Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за ПТП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акт за ПТП

Здравейте, нов съм във форума и не знам дали темата е за тук, но Ви моля за малко помощ.Ситуацията е следната- Станах участник на ПТП Имам и аз някаква вина, не се оправдавам въобще, но и другия с когото се блъснахме и той има вина. Стана така,че се движех по главен път и другият участник беше паркирал отстрани и решил явно да тръгне без да се огледа и тъй като от скоро имам книжка и нямам реакциите на повечето и вас опитните шофьори стана белята. Резултата- 2 коли ударени. Викнахме КАТ всичко, както му е реда и ми съставиха АКТ в който пише- Водача на Фиат Пунто собственост (на баща ми е )... поради несъобразена скорост причинява ПТП... и се наказва по- Член 5 алинея 1 точка 1. Взеха ми талона подписах се на АКТ-а, не съм възразявал тъй като както казах и аз нося вина щом не съм реагирал на време. Та въпроса ми е какви са санкциите по този член, търсих навсякъде. но нищо не успях да намеря ще съм Ви много благодарен ако можете да ми помогнете. Благодаря за вниманието.

Къде го удари? Отстрани, или отзад?
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Re: Акт за ПТП

pafkata96 написа:
      Здравейте, нов съм във форума и не знам дали темата е за тук, но Ви моля за малко помощ.Ситуацията е следната- Станах участник на ПТП Имам и аз някаква вина, не се оправдавам въобще, но и другия с когото се блъснахме и той има вина. Стана така,че се движех по главен път и другият участник беше паркирал отстрани и решил явно да тръгне без да се огледа и тъй като от скоро имам книжка и нямам реакциите на повечето и вас опитните шофьори стана белята. Резултата- 2 коли ударени. Викнахме КАТ всичко, както му е реда и ми съставиха АКТ в който пише- Водача на Фиат Пунто собственост (на баща ми е )... поради несъобразена скорост причинява ПТП... и се наказва по- Член 5 алинея 1 точка 1. Взеха ми талона подписах се на АКТ-а, не съм възразявал тъй като както казах и аз нося вина щом не съм реагирал на време. Та въпроса ми е какви са санкциите по този член, търсих навсякъде. но нищо не успях да намеря ще съм Ви много благодарен ако можете да ми помогнете. Благодаря за вниманието.
      за повече яснота не е зле да цитираш дословно какво е написано в акта...

Коментар

100 лв и 4 точки-по спомен за несъобразената скорост за птп
        Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

nikolce написа:
          Къде го удари? Отстрани, или отзад?
          Ударих го встрани при което колата се завъртя и ударих другата кола.

Коментар

jorko написа:
            pafkata96 написа:
            Колега не мога да го прочета целият, но прочетох това-’’Не се съобразява с пътните условия вследствие на което предизвиква ПТП’’

Коментар

А на другият писаха ли акт? Би трябвало и на него да пишат.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

А на него писаха ли акт?Щото ако не са, 100% е дал пари без да видиш на катаджията.В никакъв случай ти не си виновен.Онзи е нарушил следния член: Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение. Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:... 5. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) който не спазва сигналите на пътните светофари, предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;* Иначе както са ти написали акта - Чл.179 (2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Който поради движение с несъобразена скорост, неспазване на дистанция или нарушение по ал. 1 причини пътнотранспортно произшествие, се наказва с глоба от 100 до 200 лв., ако деянието не съставлява престъпление.Същото важи и за него, ако са писали на него акта.

Коментар

nikolce написа:
                  А на другият писаха ли акт? Би трябвало и на него да пишат.
                  Въобще не знам, аз така се бях шашнал, че въобще не знам, но мисля че му писаха на всичкото отгоре онзи не знам дали се правеше или не, но сигурно 10 пъти опита да духне на дрегера и накрая каза не мога, полицая му даде медицинска бележка и скоро ще разбера резултатите дали е имал алкохол в кръвта. Даже попитах полицая колко време след като му е дал бележката трябва да даде кръв, а отговора му беше-’’ Ами той може и утре да даде"... но по принцип не беше ли след 40 минути .

Коментар

Immortal написа:
                    А на него писаха ли акт?Щото ако не са, 100% е дал пари без да видиш на катаджията.В никакъв случай ти не си виновен.Онзи е нарушил следните членове: Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение. Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:... 5. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) който не спазва сигналите на пътните светофари, предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;* Иначе както са ти написали акта - Чл.179 (2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Който поради движение с несъобразена скорост, неспазване на дистанция или нарушение по ал. 1 причини пътнотранспортно произшествие, се наказва с глоба от 100 до 200 лв., ако деянието не съставлява престъпление.
                    Може и да е дал, той постоянно беше при полицая мен даже не ми взеха под внимание показанията. Полицая писа каквото каза онзи другия и не знам .

Коментар

danzel-jtd написа:
                      100 лв и 4 точки-по спомен за несъобразената скорост за птп
                      Готов съм да си понеса последствията, ако и другият участник понесе неговите .

Коментар

И според мен нямаш вина. Колко и бързо да си карал, кола след удар се завърта, и с 50км/ч без никакъв проблем, да доказват ако искат.Онзи трябва да си даде пробата до час, какво е това "и утре може да я даде"? Изцяло е негова вината. Дидо е изброил членовете горе. Ами ако на твое място беше линейка, инвалид или дядо с 5-ти диоптър?Обжалвай.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                          И според мен нямаш вина. Колко и бързо да си карал, кола след удар се завърта, и с 50км/ч без никакъв проблем, да доказват ако искат.Онзи трябва да си даде пробата до час, какво е това "и утре може да я даде"? Изцяло е негова вината. Дидо е изброил членовете горе. Ами ако на твое място беше линейка, инвалид или дядо с 5-ти диоптър?Обжалвай.
                          Ами вече като ми излезе НП . Благодаря Ви за бързите отговори и помощта която ми оказахте. Карах си с 50км/ч в ограничението си бях, но имаше хора които казаха на полицая, че с 50км/ч нямало как да съм се завъртял.

Коментар

pafkata96 написа:
                            jorko написа:
                            pafkata96 написа:
                            Колега не мога да го прочета целият, но прочетох това-’’Не се съобразява с пътните условия вследствие на което предизвиква ПТП’’
                            опитай се да прочетеш нарушения член като цифри...

Коментар

jorko написа:
                              опитай се да прочетеш нарушения член като цифри...
                              Е то е ясно:Нарушил чл.20 (2), с което виновно е причинил ПТП

Коментар

Working...
                              X