flippy89 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв лаптоп да си взема ?
Collapse
X
-
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
-
ele написа:Ако цената е важна и това да е на изплащане без лихва, и ти трябва за фейсбук и други общи неща - взимай това, дето си избрал. Няма да е много лесно да намериш на изплащане без лихва.punto HGT
Коментар
-
didich написа:Като разгледаш промоционалните брошури на Техомаркет, Технополис и Зора винаги има модели, които се предлагат по този начин на изплащане, тъй като не разполагам с кеш, за това пуснах темата с това условие, дали има по добра конфигурация с тези характеристики от показаното леново:- двуядрен процесор на 2,4- 8 гб рам- 1тб хард- видео карта 2 гб- 6 клетъчна батерияи целата тая чудесия след 6 месечно изплащане = 829лв, толкова, колкото е ако ги дадеш и кеш
Коментар
-
Срока не бе бърка, в случая са го направили 6 месеца, друго е да отделиш 140лв на месец, друго е директно да платиш 830лв, просто ги нямам в момента, иначе и аз предпочитам кеш и да не се занимавам повече.Друго да питам - гледам продават и разни охлаждащи джаджи, които се слагат под самия лаптоп, това трябва ли да си го купя или не е задължително ?punto HGT
Коментар
-
didich написа:Друго да питам - гледам продават и разни охлаждащи джаджи, които се слагат под самия лаптоп, това трябва ли да си го купя или не е задължително ?I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
По закона за всеобщатата свинщина - "Една прашинка да има в помещението - то тя ще се навре в компа".Да не говорим пък и за повърхност ралична от твърда.Мое мнение е, че е достатъчно 1-2 пъти в месеца да включиш прахосмукачката и да изсмучеш всички отвори на вентилатора.Може да си направиш и експеримент - след като вземеш лаптопа и го инсталираш със всичко нужно - му сложи програмка за следене на температурата.Виж колко му е работната температура според спецификацията и сравни на твърда повърхност върху леглото например, какви са показанията.Аз лично използвам олаждаща стойка, но не за да се охлажда повече, а когато го сложа на леглото да ми е по удобно да цъкам.Отделно моята подложка е с 2 вентилатора и не съм сигурен колко градуса наклон, вентилатора на рс-то е на разстояние поне 4-5 см от повърността. Температурата е по-ниска с около 7-8 градуса с нея - ама го "натоварвам" и тия градуси са ми доста от полза.Skoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
piftho написа:По закона за всеобщатата свинщина - "Една прашинка да има в помещението - то тя ще се навре в компа".Да не говорим пък и за повърхност ралична от твърда.Мое мнение е, че е достатъчно 1-2 пъти в месеца да включиш прахосмукачката и да изсмучеш всички отвори на вентилатора.Може да си направиш и експеримент - след като вземеш лаптопа и го инсталираш със всичко нужно - му сложи програмка за следене на температурата.Виж колко му е работната температура според спецификацията и сравни на твърда повърхност върху леглото например, какви са показанията.Аз лично използвам олаждаща стойка, но не за да се охлажда повече, а когато го сложа на леглото да ми е по удобно да цъкам.Отделно моята подложка е с 2 вентилатора и не съм сигурен колко градуса наклон, вентилатора на рс-то е на разстояние поне 4-5 см от повърността. Температурата е по-ниска с около 7-8 градуса с нея - ама го "натоварвам" и тия градуси са ми доста от полза.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Колега, не съм съгласен с теб за прахосмукачката че е глупост.Защо мислиш че е безсмислено да се изсмуква - заради повредата на вентилатора ли?Предполагам преди да си занеъл НР-то в сервиза си го отворил за да видиш каква красива пелена от прах има по радиатора и колко прах се е увил около ротора. Не изключвам възможността и да се прецака вентилатора с прахосмукачка, но досега не ми се е случвало на компютър. А едно почистване на въздуховодите в сервиз няма да ти излезе по-малко от 40 лв. Другия вариант за който се сещам е сгъстен въздух във флакон. Според мен е доста по-агресивно впръскването с такъв отколкото с прахосмукачката.Skoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
piftho написа:Колега, не съм съгласен с теб за прахосмукачката че е глупост.Защо мислиш че е безсмислено да се изсмуква - заради повредата на вентилатора ли?Предполагам преди да си занеъл НР-то в сервиза си го отворил за да видиш каква красива пелена от прах има по радиатора и колко прах се е увил около ротора. Не изключвам възможността и да се прецака вентилатора с прахосмукачка, но досега не ми се е случвало на компютър. А едно почистване на въздуховодите в сервиз няма да ти излезе по-малко от 40 лв. Другия вариант за който се сещам е сгъстен въздух във флакон. Според мен е доста по-агресивно впръскването с такъв отколкото с прахосмукачката.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Здравейте, от преди малко пиша вече от лаптопа Голяма лудница с техномаркета, че от днес до неделя има някакви страшни намаления, 4 часа висях на опашката, но мисля, че си струваше От 999лв, намален на 799лв, с разсрочено плащане лихвата ми е смешните 37лв за 6 месеца Ето каква машинка взех:HP Pavilion g6-2313su Intel Core i3-3120M на 2.5 GHz6 GB DDR3AMD Radeon HD 7670M (2 GB DDR3 dedicated)1 TB 5400 rpm SATA+ windows 8Благодаря на всички помогнали със съвет в тази тема п.п. чудя се дали да отварям бутилката и да го ’’поливам’’punto HGT
Коментар
-
Честито колега! Със здраве да го ползваш.Малко извън темата, но ми е интересно защо масово не се обръща внимание на екрана? Лично аз не бих си взел лаптоп,който е с ниска резолюция, кофти цветопредаване, кофти ъгъл на виждане. Когато един компютър се ползва за интернет и филми общо взето няма значение дали ще е i3, i5 или i7 процесор, но екранът го гледаш постоянно, когато го ползваш.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Купих на големия Asus N56VJ от ибей, от Канада. С доставката и ДДСто ми излезе 960лв. Не е нов, в смилъсл на запечатка, а мостра от магазин. С найлоните по него и само дребна драскотина отдолу на копуса. Натерията и кабелите не бяха разопаковани. Машината е с Core i7 3630 2,46ghz turbo boost 3,6ghz, RAM 8gb 633mhz, HDD 750gb, Nvidia GT635 2gb + intel graphics 4000, bluray rw, матов дисплей, алумин корус, подсветка на клавиатурата, 4бр юсб 3,0 и т.н. Мног осъм доволен. А, и лицензен вин 8... Който яко ме дразни. Естествено това е риск, защото не знаеш какво ще дойде,а и няма гаранция. Но цената е наполовина от същия лаптоп тук. Мисля да му направя по натам един ъпгрейд - блу рея да го махна и да сложа едно ссд 64 гб, на което да кача Винбоза...Ако някой се интересува, мога да му дам линкове към продавача.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар