Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Премеждия с нотариуси

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Премеждия с нотариуси

Здравейте, колеги. Реших да ви се оплача, а и да предупредя да внимавате с нотариусите. Аз доста неприятно се опарих - изръсих се 130лв за договор за покупко-продажба на МПС.Смешно ми е като чета фактурата, която ми издадоха:Договор за продажба на МПС - 36лвИзготвяне на документи - 36лвИзготвяне - 5лвПрепис - 5лвДекларации - 10лвОбщо с ДДС - 110.40лв(Искаха ми 131 и някакви стотинки)Това си е очевидно мошеничество от тяхна страна, но цял ден обикалях по разни институции и нямах желание и нерви да се разправям. Платих си и си заминах.Изумява ме и фактът, че пред самия офис на нотариуса стоят двама "борчаги", които те посрещат още от стълбите и не ти дават да влезнеш.
    Fiat Brava 1.8 16V

Ми колега ако не знаеш как се става нотариус, мога да ти кажа - умира някой от тях и чак тогава.......сигурно митничар да стане човек е по лесно.....
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
      Ми колега ако не знаеш как се става нотариус, мога да ти кажа - умира някой от тях и чак тогава.......сигурно митничар да стане човек е по лесно.....
      +Така е и в Търново,докато някой не пукне..друг няма..
      Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

В Люлин?

Коментар

Immortal написа:
          В Люлин?
          Да, явно си запознат.
          Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

yivanov написа:
            Immortal написа:
            В Люлин?
            Да, явно си запознат.
            А защо от толкова много нотариуси отидохте баш там?

Коментар

Човекът, който ми продаде колата, ме заведе там. Пък и ни беше най-близо. Аз така или иначе не ги знам нотариусите в Люлин.
              Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Чувал съм, че там може да си прехвърлиш каквото искаш.Затова са и гавазите. Само там има такива.Но всичко, разбира се, са слухове Иначе и на нас ни взеха там някъде, даже дали не беше 150. И нас там ни заведе продавача. Те си го знаят джамбазите.

Коментар

Къде е точно в Люлин този нотариус, да не стъпваме там?
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

Нотариус Николай Гочев е въпросната кантора.Иначе се разрових из интернет и видях подобна на моята тема. Ще ви цитирам от там:
                    Колеги, искам да ви се пожалвам малко от въпросния нотариус и да предупредя тези, на които им предстои или се наложи да ползват услугите му да бъдат внимателни. Преди месец направих при него договор за прокупко-продажба на МПС и платих 140 лв., като в сметката фактура, която ми съставиха служителките му фигурираше сума от 93,60 лв., след като питах защо плащам 140 а пише 93,60 ..служителката отговори, че разликата е за "данък".., реших, че е за данък придобиване и си тръгнах. След като отидох обаче в местното данъчно да регистрирам автомобила се оказа, че не е данък придобиване, нито друг данък... всъщност съм платила 47лв отгоре без и аз да знам защо. Звъннах в кантората там пак една мацка ми обясни, че бил някакъв данък, които дължал предишния собственик, той обаче си беше платил данъка дори ми даде бележка за това. Звъня втори път, тогава вдига друга и пак на ново обяснявам случилото се.. тя казва: "Аааа да, има платена сума... ще ви изпратим бележката по имейл"... чакам аз 2 седмици и звъня пак и искам да говоря с Н. Гочев, чиято е и кантората, но тъй като бил зает говоря с друга служителка на която пак обяснявам цялата приказка и пак затваряме с обещание да ми изпратят документа по имейл. След поредни няколко дни чакане отново звъня, /малко съм нахална/ но въпросът за мен е принципен.., тогава служителката ми се скара и каза, че нищо не съм плащала за това нищо не са ми изпратили и затвори телефона. Та... Вие бъдещи клиенти на нотариус Николай Гочев, с адрес на кантората гр. София, ж.к. Люлин, бл. 962... моля Ви, бъдете особено внимателни какво пише в сметката-фактура, която ви дават...
                    Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

кола

Може и по малко пари да се даваттрябва в договора да пишеш по малка цена Включена ли е общинската такса
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

По договор колата съм я взел за 500лв, което умножено по 2.5% (общинският данък за София) прави 12.50лв. Принципно се води, че са ми удържали пари за данъка, но това никъде не го пише черно на бяло. В общината щяло да излезне, че е платено..
                        Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Преди няколко седмици, като си продадох колата, на купувача му взеха в Хасково 113лв ако не се лъжа. Това включва издаване на застрахователна оцнека за 800лв, договор, нотариална такса и данък придобиване за Община Пазарджик, като му дават копие от банковата вносна блежка за данъка. Така че не виждам огромна ненормалност, малко е бил по скъпичък нотариуса. Ама аз преди 4 години като купувах същата кола, платих двойно защото прехвърляхме на 1300лв ама в петък, в 6 вечерта и го водеха извънработно време. И ме разкешиха двойно по тарифа. Така че не ревете, поне не прехвърляте колите на реалната стойност, защото ако беше така, щяхме да плащаме яко...
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Не знам как е в други страни, но в Швеция прехвърлянето на МПС не струва нищо.
                            SEAT Leon Cupra 300
                            Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Колега, в кантората няма ли ценоразпис на цените ? Изготвяне на документ примерно колко струва ? Аз до сега като съм ходил винаги е имало ценоразпис и мога да се ориентирам колко ще ми е сметката. Веднъж нямах време да си напиша договора в нас и да отида да го заверя само, та една нотариуска на Патриарха само за изготвяне на договор ми взе 80лв. Отделно за заверки, такси и прочие.
                              Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Working...
                              X