От известно време се чудя какво хендсфрии да ползвам.Блутуут,кабелно, такова което стои на сенника на автомобила. Въпроса ми се поражда от най-различни писания за вредата от блутуут хендсфриито.Дали това е така или не.?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво хендсфрии да ползваме?
Collapse
X
-
Добре де, ти нали имаше на сенника?Не ти ли е удобно?Аз лично доскоро ползвах радио с блутут. Много удобно, но при запален двигател отсреща не ме чуваха добре. Предполагам обаче, че проблемът беше, че ползвах вградения в радиото микрофон, а не външен, по-близо до устата Няма как да ползваш мобилен телефон и да не се облъчваш. Тъй че не се плаши.
Коментар
-
Ако питаш за ползване в кола основно, това, което Дидо спомена като решение за кесетофон с блутут е доста практично.На мен преди няколко месеца ми попадна един дърт Garmin Nuvi 760, който има блутут и трансмитер.Оказа се много практично решение и за хендс фрий обаче не ме чуваха добре, още повече че съм "заковал" дивайса на място, което не ми е пред лицето.В колата обаче някога е имало монтитан хендс фрий за нокия и микрофона беше останал.Включих него като външен микрофон на гармина и стана чудо.Сега е перфектно - чуват не прекрасно, имам навигация и MP3 плеър. И всичко в едно Дори и такова старо устройство има функция да вижда адресната книга на телефона, да търси в нея, да набира - изобщо всичко необходимо.Има и блутут устройства за кола, които не правят нищо друго от това да са хеднс фрий като най-известните и реномирани са може би Parrot.На мен ми се струва обаче прекалено скъпо решение предвид факта, че нито живея в колата, нито пък ползвам толкова активно както колата, така и телефона.Едно време преди на я загубя ползвах слушалка Jabbra.Не бях чак толкова очарован, въпреки, че беше висок клас устройство.Ангажиращо е със зареждане на още едно устройство и не винаги ме чуваха добре.И не става за музика.Ако е за кола основно горните решения са най-практични според мен.Ако трябва за активно ползване навсякъде блутут слушалките са практични но с изредените негативи.Това с облъчването е факт но телефона до ухото излъчва с много по-голяма мощност от една слушала!Естествено остава и решението с кабелната слушалка.Евтино, добър стерео звук за музика и не се нуждае от ток за да работи.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Имам блутуут Plantronic,доволен съм от нея ,но вече я ползвам само когато говоря,иначе да стои "забита" постоянно в ухото не е практично и удобно! Имам и Блутуут за сенника, но при пътуваме не се чува добре и се получава някава микрофония и отсрещния не чува добре,а и в колата като има шум не се чува добре има и недостатък че пътуващите чуват какво си говорим.За кабелните като че ли е най-добрия вариант ,но там пък тези с жици е сложно положението. Омотават се,закачат и става страшно положението при шофиране. Спираш ,слизаш и се омотават около колана,не е удобно от тази гледна точка.
Коментар
-
Еми всяко решение си има и позитиви и негативи.Трябва да намериш разумният баланс.Не знам какви са тези блутути за сенници но проблеми като самовъзбуждане, лоша чуваемост и странични шумове в никакъв случай не са характеристика на подобни устройства а по-скоро на конкретен модел.Както вече казах, с добър и правилно позициониран и качествен външен микрофон, постановката ми с GPS-а не страда от нито едно от тях.Какво остава пък за един Parrot примерно...Там обаче баланса с цената е доста трудно постижим.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Аз ползвам преходник от телефона в радиото, като съм забучил усб от радиото да ми зарежда телефона, така хем си слушам музика, хем си говоря от телефона и си чувам през колоните. Обикновенно няма какво да крия от останалите пътници.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Точно това последното и аз съм го правил докато ползвах нокията бучната на стойка на стъклото.Хем зарежда, хем музика през аудиото хем разговор като се наложи.Интересно, че никога не се е получавала микрофония при тази постановка и ме чуваха що годе добре.И то от микрофона на самият телефон а не с външен.На тези допълнителните устройства хубавото е, че имат активно подтискане на околните постоянни шумове като шума от двигателя например.Както и микрофон(и), които все пак са предвиждани да се говори в тях от по-голямо разстояние.Всички тези неща би трябвало да спомагат за по-качествено аудио.И със сигурност го правят.Сега погледнах, че цените вече не са толкова астрономически...Едното време за Jabra слушалката дадох 220лв по спомен.В момента един блутут кар кит е около 150 лв... Яката работа!Стига човек да има нужда от подобно нещо според мен си струва да се инвестира в такова.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
S_BANKOV написа:Аз ползвам преходник от телефона в радиото, като съм забучил усб от радиото да ми зарежда телефона, така хем си слушам музика, хем си говоря от телефона и си чувам през колоните. Обикновенно няма какво да крия от останалите пътници.ex '96 Bravа 1.6 16V LPG
Коментар
-
Най обикновен аудио кабел от телефона към аудио входа на уредбата.В мокиа случай - 2,5мм стерео жак за страната на мокията и 3,5мм стерео жак за към аудио уредбата.Повечето телефони сега са с 3,5мм жак за слушалките.Продават се под път и над път и са няколко лева.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар