Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на автомобил-малък градски

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор на автомобил-малък градски

Здравейте колеги,След като продадох Мареата се налага да закупя автомобил. В случая ми трябва малък автомобил, тъй като предимно ще се кара в града и малко извън града-в радиус от 50км. Колата ще се кара предимно от жена ми. След доста гледане и обикаляне по автокъщите в Стара Загора сме се спрели Пежо 206 и Фиат Пунто МК2 около 2003. Като двигатели Пежото 1.4HDI, а пунтото с 1.9JTD 80кс. Аз лично предпочитам Пунтото-това ми казма разума, а жена ми 206-според нея много по красива и удобна. За пежото освен, че имат кахъри със задното окачване, и че мотора 1.4HDI е много добър нищо друго не знам. Покарах две 206-ци из автокъщите-еми не ми харесаха, дрънчаха като варели, а на едното доста му тропаше задницата, возеха много твърдо. Иначе не мога да си изкривя душата, че седалките са доста по комфортни от на Пунтото. И двете бяха с климатроници и останалите стандартни екстри като ел. стъкла, огледала, ABS, air bags и т.н. Едната имаше ESP. 206-иците са от автокъща на цени от около 3400лв. Пунтото което съм харесал по снимки 1.9JTD 80кс. е регистрирано, обслужено, ГО, каско, 6 air bag, два комплекта джанти и т.н.Цената, на която ми го дават е 3600лв. Ако беше за мен изобщо нямаше да има тема, мятам се на Пунтото, но който е женен ме разбира за какво става въпрос. Жена ми така или иначе каквото и да купя ще го кара, ако е Пунтото с отвращение. Мисълта ми е ако все пак купим Пежо какво да очаквам.Има и трети избор на автомобил и той AR 147 1.6 на приятел, който обаче не знае дали е 105 или 120кс. Колата е обслужена, с ГО, но предницата потропвала-според него тампон и имала счупени водчи на пасажерското стъкло и в момента е подпряно на трупче. На тази Алфа ме притеснява окачването и разхода на гориво. Мога да я взема за около 4000лв. Между другото жена ми си умира за тая Алфа.Ето и линкове на трите автомобила:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...k=5rhxlcАко сте на мое място как бихте постъпили?
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

Аз купих на жената, каквото тя искаше.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

алфата е най-добра от изброените...нещата които си посочил не са болка за умиране и сравнително лесно и евтино се поправят...лошото е наистина, ако не може да се усети дали е 103 или 120к.с ....но като погледнеш VIN лесно ще разбереш...И както каза и другия колега...купи и каквото иска тя...иначе...лошо... Представи си да и купиш кола която тя не иска и да изгасне на пътя...то ще е мрънкане то ще е чудо )) Жени...
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Идете да изпробвате и трите коли, ама да се трима човека и нека жена ти да се повози и отзад на трите, пък после вземи тази, която тя иска. Когато си на мястото на шофьора, въобще не ти пука кой откъде се качва на задната седалка, ама ако си на другото място, а и ако вали, си е голям кеф
        Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

147, 206, Пунто е моя избор според возия. 206, Алфа, Пунто според надеждност, според мен.

Коментар

Punto, особено със СИТИто е идеална за жена.147 бензинова е таралеж в гащите, повече инфо ако искаш за нея - на л.с.Роска, Пунто 1.3мултиджет, хем ще гори малко
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз съм малко пристрастен и не знам до колко ще съм обективен. Конкретната посочена Алфа изглежда доста добре, има си глезотийки. Ако трябва да говори сърцето, ясно какъв е избора. Не знам до колко твоята жена е печена шофьорка. Мои приятелки са ми споделяли, че им е трудно да преценяват габаритите на по-големичкия преден капак, а и не са толкова маневрени в града. Теб от друга страна ще те притесняват носачите и разхода на гориво. Между 105 и 120 кс разликата е във вариатора основно. Ако трака леко като дизел първите секунди, ясно от кои е. За другото мисля Емзо ще ти сподели добра информация.Аз също съм за Пунто 1.3 мултиджет за в града. Често обикалям и с Ярис 1.4 д4д и е доста приятна кола. За 206 с този заден мост и сименс електроника съм малко предубеден. Вероятно не са лоши коли, доста се карат, но си искат доверен майстор. Като цяло тези 1.3-1.5 комънрейл дизели на малките коли дават доста добър разход и ще останеш доволен.
              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Готина тема! Аз съм за Пежо-то.
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

slonikon написа:
                  Аз купих на жената, каквото тя искаше.
                  И аз Ситроен C2 1.4 HDI.Лошото е, че и на мен започна прекалено много да ми харесва Дори днес се изтипосахме на ФИАТската среща с него 206 карам от време на време една оборотна служебна... верно, без никакви екстри, но определено не ми харесва.Ако все пак решите 206 - НЕ ВЗИМАЙТЕ с 4 врати. Нито предните, нито задните са достатъчно широки да влезеш нормално. С 2 врати е доста по-добре, още повече, ако колата обикновено ще се ползва от 1-2 човека.

Коментар

Щом на жената ѝ харесва 206, значи купуваш него!Според мен Пунтото е по-евтино за поддръжка, но щом не го харесва....Конкретната 147 спокойно можеш да я забравиш!

Коментар

Вземете си възпитайте малко жените. К’ви са тия въшки, които искат да карат.Ако трябваше да слушам моята, то щеше сега това да кара:http://media.caranddriver.com/images...s-1280x782.jpg
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        Вземете си възпитайте малко жените. К’ви са тия въшки, които искат да карат.Ако трябваше да слушам моята, то щеше сега това да кара:http://media.caranddriver.com/images...s-1280x782.jpg
                        О колега,И на моята и се искат едни такива огромни джипки, ама нещо финансите са ограничени. Преди време и бях дал да кара един HILUX 3.0 D4D автомат и си умря от кеф.Иначе по темата-Алфата отпада, утре ще гледам Пунтото и ако ми хареса ще го отнасям. Да се надявам че жената ще го хареса, че иначе
                        Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                        Chevrolet Aveo

Коментар

брей кви сексисти сте се навъдили. Kemaloff: взимай по-евтината, с останалото купи на жената нещо златно за 8ми март и няма да ти пили на главата. Иначе аз бих си взела Клио.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                            Иначе аз бих си взела Клио.
                            Мммммда...жена в рено - и отвън, и отвътре - все.... едно и също Да ме извинявате

Коментар

Пресъздавам разговор между мен и жена ми, докато обикаляхме автокъщите...Тя: "Спри, харесах си кола!"Аз: Е кога я видя, че я и хареса, карам с 60."Тя:" Моля те, спри!"Спрях, върнахме се малко, оставих я да ме води." Това ли е, как я хареса?""Не виждаш ли, червена е!!!" Слава богу, Пунтото си заслужаваше...Поздрави и успешен избор!
                              Fiat Palio Weekend 75 - до пролетта на 2013;
                              FIAT PUNTO 2 (18

Коментар

Working...
                              X