Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към компютърджиите.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос към компютърджиите.

Имам малък проблем с компютъра и ми трябва малко инфо, какво може да е.Значи взех си нова-стара видео карта ATI HD3650 512mb/128bit AGP. Но когато я сложа, компютъра работи известно време и забива. Като върна старата ATI 9600pro 256mb/128bit, няма проблеми. Въпроса ми е, дали картата е прецакана (по думите на продавача си е нормално работеща), или захранването е слабо и не може да захрани системата, след като сложа новата карта. Относно компютъра, това са му параметрите: AMD Athlon64 2GHz-сток (работи на 2.4), RAM 2x512mb, Дъно- Asus k8u-x, захранване- някакво, пише 350w ама надали.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Виж да не би да прегрява. Пусни и някой тест, или тежка игра. Ако забива при нормална работа, пробвай с други драйвери. Захранването мисля че е достатъчно.
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Тя, при нормална работа забива. Реших да пусна 3DMark Vantage, заби при зареждането на първия тест. При нормална работа скайп, интернет седи на 60градуса, нормално ли е. Тоя номер го прави с най-новите драйвери и с по-старите.
      Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

60 градуса не са много. Щом забива при тези градуси в idle, аз бих я върнал. Казваш че си пробвал с различни драйвери, Захранването, колкото и да е китайско, все ще издържи. До колкото си спомням на тази карта и трябват около 100w в idle, и около 150 при пълен товар. Като последна мярка, най-добре да се пробва на друг комп. , ако и там прави така, за връщане е. Просто да се види, че някой път може и да има нещо несъвместимо, между компонентите.РЕД: Сега забелязах че процесора е клокнат. Я го върни на стандартни настройки, и виж как ще се държи.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Според мен 60 градуса е доста за почти никакво натоварване. Дори видеокартите с пасивно охлаждане държат по-ниска температура когато не правят нищо. Аз бих сменил термопастата на видеокартата. Но ако захранването е някакво noname, което не е и много ново, като нищо доближаваш максималните му възможности. Ето един онлайн калкулатор (има и много други подобни), с който да си сметнеш приблизително консумацията на машината http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
            Според мен 60 градуса е доста за почти никакво натоварване. Дори видеокартите с пасивно охлаждане държат по-ниска температура когато не правят нищо. Аз бих сменил термопастата на видеокартата. Но ако захранването е някакво noname, което не е и много ново, като нищо доближаваш максималните му възможности. Ето един онлайн калкулатор (има и много други подобни), с който да си сметнеш приблизително консумацията на машината http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
            Според този калкулатор, тази конфигурация харчи 293W. Одеве смених термопастата, старата беше станала на камък. Сега държи 50 градуса, при минимално натоварване. За сега, вече 2 часа в idle режим не е спирал. Ще я пробвам и под товар, на някоя игра или тест и ще видя как е.
            Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

kal0yanch40 написа:
              dikanio написа:
              Според този калкулатор, тази конфигурация харчи 293W. Одеве смених термопастата, старата беше станала на камък. Сега държи 50 градуса, при минимално натоварване. За сега, вече 2 часа в idle режим не е спирал. Ще я пробвам и под товар, на някоя игра или тест и ще видя как е.
              И тези 50 ми се виждат височки за работа без товар моята по време на игра държи 55 60 градуса,след спиране на играта градусите падат 35 макс 40. По принцип на видео картата термо пастата е хубаво да се смени с такава за лаптоп (лично мнение)
              Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
              И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
              .

Коментар

Шш,вие ме разбихте,кви са тия 50-60 градуса.При мен,когато всичко е наред не качва над 40 градуса,а нормално държи 27-28.това на лаптоп де

Коментар

Още не съм пробвал да я натоваря, но от обет работи в спокоен режим без да е забивал. За високите градуси, може би причината е това, че е с малък и недомислен радиатор. Смених мястото на вентилатора, сложих го точно върху ребрата, намиращи се над процесора и се закрепи за сега.
                  Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Dilyan-Z написа:
                    Шш,вие ме разбихте,кви са тия 50-60 градуса.При мен,когато всичко е наред не качва над 40 градуса,а нормално държи 27-28.това на лаптоп де
                    Шшшш, ти ме разби! Как може да сравняваш лаптоп с десктоп? Я хакни едно яко видео на Nvidia и виж за какви температури става въпрос. Нормално без натоварване 55-60, леееко да я натовариш отива на 80-85, а ако яко я изпържиш 100-ка си го удря от раз. Ако ползваш AIDA или темподобни не е съвсем точно, защото постоянно сравнявам инфото със специализиран термомерър. При лаптоп е друга бира. Ама някой модели на HP се доближават до това което съм написал по-горе.
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Ползвам Еверест,а не АИДА.Не знам той колко е адекватен обаче.Просто ми се сториха големи градусите,за които говори колегата и споделям моите как са

Коментар

Dilyan-Z написа:
                        Ползвам Еверест,а не АИДА.Не знам той колко е адекватен обаче.Просто ми се сториха големи градусите,за които говори колегата и споделям моите как са
                        Наистина няма как да сравняваш едното с другото а градусите зависят от много неща.Ако трябва да се хвалим то при мен са доста ниски защото съм с водно охлаждане на настолната машина А доколкото знам при прегряване първо започват артефакти преди да забие тотално. Според мен си има някакъв проблем с картата.

Коментар

Веско го е обяснил, няма какво да добавя. Само да добавя че 60 градуса са съвсем нормални за този чип. А щом и пастата е била стара ясно от къде са проблемите.
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Dilyan-Z написа:
                            Ползвам Еверест,а не АИДА....
                            Колега, Евереста отдавна е купен от АИДА, изтегли си последната версия на АИДА, тя е що годе точна. Това само за съвет. А, за колегата с проблема, ако се е поизпекъл чипа на видеото, добре си направил със смяната на пастата, дано да си сложил хубава, че тези масовките са предназначени за "метал с метал", а не "кристал с метал". И някой път става мазало. И допълнително охлаждане няма да е зле.
                            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Не знам каква е пастата, сива на цвят. Преди време си взех нов вентилатор за процесора и паста, смених пастата и на чипсета, остатъка сега на новото видео. Проблема обаче, не е бил във видеокартата, а в харддиска или Win-а, защото и на старата карта, го направи тоя номер. Просто се е съвпаднало, проблема с поставянето на новото видео. Благодаря за коментарите и мненията.
                              Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Working...
                              X