Здравейте, Малко е объркано, но се надявам да ме разберете:Ситуацията е следната От София съм и ходих др град да купя кола. Купих колата, но все едно аз съм я вкарал в България с договор на немски.Регистрирах я в КАТ платих ГО,извадих транзитни номера и тръгнах за София. На 10 км колата се счупи и се върнах да му връщам колата. Както и да е разбрахме се да му я върна, а той ми върна част от парите.Отидохме при нотариус да я прехвърлим(т.е .да му я върна), защото реално вече беше моя. Имам договор за покупко продажба на МПС в мен.Сега вече върнатата му кола е продадена на момче също от др град, който не може да регистрира колата в КАТ, защото му трябва две декларации с направени заверка на подпис при нотариус.(от лицето което е внесло колата в БГ)Искат от мен заверка на подпис и на двете декларации:Едната е Приложение №2 към чл. 12.а,ал1. т.6 и чл. 126 ал.1 т.6На кратко това което все едно съм бил в Германия и съм купил кола от някой си - трябва заверка Другата декларация е декларация от лицето което пуска на пазара МПС, или лице които внася или въвежда МПС на територията на БГ от др държава. Което това лице реално не съм аз.Това е Приложение 8 към чл 2 ал.5 от Наредба за определяне реда и размера за заплащане на продуктова такса за продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадаци Декларирам, че съм член на колективна система(организация) по оползотворяването, рециклиранет и повторна употреба на отпадаци от МПС "българска рециклираща коммпания: АД и представям копие от съответната организация по оползотворяване.:........ има и две възможности за отбелязване с "Х" и фигурира моето име и егн, но няма подпис.Така аз отказвам да ги подпиша тези два документа и има ли начи по който да ме накарта да го направя, било то и по съдебен ред?Тук идва въпроса имам ли правно основание и лично мен могат ли да ме подведат под някаква отговорност при положение, че съм минал нотариус и реално аз съм продал вече колата(върнал съм я на продавача).Дано да сте ме разбрали правилно.Благодаря предварително.PS - След всички тези мъки си купих Фиат и много се надявам поне да нямам проблеми с него

Коментар