Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на автомобил

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Грабвай Волвото s60 и не се чуди,две години карах такава кола нема такава машина,страхотни са. :D

Коментар

Колега, тази тема е доста странна. Изброил си 10 модела и не мисля,че има много хора,които имат преки впечатления от тях, за да могат да дадат точно мнение. Според мен е правилно първо да си подредиш приоритетите, да редуцираш бройката и тогава да се коментира конкретен модел с конкретен двигател. Дай си отговор на въпроса за какво ще ползваш колата и колко ще я караш. Колко хора ще се возят в нея. Комфорт, гъзария, евтина поддръжка, нисък разход, здрава предница и т.н.Степенувай си кое е важно за теб и след това търси кола. Например има хора, кооито карат по 5К км на година и завишен разход за тях не е проблем, но искат комфорт. Има хора които карат 50К на година и за тях е важен нисък разход, здравина и евтина поддръжка.Напиши какви са ти приоритетите и след това бихме могли да изкажем малко по-точно мнение на тяхна база.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Може би наистина е доста неясно, тъй като не съм обяснил що за кола ми трябва. Опитвам се да редуцирам, ама какво да редуцирам като всяка ме грабва с нещо. Затова исках и насоки. Нещата стоят по следния начин.Колата надали ще навърта повече от 10 000 - 12 000 км/година в най-лошия случай. Главно имам 250 км път до вкъщи, когато се прибирам и повече градско из София. Не ми се налага постоянно да минавам големи разстояния. Ще вози двама души в повечето време, но да речем мога да събера и 4 ако се прибирам вкъщи и има още кандидати или като ходя на почивка, гости и т.н, тоест хубаво ще е да може да вози и що годе удобно тези отзад, за да не ми набиват колена в гърба. Трябва ми някаква комфортна, добре шумоизолирана кола, за да не ме убиват примерно тези 500 км в двете посоки като пътувам до вкъщи или пък ако реша от София да си направя едно море, да се видя с приятели в Бургас например и да се върна на същия ден. След това да е здрава като окачване и мотор, цената на консумативите не ми е толкова важна. За разхода - не търся някакви тотални икономии, 9л/100км градско на дизел ми е съвсем прилично, като да се има в предвид, че нямам наблюдение на "нормалния" разход в София, тъй като моята тук не съм я карал почти (три пъти съм идвал с нея) и е доста възможно 9л да попадат в категорията "икономична". За "гъзария" под каквато и да е форма да не става дума. Не ми трябва за да събирам погледи, а за удобство.Колегите, които повдигнаха темата с паркирането: Въобще не ми е проблем колкото и дълга да е колата. Височината обаче е важна - не ми се обират дупки, шахти и да се вкарвам във филми с пукнати картери и изгубени пробки. Тук в София по-рядко попадаме с приятели на такива улици, само че вкъщи си е неизбежен проблем, всяка улица разбита или разкопана.Immortal, този път не те разбрах. Аз съм отворен към предложения и в никакъв случай няма да оплюя нещо италианско, без да съм се качил поне или покарал. Говорих на пръв поглед кои са фрапиращите неща. А именно, много пъти чувам, че Alfa е скъпа и капризна кола, FIAT нямат адекватно предложение за тези пари (изключая Stilo, който не ми харесва), а от Lancia ми допада само Thesis, който нито мисля, че ще ми е достатъчно икономичен с този 2.4JTD, нито пък ми се вписва добре в бюджета.От антиикономичните коли, единствено бих прежалил мерцедесите като вариант за покупка. Дано съм поизяснил нещата малко.
        Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

Това Мондео се произвежда до началото на 2007, мисля, след това идва по-новото поколение, така че няма смисъл да слизаш до 2002-2004, аз наскоро гледах едно точно от началото на 2007, Титаниум изпълнение, и беше кажи-речи в бюджета ти. Големи талиги са, качвах се и отзад - достатъчно широка е, багажникът е огромен (става дума за комбито), заслужава си да я поогледаш.
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Стрелок, прочети това....http://automedia.investor.bg/a/0-nac...a-2-0/Като го прочетеш внимателно, ще разбереш, че има коли и Ситроен С5. За до 4 хиляди лева ще си намериш 2,0ХДИ-110коня, ще го чипнеш и ще забравиш за останалите коли. Този мотор е само на С5 първа фаза и е до 2004 година. Здрав, надежден, икономичен, сложен в кола с прекрасна возия. Зависи единствено и само от теб дали ще се пречупиш. Специално хидравличното окачване е нещо, което не трябва да те плаши. Желязно е. Мисли! Ксантията ми е с този мотор. Изминал съм лично над 140 хиляди километра с нея и дори лампа за грешки не ми е светвала за проблеми. А колата не съм я купувал нова от магазина. Едно е ясно, че при по-новите коли, не можеш да избягаш от демпферните маховици.
            Ситроен Ксантия HDI-110 +++
            Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
            Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

Стрелок написа:
              Може би наистина е доста неясно, тъй като не съм обяснил що за кола ми трябва. Опитвам се да редуцирам, ама какво да редуцирам като всяка ме грабва с нещо. Затова исках и насоки. Нещата стоят по следния начин.Колата надали ще навърта повече от 10 000 - 12 000 км/година в най-лошия случай. Главно имам 250 км път до вкъщи, когато се прибирам и повече градско из София. Не ми се налага постоянно да минавам големи разстояния. Ще вози двама души в повечето време, но да речем мога да събера и 4 ако се прибирам вкъщи и има още кандидати или като ходя на почивка, гости и т.н, тоест хубаво ще е да може да вози и що годе удобно тези отзад, за да не ми набиват колена в гърба. Трябва ми някаква комфортна, добре шумоизолирана кола, за да не ме убиват примерно тези 500 км в двете посоки като пътувам до вкъщи или пък ако реша от София да си направя едно море, да се видя с приятели в Бургас например и да се върна на същия ден. След това да е здрава като окачване и мотор, цената на консумативите не ми е толкова важна. За разхода - не търся някакви тотални икономии, 9л/100км градско на дизел ми е съвсем прилично, като да се има в предвид, че нямам наблюдение на "нормалния" разход в София, тъй като моята тук не съм я карал почти (три пъти съм идвал с нея) и е доста възможно 9л да попадат в категорията "икономична". За "гъзария" под каквато и да е форма да не става дума. Не ми трябва за да събирам погледи, а за удобство.Колегите, които повдигнаха темата с паркирането: Въобще не ми е проблем колкото и дълга да е колата. Височината обаче е важна - не ми се обират дупки, шахти и да се вкарвам във филми с пукнати картери и изгубени пробки. Тук в София по-рядко попадаме с приятели на такива улици, само че вкъщи си е неизбежен проблем, всяка улица разбита или разкопана.Immortal, този път не те разбрах. Аз съм отворен към предложения и в никакъв случай няма да оплюя нещо италианско, без да съм се качил поне или покарал. Говорих на пръв поглед кои са фрапиращите неща. А именно, много пъти чувам, че Alfa е скъпа и капризна кола, FIAT нямат адекватно предложение за тези пари (изключая Stilo, който не ми харесва), а от Lancia ми допада само Thesis, който нито мисля, че ще ми е достатъчно икономичен с този 2.4JTD, нито пък ми се вписва добре в бюджета.От антиикономичните коли, единствено бих прежалил мерцедесите като вариант за покупка. Дано съм поизяснил нещата малко.
              За това, което си описал, то единствения избор из между вариантите, които си дал е само Волво С60.Но ако искаш по-евтина кола, то следващия разумен избори би бил Вектрата.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ntodorov написа:
                niko09 написа:
                Какъв е смисълът да е дизел да гори 10 на сто градско, като можеш да си вземеш една бензинова кола с ГИ , дай от там да почнем?
                Абе и аз така мислих допреди няколко години, ама сега си задавам обратния на твоя въпрос. :PПС: Сега видях, че Емо е отговорил. Мисля същото.
                Подкрепям и аз.Влязох и аз в правата вяра

Коментар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=65ca50 Широка, удобна, висока, икономична, евтина за поддръжка
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11391331580200954&f 1=details&slink=65ca50 Широка, удобна, висока, икономична, евтина за поддръжка
                    Забрави и уникалноооо грозна кола.

Коментар

Така, значи ще се загледам по Volvo-то, евентуално както предложиха някои колеги ще погледна за mazda 6, въпреки, че са ми по-грозни и от Volvo вътре. В крайна сметка се преживява, щом върши добра работа. Евентуално ако нещо друго ми попадне в полезрението ще огледам допълнително. Става дума за S60 2.4 D5 163 кс, а маздата 121 и 136 кс, и двата са двулитрови.Вектрата ако е С, не мисля, че ще е по-евтина от S60-то. Даже се чудя дали ще ми се смести в бюджета, освен ако не е с протрити салон и волан, иначе казано на умопомрачаващи реални километри, а не на милите 120 - 160к до колкото ги въртят тук. Но ще разгледам и тях. Така сега е доста по-ясно, отколкото да ходя да търся над 10 модела.Колегата с Мондеото след 2007. Ами колега не се смества в бюджета. Не искам най-евтината да взема и после главоболия. А над 6000 просто е невъзможно да отделя, при все че тези пари си първо си дойдат на мястото при мен, което чакам. Максимума е +200 лв, които на момента бих преценил ако колата наистина си заслужава. За ситроен просто прашинка шанс няма да погледна.
                      Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

Стрелок написа:
                        За ситроен просто прашинка шанс няма да погледна.
                        Че каква е разликата от Пежо?!?Всичко им е 1:1, една компания ги произвежда и двете.Аз не бих изхвърлил нито С5, нито С4.

Коментар

emzo написа:
                          Защото разликата спрямо газта е много малка.Защото въртящия момент на дизела доставя удоволствие.Защото ще има и багажник и резервна гума.Защото няма да дава 800+ за ГИ, а ще ги вложи в гориво.Защото няма да хаби излишни нерви с некадърни газаджии.Защото ... доста мога да продължа, ама да не стане като темата за ксенона и да ти предложат облог и да се отметнеш
                          Да не обръщаме спора дали дизел или бензин .Въртящия момент добре.За другото като идеш в сериозен сервиз и си сложиш ГИ от 1200 със сигурност няма да имаш проблем.Мога да ти кажа,че за 7 години съм сменял само филтъра, който се сменя да 10 000км и 2 пъти са ми чистени дюзите,защото моите са от старите, които се чистят.Така че ако идеш във Велико Търново където слагат ГИ за 500лв , нервите ще са най - малкия проблем.Не мога да се съглася,че в Сф няма сериозен сервиз.И коя разлика е малка 100 км за 13 лв и 100 за 26,примерно?Нещата са на кантар с дизелов автомобил, които има разход 4-5л на 100, а в тези,които колега си е харесал няма такъв.НО да продължим по темата....Мазда 6 маховик 1850+600 комплект съединител, Пежо ХДИ - не може да смениш една дюза ,а 4рите - около 1800 на бройка, смятайте ги и в отстъпки и без отстъпкиМоя съвет тези марки да не са.Колегите които карат дизел да кажат коя марка, с кой мотор е подходящ.
                          Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Все едно пък бензиновите дюзи са евтини. Колко пъти досега си сменял дюзи?И айде да не са по 1000+ лева дюзите...http://www.cars.bg/p28602Иначе за Капата бензиновите дюзи 1-та нова струва 290 лв.

Коментар

Ако искаш алиекспрес отвори там може да са по 20 долара.Виж за 2.0 как е или за 407
                              Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Не спорете дизел - бензин ... Ясно е,че дизела е по-добър във всяко едно отношение,а разликата с газтта като цена е много малка. По темата бих ти препоръчал Alfa romeo 166 2.4 M-jet или да увеличиш бюджета с малко и да вземеш А4 2002 или 2003г. пак ДИЗЕЛ !
                                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Working...
                                X