Re: Акт за ПТП
за повече яснота не е зле да цитираш дословно какво е написано в акта...
Колега не мога да го прочета целият, но прочетох това-’’Не се съобразява с пътните условия вследствие на което предизвиква ПТП’’
опитай се да прочетеш нарушения член като цифри...
Ами както казах по горе Член 5 ал.1 т. 1 от ЗДвП
jorko написа:
pafkata96 написа:
jorko написа:
pafkata96 написа:
Здравейте, нов съм във форума и не знам дали темата е за тук, но Ви моля за малко помощ.Ситуацията е следната- Станах участник на ПТП Имам и аз някаква вина, не се оправдавам въобще, но и другия с когото се блъснахме и той има вина. Стана така,че се движех по главен път и другият участник беше паркирал отстрани и решил явно да тръгне без да се огледа и тъй като от скоро имам книжка и нямам реакциите на повечето и вас опитните шофьори стана белята. Резултата- 2 коли ударени. Викнахме КАТ всичко, както му е реда и ми съставиха АКТ в който пише- Водача на Фиат Пунто собственост (на баща ми е )... поради несъобразена скорост причинява ПТП... и се наказва по- Член 5 алинея 1 точка 1. Взеха ми талона подписах се на АКТ-а, не съм възразявал тъй като както казах и аз нося вина щом не съм реагирал на време. Та въпроса ми е какви са санкциите по този член, търсих навсякъде. но нищо не успях да намеря ще съм Ви много благодарен ако можете да ми помогнете. Благодаря за вниманието.
Коментар