Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на данъците за МПС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нови цени на данъците за МПС

Колеги от тази година влязоха няколко промени и данъците на колите малко се промениха. Току що гледах в новините че данъците за колите съв стандарт ЕВРО 4 и ЕВРО 5 в София щял да бъде -50%. От 4-ти Март започва плащането на данъците. Онлайн в банкирането ми проверявам че данъка ми е 189лв за годината, (като не е за цялата защото колата я взех началото на февруари), за цялата година е около 217лв. До тук добре, но моята кола е записана че е ЕВРО 4, не би ли следвало да имам отстъпка и как изобщо стоят нещата с тези отстъпки. Цената от 217лв е без каквито и да било отстъпки и си е актуална от преди въвеждането на промените.
    BMW E46 coupe
    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

кво е това онлаин банкиране?

Коментар

Чул недочул си младежо !Отстъпката е за коли от евро3 нагоре и до 74kw !!!
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Много добре гледах новините, казаха само евро 4 и евро 5 за киловати нищо не споменаха. А за евро 6 и нагоре отстъпки по 60%+. Не че ми е много зор, ама не ми се дават излишни пари на държавата.Банкирането е на Банка ДСК, ако това е въпроса на колегата.
        BMW E46 coupe
        Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Емо, при теб единствената отстъпка в момента е 5% ако я платиш до април месец, мисля че тогава беше крайния срок, ако колата ти беше до 74kW /101к.с./ тогава щеше да важи при теб тази отстъпка, за която говориш.Отделно, предполагам в София град нещата вече са влезели в сила, но в провинцията нещата май не стават толкова бързо, какво имам предвид:Колата на жената е точно 74kW, попада в графата за 50% отстъпка, но е 98г., сега погледнах в големия талон и на мястото на екологичната норма не е записано нищо, само звездички, миналата седмица платих данъка с отстъпката от 5% и е точно 24,89лв., миналата година 2013 г. данъка и беше 21,83лв без отстъпката, да не говоря, че колата е с премахнат катализатор от преди поне 2 години, тоест не би трябвало за този автомобил да ползвам каквато и да е отстъпка, така че ходете си в общината и си проверете нещата на място, защото аз специално останах приятно изненадан от това, че данъка почти не се промени тази година
          punto HGT

Коментар

На Пунтьо данъка от 8 лева е станал 10 и нещо... кво му плащаш, кви Евро 2-3-4-5
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Всеки ден нова тема за данък МПС, вече имам дежа вю като отварям форума :D
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Проблемите са, че в талоните евро стандартите не ги отбелязваха до сега и ще има сега плащане по дилърите, за да се вадят сертификати, за да се намали данъка.

Коментар

На мен в големия талон относно Екологичната Норма пише EURO 6B. Ама точно така е написано и не знам какво е това голямо B накрая.
                  sigpic

Коментар

FIATIST написа:
                    На мен в големия талон относно Екологичната Норма пише EURO 6B. Ама точно така е написано и не знам какво е това голямо B накрая.
                    И на моята новата пише, ама на старата има звездички.

Коментар

Къде го проверяваш този данък? Сайта на тъпата община не работи от седмици, но админа сигурно си взима заплатката...
                      donnna написа:
                      На Пунтьо данъка от 8 лева е станал 10 и нещо... кво му плащаш, кви Евро 2-3-4-5
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                        Къде го проверяваш този данък? Сайта на тъпата община не работи от седмици, но админа сигурно си взима заплатката...
                        donnna написа:
                        Получих писмо в плик по пощата
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Звездичките са извън всякакви норми Не се шегувам - звездичките означават, че не е посочена ЕВРО-норма и все едно няма ктализатор - мотоциклета ми е записан така по талон и респективно в данъчното

Коментар

Днеска платих данъка на новия FIAT 500L 1.4 FIRE 16V MPI 95 CV EURO 6 произведена 2013 г. някъде към септември месец и купена 2014 г. февруари месец с отстъпката - 60% за Еко Нормата EURO 6 и отстъпката, която е за рания срок на плащане и всичко излезе за чисто нова кола данък:
                            sigpic

Коментар

Къде в тази бележка се вижда отстъпката от 60 % за евро 6 ????
                              Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                              Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                              Ventura garage

Коментар

Working...
                              X