Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за непрекъснатата линия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за непрекъснатата линия

Колеги, днес с един приятел спорихме относно следната ситуация:Разрешено ли е при двойна непрекъсната линия да се прави ляв завой ?
    Fiat Brava 1.8 16V

не
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Който смята, че е разрешено, задължително да прочете няколко пъти закона, преди да е утрепал някого на пътя.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Леко пък да не утрепе някой....
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Трепе, трепе. Да има едно двуколесно пред или зад него и работата станала. За мен пресичането на двойна непрекъсната си е половин убийство.

Коментар

То че не е разрешено не е, но със сигурност повече убийства са станали при преминаването на единична прекъсната линия, отколкото на двойна непрекъсната.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
              То че не е разрешено не е, но със сигурност повече убийства са станали при преминаването на единична прекъсната линия, отколкото на двойна непрекъсната.
              нещо такова исках да кажа и аз
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Леко пък да не утрепе някой....
                Преди няколко години една п.....а на бул. Рожен реши да пресече двойна непрекъсната за да не чака задръстването и един приятел с мотоциклет си остана на място. От дясно на пътя посока надлез Надежда има каска с цветя... който е минавал ги е виждал най вероятно.

Коментар

Ми неин проблем, че е бляла.Всеки е правил нарушения ама тука всичките са света вода ненапита.Друго имах предвид аз, който разбрал - разбрал.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А ако същата патка го беше направила на прекъсната линия нямаше да има проблем, така ли? А мотоциклетистът с 40 ли е карал? Айде по-сериозно. Истината е, че един скапан шофьор е по-опасен от един добър и внимателен такъв, макар и да нарушава закона понякога. Е аз съм правил обратен завой на двойна непрекъсната линия.Като съм спирал на аварийки ако трябва, чакам да няма пукнато ппс и правя маневрата.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Мда, България, и тълкуване на закони. Тъжно ...

Коментар

По бул. Скобелев в София редовно виждам как шофьори си цъкат ляв завой за малките улички при двойна непрекъсната линия.
                        Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Всъщност имах нещо друго предвид - ако човек не знае, че двойна непрекъсната линия не се пресича, вероятно не е наясно с поне половината закон. Мисля, че подигравателната поза, която заемате, не е особено удачна на фона на убитите и оасакатени хора.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Забранено!Строго забранено!Абсолютно забранено!Май само в България я има тази градация.
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

style34 написа:
                              А ако същата патка го беше направила на прекъсната линия нямаше да има проблем, така ли? А мотоциклетистът с 40 ли е карал? Айде по-сериозно. Истината е, че един скапан шофьор е по-опасен от един добър и внимателен такъв, макар и да нарушава закона понякога. Е аз съм правил обратен завой на двойна непрекъсната линия.Като съм спирал на аварийки ако трябва, чакам да няма пукнато ппс и правя маневрата.
                              Проблема си го има защото има смъртен случай, но дори и да няма си е проблем. Защото постоянно на въпросния булевард и не само на този застанал някой глупак с мигач и чака да пресече двойна непрекъсната.А и само да кажа, че случката с моториста се случи на 50 метра от светофара. А с мотор като се спреш челно в нещо което не се движи и 40км са много. Може да опиташ да тичаш с всичка сила и да се удариш в стена без да правиш опити да се спираш с ръцете..... гарантирам ти, че удара ще е доста болезнен.

Коментар

Working...
                              X