Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за ПТП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Акт за ПТП

jorko написа:
    pafkata96 написа:
    jorko написа:
    pafkata96 написа:
    Здравейте, нов съм във форума и не знам дали темата е за тук, но Ви моля за малко помощ.Ситуацията е следната- Станах участник на ПТП Имам и аз някаква вина, не се оправдавам въобще, но и другия с когото се блъснахме и той има вина. Стана така,че се движех по главен път и другият участник беше паркирал отстрани и решил явно да тръгне без да се огледа и тъй като от скоро имам книжка и нямам реакциите на повечето и вас опитните шофьори стана белята. Резултата- 2 коли ударени. Викнахме КАТ всичко, както му е реда и ми съставиха АКТ в който пише- Водача на Фиат Пунто собственост (на баща ми е )... поради несъобразена скорост причинява ПТП... и се наказва по- Член 5 алинея 1 точка 1. Взеха ми талона подписах се на АКТ-а, не съм възразявал тъй като както казах и аз нося вина щом не съм реагирал на време. Та въпроса ми е какви са санкциите по този член, търсих навсякъде. но нищо не успях да намеря ще съм Ви много благодарен ако можете да ми помогнете. Благодаря за вниманието.
    за повече яснота не е зле да цитираш дословно какво е написано в акта...
    Колега не мога да го прочета целият, но прочетох това-’’Не се съобразява с пътните условия вследствие на което предизвиква ПТП’’
    опитай се да прочетеш нарушения член като цифри...
    Ами както казах по горе Член 5 ал.1 т. 1 от ЗДвП

Коментар

pafkata96 написа:
      а отговора му беше-’’ Ами той може и утре да даде"...
      pafkata96 написа:
      ...но имаше хора които казаха на полицая,...
      Що не го пита този полицай въобще, компетентен ли е? Тази "експертиза" сериджиите семкаджии ли я направиха? Що не му го написа като възражение? Като си видял че не си на себе си, що не си се обадил на баща ти? Или на някой друг близък, който е спокоен, просто да седи до тебе.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Re: Акт за ПТП

pafkata96 написа:
        jorko написа:
        pafkata96 написа:
        jorko написа:
        pafkata96 написа:
        Здравейте, нов съм във форума и не знам дали темата е за тук, но Ви моля за малко помощ.Ситуацията е следната- Станах участник на ПТП Имам и аз някаква вина, не се оправдавам въобще, но и другия с когото се блъснахме и той има вина. Стана така,че се движех по главен път и другият участник беше паркирал отстрани и решил явно да тръгне без да се огледа и тъй като от скоро имам книжка и нямам реакциите на повечето и вас опитните шофьори стана белята. Резултата- 2 коли ударени. Викнахме КАТ всичко, както му е реда и ми съставиха АКТ в който пише- Водача на Фиат Пунто собственост (на баща ми е )... поради несъобразена скорост причинява ПТП... и се наказва по- Член 5 алинея 1 точка 1. Взеха ми талона подписах се на АКТ-а, не съм възразявал тъй като както казах и аз нося вина щом не съм реагирал на време. Та въпроса ми е какви са санкциите по този член, търсих навсякъде. но нищо не успях да намеря ще съм Ви много благодарен ако можете да ми помогнете. Благодаря за вниманието.
        за повече яснота не е зле да цитираш дословно какво е написано в акта...
        Колега не мога да го прочета целият, но прочетох това-’’Не се съобразява с пътните условия вследствие на което предизвиква ПТП’’
        опитай се да прочетеш нарушения член като цифри...
        Ами както казах по горе Член 5 ал.1 т. 1 от ЗДвП
        надявах се да има и нещо друго, защото този член е прекалено обобщаващ... изчакай нп и сподели какво пише там...

Коментар

nikolce написа:
          pafkata96 написа:
          а отговора му беше-’’ Ами той може и утре да даде"...
          pafkata96 написа:
          ...но имаше хора които казаха на полицая,...
          Що не го пита този полицай въобще, компетентен ли е? Тази "експертиза" сериджиите семкаджии ли я направиха? Що не му го написа като възражение? Като си видял че не си на себе си, що не си се обадил на баща ти? Или на някой друг близък, който е спокоен, просто да седи до тебе.
          Разбира се , че му се обадих. Но просто и той не бе попадал в такава ситуация той е вземал книжка преди 25 години и не е запознат кой знае колко с новите правила от ЗДвП. Дори той беше при мен когато полицая каза това за пробата за алкохол, но какво да му кажа на полицая. След като дойде НП ще ви кажа какво точно пише в него.

Коментар

100 лв и четири точки при първо птп без пострадали

Коментар

mehanoveca написа:
              100 лв и четири точки при първо птп без пострадали
              Благодаря за информацията. Сега не ми остава нищо друго освем да чакам НП .

Коментар

Колеги днес получих НП( Така де ходих да си го взема иначе те няма да ми го пратят)-Глобата ми е 150 лева , но интересното е , че не са ми отнети никакви точки( слава богу)

Коментар

Не си писал какво е станало с алкохолната проба, но мен ме съмнява, че не е дал въобще проба, а това че след многократните опити да духне в дрегера не е успял е много съмнително. И на съдията ще му е интересно защо не са успели да му вземат алкохолна проба на място, което е точка за теб! За мен случая е ясен. Другият е 100% виновен и на всичкото отгоре е бил с алкохол в кръвта. В най-лошият случай може да си плати и кръвната му проба да се окаже чиста, но при обжалването на НП в съда би трябвало да бъде отхвърлено. При ПТП обикновено и на двамата участници пишат акт, като на невинният акта е за несъобразена скорост и явно от 10+ години си е 150 лв. В твоя случай скоростта няма никакво отношение, тъй като другият автомобил е изскочил (запомни тази дума и непременно я използвай в съда) от редицата паркирани автомобили буквално пред теб. Според литературата, реакцията и на най-добрия водач не е под 1 секунда, а при скорост от 40 км/ч автомобила изминава 11 м за секунда. С други думи, ако другият автомобил е бил на по-малко от 11 метра, дори и теоретично не си можел да реагираш. За спиране да не говорим, защото автомобила има и спирачен път и като добавим стреса и забавената реакция на млад водач, може да се увеличи двойно и тройно.Намери си адвокат по този тип дела и му кажи това, което сме ти написали. За него това ще му изясни ситуацията и 150-те лева ще отидат за адвокат, вместо за акт, но ако имаш каско ще ти оправят колата напълно безплатно за сметка на ГО на виновния водач!
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                    Не си писал какво е станало с алкохолната проба, но мен ме съмнява, че не е дал въобще проба, а това че след многократните опити да духне в дрегера не е успял е много съмнително. И на съдията ще му е интересно защо не са успели да му вземат алкохолна проба на място, което е точка за теб! За мен случая е ясен. Другият е 100% виновен и на всичкото отгоре е бил с алкохол в кръвта. В най-лошият случай може да си плати и кръвната му проба да се окаже чиста, но при обжалването на НП в съда би трябвало да бъде отхвърлено. При ПТП обикновено и на двамата участници пишат акт, като на невинният акта е за несъобразена скорост и явно от 10+ години си е 150 лв. В твоя случай скоростта няма никакво отношение, тъй като другият автомобил е изскочил (запомни тази дума и непременно я използвай в съда) от редицата паркирани автомобили буквално пред теб. Според литературата, реакцията и на най-добрия водач не е под 1 секунда, а при скорост от 40 км/ч автомобила изминава 11 м за секунда. С други думи, ако другият автомобил е бил на по-малко от 11 метра, дори и теоретично не си можел да реагираш. За спиране да не говорим, защото автомобила има и спирачен път и като добавим стреса и забавената реакция на млад водач, може да се увеличи двойно и тройно.Намери си адвокат по този тип дела и му кажи това, което сме ти написали. За него това ще му изясни ситуацията и 150-те лева ще отидат за адвокат, вместо за акт, но ако имаш каско ще ти оправят колата напълно безплатно за сметка на ГО на виновния водач!
                    За алкохолната проба, никой нищо не ми каза-което е много съмнително, не трябва ли да ми дадат поне някакъв документ дали е имал алкохол в кръвта. Колкото до колата ние си поехме щетите защото на нас не си съставиха двустранен протокол,в който неговата ГО да поеме нашите щети, но както и да е. Днес ще отида да си презаверя акта, че да мога да карам,защото тази година завършвам и ще го платя в по късен етап. Благодаря за цялата помощ, ще поговоря с моите родители за обжалване на НП.

Коментар

Ако се окаже, че пробата му е положителна, можете да го осъдите в часно дело, за да ви плати разходите по отстраняване на щетите.Ако не е дал проба за алкохол можете да сезирате прокуратурата, защото отказа от алкохолна проба се третира като положителна такава. Отделно стои въпроса, че би трябвало да отпочнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние или отказ да даде проба за алкохол. В случай че съдържанието на алкохол е над 1.2 промила го грози 3 м. затвор и отнемане на книжката.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                        Ако се окаже, че пробата му е положителна, можете да го осъдите в часно дело, за да ви плати разходите по отстраняване на щетите.Ако не е дал проба за алкохол можете да сезирате прокуратурата, защото отказа от алкохолна проба се третира като положителна такава. Отделно стои въпроса, че би трябвало да отпочнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние или отказ да даде проба за алкохол. В случай че съдържанието на алкохол е над 1.2 промила го грози 3 м. затвор и отнемане на книжката.
                        Това е проблема, никой не ми каза нищо за пробата му за алкохол и не знам... Още веднъж Ви благодаря искрено за помощта която ми оказахте

Коментар

nikolovvd написа:
                          Първо: Отказа да бъдеш изпробван с техническо средство и/или да дадеш кръвна проба се наказва само административно. Карам по памет но наказанието мисля, че беше 2000 лв. глоба и лишаване от правоуправление.Второ: Бързо и/или Незабавно производство се започва без сезиране на прокуратурата. Достатъчно е при проверка с "Дрегер" да отчете над 1.2 на хиляда.Трето: Наказанието за първо провинение може да бъде "лишаване от свобода" - условно или "пробация". Зависи дали си с адвокат или не.
                          Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Working...
                          X