И да, взимал съм лизинги точно когато не само съм бил безработен, но съм имал и стари задължения към НАП.За кола не съм, но предполагам, че няма да има проблем.Абе щом е да ти вземат парите (от таксите и лихвите), все ще измислят някаква схема, за да ти ги вземат.

Коментар

Благодаря за дадената надежда. Въпроса е да ми позволят някакъв индивидуален план за изплащане какъвто бях написал в предния пост... А не една година да ходя да бера срам за по 250-300 лв. на месец, все едно внасям за някаква по-нова и скъпа кола.Апартамента няма застраховка, уви. Уведомиха ме днес, като това е станало преди 3 дни, просто е изчаквано да отиде майстор и да оцени щетите и сумата за ремонта. Такова главоболие на финалната права, просто не е истина... А кола съм си казал, че ще взема този месец или юли, защото ми става много неудобно за бъдещата ми работа (ще имам нужда от личен превоз).

Коментар

Ми ОК...дано да бъркам, пишете накрая какво е станало.

Коментар

Стрелок написа:
                  Колеги, изпаднах в голяма беда. Силните порои в последните дни са нанесли щети на "скъпата" ни панелка и ниагарския водопад се излива от тавана (поне така ми го описаха). Дошъл някакъв майстор и казал за целия ремонт 1500 лв?! Въпроса кой следва е: преди да съм тръгнал да се разхождам и да моля навсякъде за нормално изплащане на автомобила, имате ли опит и знаете ли за автокъщи, които няма да имат проблем автомобила да се изплати вместо на нормалния лизинг (с първоначална вноска и после 24-36 месеца равни вноски + лихва) на няколко пъти, да речем 1х3000 лв + 3х1000 лв или ако трябва с някаква лихва? Надявам се утре след университета да мога да отида и в мото пфое та и там да разбера каква е практиката. И възможно ли е изобщо да се говори за някакво такова изплащане, при условие, че все още се водя неработещ, освен ако не е лизинг с одобрение само с лична карта?
                  Е какво са 1500лв?Ако сте 8 етажа по 3 поне апартамента на етаж, това са 24 апартамента. Или по 63лв на апартамент.Това ако те бутне в покупката на кола...
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е какво са 1500лв? Ако сте 8 етажа по 3 поне апартамента на етаж, това са 24 апартамента. Или по 63лв на апартамент. Това ако те бутне в покупката на кола...
                    Това е така. Общи части са все пак...Но, ако не дай Боже в блока живеят тапири на, които "не им тече"процедурата за събиране на пари от тях е сложна, тягостна и в повечето случаи безсмислена...Пък, колкото и Закон, наредби, етика и морал даги задължава.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

BO, хубаво го мислиш, ама никой няма да плати на чужд апартамент ремонта. Такива филми в България няма. Не ти говоря за някакъв общ ремонт. Отделно покрива явно има нужда от сериозен ремонт, щом е протекло при нас на 3-тия етаж, като входа е 5 етажа. Ето ти още пари, последния път дадохме по 200 лв и не беше качествен ремонта. Излишно е да споменавам, че повечето отказват да плащат по едни 2 смешни жалки лв за различни такси. При вас има ли такива, които отказват да платят 0.50 лв такса, за притежание на куче в апартамента?За да не съм офф, с последни надежди чакам мой познат да се обади да не ходя сам да разглеждам. Ако не намеря с кого да отида, който разбира, няма как да купя.

Коментар

ntodorov написа:
                        Е какво са 1500лв? Ако сте 8 етажа по 3 поне апартамента на етаж, това са 24 апартамента. Или по 63лв на апартамент. Това ако те бутне в покупката на кола...
                        Това е така. Общи части са все пак...Но, ако не дай Боже в блока живеят тапири на, които "не им тече"процедурата за събиране на пари от тях е сложна, тягостна и в повечето случаи безсмислена...Пък, колкото и Закон, наредби, етика и морал даги задължава.
                        Това е така.Има тъпири, но и за тях има лек.Дават се веднага на съд - има си определена процедура за това, като след това започват да стават послушни.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Закона за етажната собственост.
                          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Salvador написа:
                            Ми ОК...дано да бъркам, пишете накрая какво е станало.
                            Пиша какво стана. Колегата Immortal се оказа прав. Отидох в Мото Пфое на оглед. Човекът там след като ми показа автомобила, най-спокойно ми обясни, че при лизинг, цената му ще е с около 500 лв по-висока, защото била на частно лице, което я е предоставило за препродажба и те просто действат като посредник, не знам как се определя тяхната печалба. Тези около 500 лв се добавят към сумата за която те я изкупят от него, за да могат да ми я предложат на лизинг. Не ми обясни тези 500 лв печалба към лихвата ли са, или ще ми я продадат по-скъпо и отделно ще плащам и лихва. Изобщо не ме попита дали работя или не, просто ми каза, че лизинга мога да си го погася както си искам, стига да е в рамките на срока описан в договора (12 месеца). Няма наказателни такси за предварително погасяване. Естествено от там се започна едно "трябваше да видим с какви гуми е", "хубаво ще е да погледнем какво има за смяна и да го сменим в сервиза ни" и всякакви други "евтини" упражнения, които да се включили в лизинга, че да ми излезело по-евтино. Едва се сдържах да не му се изсмея в лицето. Отделно проверката в сервиза им за изправност била около 140 лв. Аз много вяра нямам, защото нали все пак трябва да я продадат. Естествено че ще ми кажат, че всичко е наред. А се чудя ако изискам да ми дадат цифри като компресия на цилиндрите, тези дюзи колко нафта връщат и други тем подобни, които не разбирам, сигурно ще ми искат и още пари. Той този лизинг, прегледа и ако се сменят при тях консумативи, без регистрацията ще я качат до 7000 минимум. Очаквам обаждане днес, да видя продавача колко би свалил от цената ако му броя всичките пари в кеш.

Коментар

Извинявай Стрелок, ама твоята работа е както казваше баба ми "цървул няма, гайда иска". Защо ти е да се заробваш с лизинг, като нямаш работа, според мен ако толкова ти се налага да притежаваш автомобил, вземи си един за 1000-2000 лв. да ти върши работа, а после се хвърляй на дълбокото, тези лизинги може да ти излязът през носа, казвам го за твое добро.
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Веднага отговарям - няма да ги давам всичките пари аз. Неслучайно Палио-то вече не го карам, а само баща ми го ползва. От своя страна той ще ми помогне с парите, а всички други пари, които трябваше да ги получа, си ги получих. Ако исках някоя кошница с бонус ядове за 1000-2000 лв, щях да я купя до сега. За друга приказка се сещам аз: Трай бабо за хубост. Та ще траем в случая.Говорейки за кола за 1000-2000 лв. Палиото (като кола в рамките на тези пари) определено не го оставям, защото ми върши страхотна работа. Едно, че ми омръзна да не разполагам с кола в 100% от времето, друго че въпреки редовната и добра поддръжка, колата си е износена (реални 193 000 км) и постоянно изникват нови проблеми. Просто нямат край. На всичкото отгоре, колкото аз я пазя, двойно повече баща ми я кара като за последно. Та, дотегна ми от това и реших и аз като нормален човек да оставя повече пари, та дай Боже да случа на нещо по-хубаво поне от сегашната. Последно реших, че ще е S60. Само за такива оглеждам вече. Но докато не я взема нищо не се знае.

Коментар

Working...
                                X