Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново за избор на автомобил - семеен

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отново за избор на автомобил - семеен

Здравейте колеги, дойде време да сменям бравата, която ми служи много вярно почти 7 год до момента. На 11-ти станах татко на две момиченца - еднояйчни близнаци :P иииии бравата ще ми дойде мъничка, а и с този умрял 1,4 двигател ще е съвсем тегава работа. Та да си дойдем на думата. Сумата, която мога да отделя е към 6 -7000лв. Спрял съм се на комби или миниван. Автомобила задължително съм решил да е дизел... напоследък покарах доста дизели - харесва ми ускорението в ниските обороти и по-ниския разход, в сравнение с бензина. На газови уредби не съм фен, а и ще ми заема място в багажника, което ще ми е доста необходимо Не държа чак толкова на вървежа, каквото и да е ще е по-добре от бравата ми Другото важно нещо е да е със сравнително евтина поддръжка За сега съм се спрял на Renault Megane комби и Renault Grand Scenic - 1,5 101 коня - четох доста добри отзиви, а и имам приятели с този мотор, не са се оплаквали. Харесват ми и новите кроми.. с 1,9 Mjet и ръчни скорости, но ми се струва, че багажника леко малее. Другия вариант е Lybra, но малко старее вече на годинки и да намеря що годе читав екземпляр няма да е лесно... Ако се сещате за нещо подходящо може да дадете съвет. Не бързам много много, но все пак след около 2 месеца трябва да съм се обзавел с друг автомобил.
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Първо честито за дечицата, да са ти живи и здрави!Кво не бързаш, без кола как ще ходите по консултации и т.н.Либрата ще ти теснее, казвам го от личен опит. За Рендетата, чавето наскоро заприходи един Ван, да каже мнение.
    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
      Първо честито за дечицата, да са ти живи и здрави!Кво не бързаш, без кола как ще ходите по консултации и т.н.Либрата ще ти теснее, казвам го от личен опит. За Рендетата, чавето наскоро заприходи един Ван, да каже мнение.
      Е за първите консултации ще се мъкнем някак с бравата проблем ще е като тръгнем да пътуваме на някъде извън София... към баби и дядовци. Че тогава с тези багажи.. Иначе не бързам, за да не стане да се нахендря с някой таралясник. Не, че е гаранция, че като избирам повече, пак няма да стане така, ама...
      Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

По всяка вероятност жена ти ще се вози отзад с двата мъника, за да ги наблюдава. Мисли колко място ще има за нея като сложиш две столчета, определено ти трябва ван със три седалки отзад.П.П. Честито за рожбите!
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Комби - не. Търси си ван Със 7 места, спокойно ще си ходите вие + 3 членно приятелско семейство на почивка и няма да се чудиш как да отидеш някъде с родители, приятели и т.н.Другия вариант е да си вземеш като мен една Мултипла (6 места) с фабричен метан или дизел до към 3-3500 и за останалите да купиш нещо на децата На мен много ми харесват ей тез, а и са на хубава цена (обявите са илюстративни):http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=5oe9n2 Гледай колата да е от Италия, че немско говорящите колко ръжда имат няма да ти обяснявам А за децата, да сте живи и здрави и само хубави неща да ви се случват!Не мога и не искам да си представя какво е да отглеждаш близнаци!
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Мазда 5 не е лош вариант, но незнам дали лимита ще е достатъчен.
            Manowar - Татко
            Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
            Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
            Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
            Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Абе ти не случайно си споменал Крома... Не е чак толкова малък багажника. Доста кола си е. А моторите са екстра.Дидо да сподели.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Да са ти живи и здрави момиченцата и само да те радват!И аз съм с две момичета, по-големи, и да ти кажа има моменти в които багажника на Кромата е недостатъчен. То вярно, че и жена ми влачи сума безполезни неща, ама то си е характерно за нежния пол. И Камаз да взема и него ще напълни :D
                207 тиква автомат
                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                  Да са ти живи и здрави момиченцата и само да те радват!И аз съм с две момичета, по-големи, и да ти кажа има моменти в които багажника на Кромата е недостатъчен. То вярно, че и жена ми влачи сума безполезни неща, ама то си е характерно за нежния пол. И Камаз да взема и него ще напълни :D
                  +1 ... Винаги ще е малък багажника! Основното, което трябва да имаш предвид е факта, че ще трябва да се сместват две столчета и възрастен човек на задната седалка!Така че Либра отсега е тясна ... замисли се наистина за нещо от Еврован:Юлис, Федра ...
                  I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Честито и от мен! Като татко в същата семейна конфигурация, бих те посъветвал да си вземеш кола, каквато ще те кефи. Бравата, например, си е напълно достатъчна за необходимия багаж при всякакво пътуване. Жената и досега си се вози спокойно отзад при столчетата. Аз лично съм фен на Мултиплата, но ако ще си вземаш комби или ван, щото щяла да събере на жена ти багажа - няма такава кола :D
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

pplk написа:
                      И Камаз да взема и него ще напълни :D
                      Аз затова минах от комби на миниван в лицето на Ланчиа Зета ,но и поставих теглич и си тегля ремаркето ако не ми стигне багажника или се наложи да поставям послдния ред седалки.Но и ако ремаркето се напълни имам кутия за тавана
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Преди всички - честито. Да са ви живи и здрави малките принцеси. Иначе моето предложение е:http://www.cars.bg/c527618Примерно. С Мултиджет двигатели са. Скоро взехме такава на брат ми. Чудесна кола е...Поне за сега.Има си две седалки в плюс, които много хитро и лесно се изкарват, като от куфар. За Зафирата мога да твърдя, че дори са много удобни и за по-далечно пътуване... Голям багажник, лесна кола за управление, еластичен и тих мотор. Всичко в двигателния отсек си е ФИАТ. Дори и на много места си го пише. :P
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Честито

Честито. Да се включа и аз. Семейната конфигурация е същата. Сега сме с Фиат Стило Комби 1.9 Дизел Мултиджет. Като тръгнем на дълъг път все "за малко" не стига мястото за багаж, но както каза колегата и Камаз да вземеш, жената ще го напълни За съвет - слушай Мечо Пух - "колкото повече, толкова повече Взимай Ван, каквато марка и модел ти харесва.
                          2008 Fiat Stilo MW 1.9 JTD MultiJet 8V 120hp

Коментар

Зафирата е най-малкия миниван от всички на пазара.Това е една надута Мерива или Вектра ,но съвсем не не толкова голяма.Задните седлаки които се скриват в багажника изобщо не са седалки за дълъг път.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Пичове, и аз съм тежка гимия, ама как не ви стигат тия багажници не го проумявам... Чак ремаркета, автобоксове, Камази... Yellow_Flash_Colorz_PDT_24 Аз съм с три деца и багжника на Е-класата ми стига , че и място остава, а на един Ulysse или на Пежо 807 багажника не е по - малък... На Сценик, Мултипла, Зафира багажниците са малки... Големи ванове например са Ulysse/807, Шаран/Галакси/Алхамбра, Гранд Сценик. От тях май най - добри са Ulysse/807... Аз след като имах Галакси не бих го препоръчал на никого.
                              M-Benz E 250 TD 150hp
                              M-Benz 200d 75 hp
                              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Working...
                              X