Имаше такива теми, но точно моя казус не съм го срещал.Продадох и съответно прехвърлих нотариално една кола в петък. Имам 2седмици срок да го обява в общината. Обаче от вторник започват да се плащат данъците... Като им занеса договора дали ще ми отпадне задължението или... ?Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще платя ли данък след като продадох колата?
Collapse
X
-
FIATIST написа:А аз да попитам преди да купя новата кола тази година месец февруари преди това миналия месец януари на 2014 г. средата на януари някъде продадох старата. За има няма 20 дена от началото на годината нещо ще трябва ли да плащам?
Коментар
-
Мерси разбрах всичко проверих и договора на 22.01.2014 г. съм е продал колата сигурно ще става въпрос за 1 лв. данък като се има на предвид, че данъка и беше 44.20 лв. за цялата година.Immortal написа:FIATIST написа:А аз да попитам преди да купя новата кола тази година месец февруари преди това миналия месец януари на 2014 г. средата на януари някъде продадох старата. За има няма 20 дена от началото на годината нещо ще трябва ли да плащам?sigpic
Коментар
-
Няма да плащаш нищо. Данъка за миналата година е платен от теб. За новата година ще го плати новия собственик. Няма значение, че данъците се плащат от 1 март. Данъчната година започва от 01 01 . И тъй като новият собственик няма как да представи бележка за тези два месеца, ще го накарат да плати за цялата година. Скоро имах такъв случай в нашето данъчно.
Коментар
-
Нов въпрос...След разговор със счетоводителя се оказа, че колата не е заведена в общината. До септември беше на лизинг и тогава я придобих, но явно счетоводителят е забравил да я обяви. Т.е за фирма в най-добрия случай ще трябва да платя 100лв глоба + данъка от януари до сега. Той обаче ме съветва да не правя нищо, ама пък купувача(лизингова компания) ще отиде с договора да я обяви 100%. Та какво да направя според вас? Казват ми, че първия лизинг, от който аз я купувам я е отписал и би трябвало да са я записали на моята фирма, но ме съмнява...
Коментар
-
Приятел си купи кола декември и плати данък само за оставащите 10-15 дни до края на годината.Друг приятел беше платил данък за цяла година, но катастрофира и колата тотал щета. Като я отписа от данъчното му върнаха данъка до края на годината.VET написа:Няма да плащаш нищо. Данъка за миналата година е платен от теб. За новата година ще го плати новия собственик. Няма значение, че данъците се плащат от 1 март. Данъчната година започва от 01 01 . И тъй като новият собственик няма как да представи бележка за тези два месеца, ще го накарат да плати за цялата година. Скоро имах такъв случай в нашето данъчно.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Приятел си купи кола декември и плати данък само за оставащите 10-15 дни до края на годината.Друг приятел беше платил данък за цяла година, но катастрофира и колата тотал щета. Като я отписа от данъчното му върнаха данъка до края на годината.VET написа:Няма да плащаш нищо. Данъка за миналата година е платен от теб. За новата година ще го плати новия собственик. Няма значение, че данъците се плащат от 1 март. Данъчната година започва от 01 01 . И тъй като новият собственик няма как да представи бележка за тези два месеца, ще го накарат да плати за цялата година. Скоро имах такъв случай в нашето данъчно.
Коментар
-
Immortal написа:FIATIST написа:А аз да попитам преди да купя новата кола тази година месец февруари преди това миналия месец януари на 2014 г. средата на януари някъде продадох старата. За има няма 20 дена от началото на годината нещо ще трябва ли да плащам?sigpic
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар