Колеги от тази година влязоха няколко промени и данъците на колите малко се промениха. Току що гледах в новините че данъците за колите съв стандарт ЕВРО 4 и ЕВРО 5 в София щял да бъде -50%. От 4-ти Март започва плащането на данъците. Онлайн в банкирането ми проверявам че данъка ми е 189лв за годината, (като не е за цялата защото колата я взех началото на февруари), за цялата година е около 217лв. До тук добре, но моята кола е записана че е ЕВРО 4, не би ли следвало да имам отстъпка и как изобщо стоят нещата с тези отстъпки. Цената от 217лв е без каквито и да било отстъпки и си е актуална от преди въвеждането на промените.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови цени на данъците за МПС
Collapse
X
-
Много добре гледах новините, казаха само евро 4 и евро 5 за киловати нищо не споменаха. А за евро 6 и нагоре отстъпки по 60%+. Не че ми е много зор, ама не ми се дават излишни пари на държавата.Банкирането е на Банка ДСК, ако това е въпроса на колегата.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Емо, при теб единствената отстъпка в момента е 5% ако я платиш до април месец, мисля че тогава беше крайния срок, ако колата ти беше до 74kW /101к.с./ тогава щеше да важи при теб тази отстъпка, за която говориш.Отделно, предполагам в София град нещата вече са влезели в сила, но в провинцията нещата май не стават толкова бързо, какво имам предвид:Колата на жената е точно 74kW, попада в графата за 50% отстъпка, но е 98г., сега погледнах в големия талон и на мястото на екологичната норма не е записано нищо, само звездички, миналата седмица платих данъка с отстъпката от 5% и е точно 24,89лв., миналата година 2013 г. данъка и беше 21,83лв без отстъпката, да не говоря, че колата е с премахнат катализатор от преди поне 2 години, тоест не би трябвало за този автомобил да ползвам каквато и да е отстъпка, така че ходете си в общината и си проверете нещата на място, защото аз специално останах приятно изненадан от това, че данъка почти не се промени тази годинаpunto HGT
Коментар
-
spark написа:Къде го проверяваш този данък? Сайта на тъпата община не работи от седмици, но админа сигурно си взима заплатката...donnna написа:На Пунтьо данъка от 8 лева е станал 10 и нещо... кво му плащаш, кви Евро 2-3-4-5Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар