Научно доказано е, че мъжете са по-добри шофьори, но да избягват рискови ситуации, защото нашите "пипита" били по-развити в еди кой си дял (не помня) от на жените, което подпомагало по-бързите ни реакции. А това, че еди кой си се напил се блъснал или някой просто е нямало как да избегне ситуацията е друг въпрос. А тия дето паркират така, те са важни ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Жените с джипове
Collapse
X
-
S_BANKOV написа:Младеж, проблема не е в това дали в гащите имаш тестиси или не, проблема е дали в черепната кутия имаш нещо или не. Повярвай ми познавам много жени дето работят и с бизнеса си могат всяка седмица да си купуват нож джип, и съм сигурен че те карат много по разумно и отговорно от повече от половината форум без значение от пола, просто защото имат нещо под прическата.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Аз не мога да разбера какво сте се хванали на това кой бил по-добър.Статистически погледнато аз заставам зад жените.Заставам зад тях за това, че от 100 жени 50 правят глупости.Да кажем от мъжете от 100, 20 правят глупости.В движението има 1000 души от които да речем 100 са жени.В този ред на мисли излиза, че в общото движение от 1000 автомобила има 50 автомобила, управлявани от жени, които правят глупости и още 180 автомобила, управлявани от мъже, които също правят глупости.Е как да не искам всички тия мъже просто да се приберат в къщи и да не ми пречат на пътя. На всеки 4 глупави ситуации на пътя, 3 са създадени от мъжа, а само 1 е от жена.И защото това са просто измислени цифри, реалността доказва, че много повече глупости на пътя се вършат от мъже. Съотношението не е 3:1, както написах с измислените цифри, а сигурно е 20:1.Отново пресен пример. Имам един колега. Който от 2 години сме говорили на разни теми за автомобили. Уж "играч", познавач или какъвто искате синоним му казвайте.Надъхан. Всички на пътя са малоумници и как иска да избие всички и иска да ги прибере в тях да си правят глупости.За първи път преди има няма месец отиваме на обяд с неговата кола. И за едно излизане направи две положения за чиста катастрофа. Ама защо, това е интересното.Кара си по пътя и някой както го чака от дясно на кръстовище без предимство и изведнъж изкача. Той свиркане, псуване, бибитки, хранилка до девето коляно.Отиваме на обяд, ядем, връщаме се...На връщане абсолютно аналогична ситуация.Какво се оказа - защо за един път двама искаха да му отнемат предимството? Как мислите?Оказа се, че като се приближава на кръстовище, защото карал бързо и им присветка на другите коли с фаровете , "за да го виждали". Яката работа. Аз отново. Хайде тази тема да се заключва, че вече освен пълни глупости, друго не ражда.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Много е нелепо, когато всеки дава някакви примери и това следва да докаже теорията му. Онзи ден аз гледам как една девойка си кара... Хамъра, иска да направи остър завой, обаче не прави дъга, а го сече и паркирания на улицата Форд го отнася яко. Тази не се усеща и добре, че от ръкомаханията на хората се спира преди да качи огромната задна гума върху Форда.Та ако на някой му е смачкан Форда в Студентски град да знае, че е от Хамър.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Ами нелепо е, какво да е. Не знам за какви изследвания ми говорите, обаче жените навсякъде застраховките им са по-малки, защото явно статистически са по-безопасни шофьори и правят малки инциденти, които не се описват. Едно е да ти издерат бронята, друго е да ти вкарат двигателя в купето, нали?И да, какъв е проблемът жена да си купи кола и за какъв параван ми говорите... аз днес примерно капарирах кола и да, купувам я с мои пари. Това, че има някоя друга кифла с купена книжка по улиците не значи, че всички са такива. Аз не обобщавам за мъжете - не го правете и вие. Туй последното е хвалба.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Не си прав dikanio. Айде да не е съотношението 100 от 1000, но поне 30% са жени, участници в движението.Наблюденията ми са базирани на ежедневното ми градско шофиране в родния ми град."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
muns61 написа:Мъжете са по-добри шофьори, готвачи, шивачи, художници, шахматисти, механици. Жените са по-добри в други области...Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Аз съм на мнение, че доста от жените карат по-предпазливо, повечето не могат да паркират и паркират така както могат, да карат назад това вече е изключено, липсва им периферното зрение и се панират в извънредни ситуации и съответно правят глупости. Да не говорим, че не могат да боравят със скоростите, не усещат колата, не могат да разберат кой звук от къде идва и дали двигателя/волана/колата се държат както трябва или не. А колко от тях знаят къде се налива масло, антифриз, спирачна течност, течност за чистачки и т.н., дори не казвам смяна на гуми? Колко от тях могат сами да си купят изброените консумативи? Разбира се има и такива, дето карат доста по-добре от 50% от мъжете. Но повечето от тези, дето се движат по пътищата създават ситуации, които са предпоставка за рискови маневри, изпреварвания и т.н. - пример не може по междуградски път (със завои) да караш с 55 км/ч при разрешени 90 и да правиш колона от 40 автомобила, та това че кара предпазливо не значи, че не е предпоставка за катастрофа.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
tambuhtaneca написа:Аз съм на мнение, че доста от жените карат по-предпазливо, повечето не могат да паркират и паркират така както могат, да карат назад това вече е изключено, липсва им периферното зрение и се панират в извънредни ситуации и съответно правят глупости. Да не говорим, че не могат да боравят със скоростите, не усещат колата, не могат да разберат кой звук от къде идва и дали двигателя/волана/колата се държат както трябва или не. А колко от тях знаят къде се налива масло, антифриз, спирачна течност, течност за чистачки и т.н., дори не казвам смяна на гуми? Колко от тях могат сами да си купят изброените консумативи? Разбира се има и такива, дето карат доста по-добре от 50% от мъжете. Но повечето от тези, дето се движат по пътищата създават ситуации, които са предпоставка за рискови маневри, изпреварвания и т.н. - пример не може по междуградски път (със завои) да караш с 55 км/ч при разрешени 90 и да правиш колона от 40 автомобила, та това че кара предпазливо не значи, че не е предпоставка за катастрофа.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
tambuhtaneca, в грешка си - периферното зрение не липсва на никого, освен ако няма медицински проблем. изивинявай, ама на мен не ми трябва да наливам течности, защото колата ми не тече като водопад. И ако тече, проблемът се оправя. Ако вие мъжете си пестите посещението в сервиз и предпочитате да наливате като за световно - това си е ваш проблем. А гуми не разбрах защо да сменям - има си гумаджийници за тая работа. Даваш 5 лева и си готов, вместо да се пънеш като за последно и да си сецнеш кръста. Пък аз ще си карам с 55 колкото искам - в закона не пише, че не мога. Ако има причина и с 30 ще джиткам. Това че отзаде се пправят на голямата работа - ай сектир, не е мой проблем. Значи може 2-ма да се дърпат и след тях да има опашка и всеки да е толерантен, щото са мъже, а не може една жена, която сега е взела книжка и не е уверена, да джитка със същата скорост и да я псуват, че карала бавно. Мисля, че малко сексистски гледате на нещата - ако е мъж може, ако е жена - баси кравата, не може да кара.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Еле защо са ти все така сопнати коментарите. Някакси все едно се караш BTW каква кола си харесала? Или чакаш всичко да преключи и тогава да споделиш.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
ele написа:Ами нелепо е, какво да е. Не знам за какви изследвания ми говорите, обаче жените навсякъде застраховките им са по-малки, защото явно статистически са по-безопасни шофьори и правят малки инциденти, които не се описват. Едно е да ти издерат бронята, друго е да ти вкарат двигателя в купето, нали?И да, какъв е проблемът жена да си купи кола и за какъв параван ми говорите... аз днес примерно капарирах кола и да, купувам я с мои пари. Това, че има някоя друга кифла с купена книжка по улиците не значи, че всички са такива. Аз не обобщавам за мъжете - не го правете и вие. Туй последното е хвалба.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Абе днес ми е едно весело.... шегувам се, не точно де, весело ми е, обаче така ви се струва - не съм го написала с лоши чувства, обаче е истина - мъжете ходят в сервиз както ходят на зъболекар - като стане нетърпимо. Затова знаят и повече за колите - защото им се налага те да ги човъркат. Иначе имам един познат, който си прецака колата - карал малко над 55 000 км и като спряла да работи я закарал в сервиз, отворили я и питали какво масло е слагал, а той - че масло сменя ли се, знам че се долива и доливах, когато трябва Дачия сандеро 0,9 тсе. днес я капарирах, ще дойде след 2-3 месеца.style34: ако продължаваш, ще те докладвам - то и с другите спорим, ама ти вече се осираш. Мерси х5 не ща, предпочитам нещо, което мога да си позволя преди и след като го купя.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар