Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво хендсфрии да ползваме?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво хендсфрии да ползваме?

От известно време се чудя какво хендсфрии да ползвам.Блутуут,кабелно, такова което стои на сенника на автомобила. Въпроса ми се поражда от най-различни писания за вредата от блутуут хендсфриито.Дали това е така или не.?

Облъчват ни постоянно.ГСМ операторите, съседите с wifi и какво ли не.Вземай, което ти е удобно... все си "прецакан"
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ползвай си слушалките на телефона,удобни са,аз лично използвам тях.По-добре отколкото да се бъркаш пари за блутуут слушалки.
      Fiat Brava98 1.6 16 v LPG ГИ
      Fiat Stilo 1.6 LPG tartarini 2004

Коментар

Абе то тъй, ама аз веднъж как закачих кабела на слушалките като излизах от колата, че тел-а изхвърча в лентата на насрещното движение. Добре, че нямаше коли.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Въпреки това са си най-лесният и евтин начин.
          Fiat Brava98 1.6 16 v LPG ГИ
          Fiat Stilo 1.6 LPG tartarini 2004

Коментар

Добре де, ти нали имаше на сенника?Не ти ли е удобно?Аз лично доскоро ползвах радио с блутут. Много удобно, но при запален двигател отсреща не ме чуваха добре. Предполагам обаче, че проблемът беше, че ползвах вградения в радиото микрофон, а не външен, по-близо до устата Няма как да ползваш мобилен телефон и да не се облъчваш. Тъй че не се плаши.

Коментар

Аз предпочитам блутут слушалка. Кабелите ми пречат, а тези които са през радиото не харесвам, защото ако не съм сам, другите ми слушат разговора.
              FIAT Nuova Punto 1.2 8V
              FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
              ...and justice for all

Коментар

Ако питаш за ползване в кола основно, това, което Дидо спомена като решение за кесетофон с блутут е доста практично.На мен преди няколко месеца ми попадна един дърт Garmin Nuvi 760, който има блутут и трансмитер.Оказа се много практично решение и за хендс фрий обаче не ме чуваха добре, още повече че съм "заковал" дивайса на място, което не ми е пред лицето.В колата обаче някога е имало монтитан хендс фрий за нокия и микрофона беше останал.Включих него като външен микрофон на гармина и стана чудо.Сега е перфектно - чуват не прекрасно, имам навигация и MP3 плеър. И всичко в едно Дори и такова старо устройство има функция да вижда адресната книга на телефона, да търси в нея, да набира - изобщо всичко необходимо.Има и блутут устройства за кола, които не правят нищо друго от това да са хеднс фрий като най-известните и реномирани са може би Parrot.На мен ми се струва обаче прекалено скъпо решение предвид факта, че нито живея в колата, нито пък ползвам толкова активно както колата, така и телефона.Едно време преди на я загубя ползвах слушалка Jabbra.Не бях чак толкова очарован, въпреки, че беше висок клас устройство.Ангажиращо е със зареждане на още едно устройство и не винаги ме чуваха добре.И не става за музика.Ако е за кола основно горните решения са най-практични според мен.Ако трябва за активно ползване навсякъде блутут слушалките са практични но с изредените негативи.Това с облъчването е факт но телефона до ухото излъчва с много по-голяма мощност от една слушала!Естествено остава и решението с кабелната слушалка.Евтино, добър стерео звук за музика и не се нуждае от ток за да работи.
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Имам блутуут Plantronic,доволен съм от нея ,но вече я ползвам само когато говоря,иначе да стои "забита" постоянно в ухото не е практично и удобно! Имам и Блутуут за сенника, но при пътуваме не се чува добре и се получава някава микрофония и отсрещния не чува добре,а и в колата като има шум не се чува добре има и недостатък че пътуващите чуват какво си говорим.За кабелните като че ли е най-добрия вариант ,но там пък тези с жици е сложно положението. Омотават се,закачат и става страшно положението при шофиране. Спираш ,слизаш и се омотават около колана,не е удобно от тази гледна точка.

Коментар

Еми всяко решение си има и позитиви и негативи.Трябва да намериш разумният баланс.Не знам какви са тези блутути за сенници но проблеми като самовъзбуждане, лоша чуваемост и странични шумове в никакъв случай не са характеристика на подобни устройства а по-скоро на конкретен модел.Както вече казах, с добър и правилно позициониран и качествен външен микрофон, постановката ми с GPS-а не страда от нито едно от тях.Какво остава пък за един Parrot примерно...Там обаче баланса с цената е доста трудно постижим.

Коментар

От тези за сенника препоръчвам Jabra cruiser 2. Ползва се в пикап(който си е шумен) и звука е приличен.

Коментар

Аз ползвам преходник от телефона в радиото, като съм забучил усб от радиото да ми зарежда телефона, така хем си слушам музика, хем си говоря от телефона и си чувам през колоните. Обикновенно няма какво да крия от останалите пътници.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Точно това последното и аз съм го правил докато ползвах нокията бучната на стойка на стъклото.Хем зарежда, хем музика през аудиото хем разговор като се наложи.Интересно, че никога не се е получавала микрофония при тази постановка и ме чуваха що годе добре.И то от микрофона на самият телефон а не с външен.На тези допълнителните устройства хубавото е, че имат активно подтискане на околните постоянни шумове като шума от двигателя например.Както и микрофон(и), които все пак са предвиждани да се говори в тях от по-голямо разстояние.Всички тези неща би трябвало да спомагат за по-качествено аудио.И със сигурност го правят.Сега погледнах, че цените вече не са толкова астрономически...Едното време за Jabra слушалката дадох 220лв по спомен.В момента един блутут кар кит е около 150 лв... Яката работа!Стига човек да има нужда от подобно нещо според мен си струва да се инвестира в такова.

Коментар

S_BANKOV написа:
                            Аз ползвам преходник от телефона в радиото, като съм забучил усб от радиото да ми зарежда телефона, така хем си слушам музика, хем си говоря от телефона и си чувам през колоните. Обикновенно няма какво да крия от останалите пътници.
                            Колега, какъв е този преходник? Стана ми интересно.
                            ex '96 Bravа 1.6 16V LPG

Коментар

Най обикновен аудио кабел от телефона към аудио входа на уредбата.В мокиа случай - 2,5мм стерео жак за страната на мокията и 3,5мм стерео жак за към аудио уредбата.Повечето телефони сега са с 3,5мм жак за слушалките.Продават се под път и над път и са няколко лева.

Коментар

Working...
                              X