Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Струва ли си да възстановя газификацията на апартамент?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Така или иначе ще монтираш климатици ... гласувах с "Не си струва!"
    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Yavor написа:
      Затова и гора по три тона на зима в камината.
      В 77 квадрата апартамент ли живееш? :D
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
        Абе хора, къде отидохте с тези къщи??? Човека си е купил АПАРТАМЕНТ 77 квадрата!snake, това, дето го пишеш за тръбните пътища, които ще ползваш няма да стане както си мислиш. На 99% съм сигурен, че ще трябва да го правиш наново. Не се наемам да дам съвет, но ще кажа, че 25 градуса са си 25 градуса, независимо дали са постигнати от климатик, камина или нафтова печка. Който твърди обратното нещо не е в час.
        С къщата давам пример за отопление климатик спрямо радиатори. А когато ги имаш и трите неща за отопление и можеш да избираш с кое да се грееш ще разбереш каква е огромна разликата между климатик, камина....

Коментар

Yavor написа:
          Като парното друго няма. Климатика е огромен компромис щом става дума за отопление. Колкото и да е хубав, духа. И като спре си е студено. И никога топлото му не е истинско топло като от камината и парното. Затова и гора по три тона на зима в камината. Кеф цена няма.
          Аз съм на газ от 2003г. и съм много доволен. Явор много добре е обяснил защо. Щом имаш узаконена инсталацията другото е лесно.Прикачам ти картинка за потреблението ми през последните 10г. Сметката сам можеш да си я направиш. В къщи има хора 24/7 и отоплявам целия апартамент, който се състои от 4 стаи и около 80кв.м. Топлата вода не свършва никога и винаги има за последния. Сметките ми за ток целогодишно са в порядъка от 30-40лв. Апартамента ми е север, запад и юг, саниран на първи етаж. Имам седмичен програматор, който управлява котела по време и температура.
          Прикачени файлове
          Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
          Chevrolet Aveo

Коментар

А гласувам за газта,просто не може и да става дума за сравнение между отоплението на газ и на климатици.Купуваш си някой хубав кондензен котел,правилните радиатори,а и щом имаш изолация и хубава дограма,за 77 квадрата няма да имаш кой знае колко голяма сметка.А за лятото си вземаш два евтини климатика само за охлаждане и си решаваш проблема.
            Fiat Marea 1.8 16v HLX
            Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Все още не мога да взема решение, но засега като че ли се насочвам към газифициране, защото с климатиците ще има проблем. Внимателно огледах всичко: в кухнята не може да се монтира климатик; в спалнята и хола ще е трудно да се реализира идеята ми тръбите да минават зад климатика през гипсокартона и да излизат през външната стена. Абе не е невъзможно, но ще трябва вишка. Иначе трябва да е някой акробат, за да извърши монтажа . А външно тяло на терасата не ми е много по вкуса.Още един въпрос, малко в страни от темата: за 4 врати (3 интериорни и една външна, неблиндирана) ми искат 1300 лв. Как ви се струва сумата? Включва демонтаж на старите врати и каси и монтаж на новите. Размерите са в общи линии стандартни - 193-195x85 (на кухнята е по-тясна - 73). Вратите не са китайски, предполагам, че материалът е МДФ.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Аз в къщи съм на камина с водна риза и радиатори, и топли много добре, но тук говорим за ПАРНО НА ГАЗ.... не такова на въглища и дърва
                Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Че кой е казал нещо за дърва и въглища?Освен това точно пък тея дайкини дето ги препоръчваш са един въздух под налягане,не че са лоши но за цената им може да се купи в пъти по добри от тях.Просто тези за Европа,нямат нищо общо с истинските Дайкини.
                  Fiat Marea 1.8 16v HLX
                  Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Цената за вратите ми се вижда добра щом не са китайски.

Коментар

Аз не мога да направя адекватно сравнение, за да гласувам, но отскоро съм под наем с газ и малко почетох по темата. Ако ще възстановяваш инсталацията, се консултирай с някой учил за това, защото изглежда, че често фирмите дават неоптимално оразмерени радиатори/котли (вероятно продават каквото имат).
                      Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Парно - пелети. Приятно топло и не много скъпо. Лесно се зарежда.На газ разни познати казват, че за да е достатъчно топло излиза по-скъпо отколкото на ток. Лични впечатления нямам.Отопление с климатици - личен опит - неприятно. Шум, духане... Определено не.

Коментар

d

campain написа:
                          Че кой е казал нещо за дърва и въглища?Освен това точно пък тея дайкини дето ги препоръчваш са един въздух под налягане,не че са лоши но за цената им може да се купи в пъти по добри от тях.Просто тези за Европа,нямат нищо общо с истинските Дайкини.
                          Малко по нагоре има 2-3 мнения дадени... Колега аз говоря за ИСТИНСКИ ДАЙКИН, а не кирливите "реплики" с 35% отстъпка защото останал само един наличен. Коя друга марка ще предложиш защото ми е интересно, не се заяждам просто искам да чуя и друго мнение на качествен климатик, защото с който съм говорил всеки казва Дайкин. В интерес на истината за да не спамя, по хубаво от дърва, въглища и пелети няма и топлината им е съвсем друга... но колегата търси мнение за газ и климатик и там аз лично бих избрал климатик.
                          Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                          Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                          Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

snake написа:
                            Още един въпрос, малко в страни от темата: за 4 врати (3 интериорни и една външна, неблиндирана) ми искат 1300 лв. Как ви се струва сумата? Включва демонтаж на старите врати и каси и монтаж на новите. Размерите са в общи линии стандартни - 193-195x85 (на кухнята е по-тясна - 73). Вратите не са китайски, предполагам, че материалът е МДФ.
                            Цената е съвсеп прилична, но за евтини врати. Най-важното е виж какво искат да ти пробутат за входна врата, защото ми се струва доста евтино с монтажа. Вратите ще са ти с хартиена пита вътре, предполагам аз, т.е. кухи, леки и евтини, ако са МДФ цената ще да е около два пъти. За входна врата се поинтересувай сериозно какво ти предлагат, ако искаш проф. съвет ми пиши на лично.
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

@van_dal, утре ще отида да разгледам и да се запозная по-подробно с вратите, което ни предлагат. Тъй като нищо не разбирам от врати, ще е добре, ако споделиш нещо повече за входната врата - на какви изисквания е препоръчително да отговаря и т.н. За интериорните мисля, че не са особено важни. Е, важно е примерно да не се зацапват лесно и да изглеждат добре разбира се. Казаха ми, че не било препоръчително да са с фолио. За друго не се сещам.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

За фолиото идеята е, че много лесно се драскат.

Коментар

Working...
                                X