Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо потъва ледът в питието?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

gamma написа:
    muns61, това питие колко (алкохолни) градуса е?
    60Под 55 ледът плува.
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

В този форум само аз ли не пия? Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
      SEAT Leon Cupra 300
      Triumph Street Triple 765 R

Коментар

янко написа:
        Нестабилна на петата.По темата,мисля си за ракия ама съм писал за вода,алкохола е с много по малка плътност от водата(така си счупих единия спиртомер)
        По между другото, водата е с най голяма повърхностна плътност.
        VooDoo написа:
        В този форум само аз ли не пия? Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
        става ме двама

Коментар

Трима :Д !
          Fiat Brava98 1.6 16 v LPG ГИ
          Fiat Stilo 1.6 LPG tartarini 2004

Коментар

така нека обобщим ако леда ти в чашата с ракия изплува значи са ти пробутали слаба ракия
            Lancia Lybra 1.8i

Коментар

Ми ко прайте в тая тема... Хихихи...Пия антибиотик и пак не издържах и ударих един ракиджос, от тоя дето ми лежи в бурето. Направо от там си го наточих. Ама виж, бира, не пих, че с тоя синузит... Утре пак ще ми пукат ушите.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Bravva написа:
                Трима :Д !
                Спамаджии.
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

^3DAttack написа:
                  така нека обобщим ако леда ти в чашата с ракия изплува значи са ти пробутали слаба ракия
                  Не баш. Новото, което научих от тази тема е, че под 55 градуса ледът плува, а над тези градуси потъва. Иначе аз си разреждам ракията до 45 градуса. Останалото е субективна преценка и нагласа...Иницииран от тази тема снощи направих следното: Прибрах се от работа, умишлено намокрих вътрешността на две празни стъклени чаши за ракия ( за мен и съпругата ) и ги прибрах във фризера. Докато направим салатката, докато се оправим с домочадието и докато седнем за аперитива чашите се бяха охладили достатъчно.На стайна температура се изпотиха съблазнително. Ракията ( по 50-60 грама), която налях в тях беше изстудена до 6 градуса в хладилника...Първите глътки "огнена" течност бяха елексир за душата. Довечера ще изстудя 4 чаши. Ей така за да съм "готов" и за второто "раздаване".
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Аз затова си я държа в хладилника
                    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

ntodorov написа:
                      ^3DAttack написа:
                      Не баш. Новото, което научих от тази тема е, че под 55 градуса ледът плува, а над тези градуси потъва. Иначе аз си разреждам ракията до 45 градуса. Останалото е субективна преценка и нагласа...Иницииран от тази тема снощи направих следното: Прибрах се от работа, умишлено намокрих вътрешността на две празни стъклени чаши за ракия ( за мен и съпругата ) и ги прибрах във фризера. Докато направим салатката, докато се оправим с домочадието и докато седнем за аперитива чашите се бяха охладили достатъчно.На стайна температура се изпотиха съблазнително. Ракията ( по 50-60 грама), която налях в тях беше изстудена до 6 градуса в хладилника...Първите глътки "огнена" течност бяха елексир за душата. Довечера ще изстудя 4 чаши. Ей така за да съм "готов" и за второто "раздаване".
                      не е ли по-лесно да държиш ракията във фризера при -20гр и да се точи като олио :D
                      Bravo 1.9d 97г

Коментар

Хм.... ракия....лед.....Не виждам от какъв зор да си разреждам питието..... "Доктор Радева ми е казАла - Вода да не пием" Лед - да вземе ми истине гърлото, пък да се чудя какво да го правя.Най - ми харесва натурално - като се хлъзне през гърлото надолу.... изпаренията като ги усетиш с носа... като ти затопли по хранопровода...а накрая като боцнеш пиперосана сланинка и кисело зеленце - лед ми не требе на мене разваля убавата домашнярка
                        Skoda AMfabia 1.2 12v
                        exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

не е ли по-лесно да държиш ракията във фризера при -20гр и да се точи като олио :D
                          В първия си поуст точно този вариант споменУвам, но тук дадох път на гъдела, а и определено чрез изстудените чаши се усеща повече аромата на ракийката.Иначе еднакво лесни са и двата варианта. Най-трудното обаче си остава времето и труда...докато плодът стане плод, а сетне - ракията... ракия. :P
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ех тва с чашите ще го пробвам, ама ми е много пълен фризера... с кърма...А и гопсожата поради кърменето не пие, въпреки моите съвети за по спокоен сън на бебето. Та и компания си нямам вече доста време. Мъкааааа... Пия си самммм.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

piftho написа:
                              Най - ми харесва натурално - като се хлъзне през гърлото надолу.... изпаренията като ги усетиш с носа...
                              Може да не пия, но знам, че е най хубаво и добре ракията да се пие през едно (забравих как се казва) малко шише което е широко долу и става с дълго и тясно гърло нагоре. Идеята е точно изпаренията да не ти влизат в носа

Коментар

Малкото шишенце се казва "Юсче", Чаве. :D
                                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Working...
                                X