Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте таблет за четене на книги

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Препоръчайте таблет за четене на книги

Пуснаха ми муха в главата и сериозно се замислих дали да не мина от хартиените на електронни книги. Много ще се радвам ако споделите отзиви. Трябва ли да е с е-инк екран , може ли на обикновен таблет да се четат книги , ако имате впечатления от някой конкретен модел. Преди всичко ме притеснява колко се натоварват очите , тъй като и работата ми ги натоварва много , а отдавна бях на 15 когато четях книги на свещи.
    Brava 1.6 ELX

С четец очите се натоварват колкото и с нормална книга - все пак това им е идеята на е-инк устройствата. Употребата на таблет за четене на книги за мен лично е непонятно решение ...

Коментар

Аз ползвам acer iconia b1 точно за тази цел и съм много доволен,не ми натоварва очите ,като се има в предвид че съм с далекогледство+астигматизъм от дете и съм на 44. Като допълнителните екстри също доста ги ползвам, даже и alfa obd.Мисля че е важна резолюцията на дисплея.този има 1200x600 и е доста добре.

Коментар

Всякакви подсветки натоварват очите. Аз също чета много на таблет, но сериозно съм решил да си купя ел. четец. Ако се изпусна по нощите, сутрин не мога да си отворя очите изобщо. Изобщо, ако не зяпаш по цял ден в монитора, то може и таблет. Иначе е-мастило.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Силно препъръчвам Amazon Kindle Paperwhite II. Имам го от няколко месеца. Взех го от Ибей.Също имам проблем с натоварване на зрението с компютри и прочее.С това нещо нямам никакъв проблем - на слънце в стая на лампа - никакъв въпреки зверския ми астигматизъм.Има и вградена регулируема подсветка - изключително недразнеща.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз силно препоръчвам да отидеш някъде, където имат добър набор от четци и да видиш кой ще ти пасне най-добре. Аз също ползвам киндъл, но съм далеч от това да го препоръчвам безусловно с 5 ръце.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Твърдо ще е е-инк. Успях да почета малко на таблета на баткото и не ми хареса , а пък става въпрос за ежедневно четене.Като гледам избора на технотата е доста беден , а и предимно стари модели. Все пак ще ги наобиколя ама най-вероятно ще се поръчва от и-бей , затова гледам да събера отзиви. Тези 6 инча стигат ли , нещо малко ми се струват Киро , колко пари ти излезе , че така като гледам Paperwhite 2 за разлика от 1-вата версия май не ми се вмества в бюджета.Някой модел с по-тънка рамка да препоръчате ... Тия на киндъл много широки отдолу.
              Brava 1.6 ELX

Коментар

Чете да не са само технотата да продават техника - четци се продават и в някои книжарници - що не провериш онлайн да видиш къде. Че какво им е на старите модели, пак са с е-инк. И какво й е на рамката? Като не ти харесва, купи си друг. не казваш какъв ти е бюджета, но искаш да ти препоръчваме !!??

Коментар

ele написа:
                  Чете да не са само технотата да продават техника - четци се продават и в някои книжарници - що не провериш онлайн да видиш къде. Че какво им е на старите модели, пак са с е-инк. И какво й е на рамката? Като не ти харесва, купи си друг. не казваш какъв ти е бюджета, но искаш да ти препоръчваме !!??
                  В Бургас съм ...Едва ли някой ще поддържа наличности , най-вече книжарници.О това което прочетох новите е-инк дисплеи са с много по-голям контраст в сравнение със стария е-инк Пърл. Затова си търся нещо по-новоНе казвам че заради рамката няма да си го взема. Просто ми прави впечатление че всичките киндъли са с по-дебела рамка отдолу. В момента все още се възползвам от голямото предимство на форумите - събиране на отзиви от първа ръка.Бюджета е от около 150 левчета
                  Brava 1.6 ELX

Коментар

ruNNer написа:
                    В Бургас съм ...Едва ли някой ще поддържа наличности , най-вече книжарници.
                    Стига бе! В Козлодуй, който е колкото 4-5 по-големи бургаски блока има доста голям избор, та в Бургас ли...Просто не си търсил. Виж по компютърните фирми.Аз засега съм на нивото на slonikon - чета много на телефона, през останалото време съм на компютър.И аз съм се замислил за четец, но ще изчакам да ми го подарят за рождения ден

Коментар

На Леново таблет съм пробвал - не става. След няколко минути не мога да го търпя. Айпад с намалена подсветка става, но не прекалено продължително.По-добре четец.

Коментар

Аз съм с този и ми е удобен за четенекато плюс отчитам , че не ти трябва софтуер за да качваш книгите - буташ usb-то и с copy-paste на картатаhttp://www.ebay.com/itm/New-eBook-Re...item4acd128b1f
                        Прикачени файлове
                        FIAT Bravo Multijet 1.9 150 k.c / 11.2008 г.
                        FIAT Punto 1.2 75 к.с. / 12.1993 г.

Коментар

Това с контраста е малко повече маркетингче, отколкото реалност май Имам от първите серии Киндъл, имам и от по-новите - някаква осезаема разлика в контраста няма ... Или поне аз не виждам

Коментар

xaerial Има разлика, но не е като между таблет и еинк устройство. Моят киндъл е този, който в момента е намален на 69 долара в амазон.цом - контрастът е като при обикновена книга, защото хартията не е никога чисто бяла. Иначе е малко труден за четене на различни формати - примерно пише, че чете doc файлове, ама тръцки - правя ги txt. Може би това не е проблем за новите модели. ruNNer - по-дебела рамка, по-добре се хваща и не те болят пръстите. Преди това ползвах този с клавиатурата и хващането ми беше по-удобно. Мисля, че бюджетът ти не е много голям за нов, но има доста варианти като потърсих - имай предвид, че колкото и функции да ти предлагат, ще го използваш за прелистване на страници и за избиране на книга за четене, така че дори и най-простия да си вземеш, няма да имаш проблеми с четенето на книги. А 6 инча е достатъчно, в началото изглежда малък, но се свиква.

Коментар

И аз да дам акъл, може ли :D Какъвто и четец да си вземеш, според мен няма да ти направи кефа така, както една хубава, истинска книга. Мое мнение, разбира се.
                              N.Y. State of Mind

Коментар

Working...
                              X