Имам малък проблем с компютъра и ми трябва малко инфо, какво може да е.Значи взех си нова-стара видео карта ATI HD3650 512mb/128bit AGP. Но когато я сложа, компютъра работи известно време и забива. Като върна старата ATI 9600pro 256mb/128bit, няма проблеми. Въпроса ми е, дали картата е прецакана (по думите на продавача си е нормално работеща), или захранването е слабо и не може да захрани системата, след като сложа новата карта. Относно компютъра, това са му параметрите: AMD Athlon64 2GHz-сток (работи на 2.4), RAM 2x512mb, Дъно- Asus k8u-x, захранване- някакво, пише 350w ама надали.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към компютърджиите.
Collapse
X
-
Тя, при нормална работа забива. Реших да пусна 3DMark Vantage, заби при зареждането на първия тест. При нормална работа скайп, интернет седи на 60градуса, нормално ли е. Тоя номер го прави с най-новите драйвери и с по-старите.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
60 градуса не са много. Щом забива при тези градуси в idle, аз бих я върнал. Казваш че си пробвал с различни драйвери, Захранването, колкото и да е китайско, все ще издържи. До колкото си спомням на тази карта и трябват около 100w в idle, и около 150 при пълен товар. Като последна мярка, най-добре да се пробва на друг комп. , ако и там прави така, за връщане е. Просто да се види, че някой път може и да има нещо несъвместимо, между компонентите.РЕД: Сега забелязах че процесора е клокнат. Я го върни на стандартни настройки, и виж как ще се държи.
Коментар
-
Според мен 60 градуса е доста за почти никакво натоварване. Дори видеокартите с пасивно охлаждане държат по-ниска температура когато не правят нищо. Аз бих сменил термопастата на видеокартата. Но ако захранването е някакво noname, което не е и много ново, като нищо доближаваш максималните му възможности. Ето един онлайн калкулатор (има и много други подобни), с който да си сметнеш приблизително консумацията на машината http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Коментар
-
dikanio написа:Според мен 60 градуса е доста за почти никакво натоварване. Дори видеокартите с пасивно охлаждане държат по-ниска температура когато не правят нищо. Аз бих сменил термопастата на видеокартата. Но ако захранването е някакво noname, което не е и много ново, като нищо доближаваш максималните му възможности. Ето един онлайн калкулатор (има и много други подобни), с който да си сметнеш приблизително консумацията на машината http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jspFiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:dikanio написа:Според мен 60 градуса е доста за почти никакво натоварване. Дори видеокартите с пасивно охлаждане държат по-ниска температура когато не правят нищо. Аз бих сменил термопастата на видеокартата. Но ако захранването е някакво noname, което не е и много ново, като нищо доближаваш максималните му възможности. Ето един онлайн калкулатор (има и много други подобни), с който да си сметнеш приблизително консумацията на машината http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jspКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Още не съм пробвал да я натоваря, но от обет работи в спокоен режим без да е забивал. За високите градуси, може би причината е това, че е с малък и недомислен радиатор. Смених мястото на вентилатора, сложих го точно върху ребрата, намиращи се над процесора и се закрепи за сега.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
Dilyan-Z написа:Шш,вие ме разбихте,кви са тия 50-60 градуса.При мен,когато всичко е наред не качва над 40 градуса,а нормално държи 27-28.това на лаптоп деNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Dilyan-Z написа:Ползвам Еверест,а не АИДА.Не знам той колко е адекватен обаче.Просто ми се сториха големи градусите,за които говори колегата и споделям моите как са
Коментар
-
Dilyan-Z написа:Ползвам Еверест,а не АИДА....Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Не знам каква е пастата, сива на цвят. Преди време си взех нов вентилатор за процесора и паста, смених пастата и на чипсета, остатъка сега на новото видео. Проблема обаче, не е бил във видеокартата, а в харддиска или Win-а, защото и на старата карта, го направи тоя номер. Просто се е съвпаднало, проблема с поставянето на новото видео. Благодаря за коментарите и мненията.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар