BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ама защо сега го сложи колана ??? !!!
Collapse
X
-
Либра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.
-
BO написа:Нищо не може да направиш.Особено ако си сам в колата.Все пак им е гласувано доверие и те преценяват, че си извършил нарушение.Демек в съда твоята дума не важи пред неговата. Тук не става въпрос на дума, а на спазване на закона. Спрямо закона той има право да те глобява, а спрямо морлала, глобения има основание да лъже. За това е обратното - ти трябва да доказваш, че си бил с колан, а не той.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
mr. Nikoi написа:BO написа:Нищо не може да направиш.Особено ако си сам в колата.Все пак им е гласувано доверие и те преценяват, че си извършил нарушение.Демек в съда твоята дума не важи пред неговата. Тук не става въпрос на дума, а на спазване на закона. Спрямо закона той има право да те глобява, а спрямо морлала, глобения има основание да лъже. За това е обратното - ти трябва да доказваш, че си бил с колан, а не той.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Няма да разказвам случката, че е дълго, написаха ми акт. Не го подписах, а в графата за възражения написах " Изнудват ме за пари" . Бях си извадил телефона и го светнах, без да говоря, скъсаха акта и се отдаличиха без дума да кажят.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Точно във Видин (малък град сме и всички се занем) един познат така написа на акт за силна музика (правеше рожден ден), има няма за 4 месеца го спираха за щяло и нещяло (лична карта, с колата, претърсване, тест с дрегер, кръвна проба) накрая си направи сметка, че от актовете който е получил за нарушения трябва да плати близо 800 лева, а такъв за силна музика струва само 50. Така че колега ако си в София може дастане, но в някой малък град ще те нарочат и няма измъкване. (той после замина за Кипър де и за това се оттърва)Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
k76 написа:BO написа:Нищо не може да направиш.Особено ако си сам в колата.Все пак им е гласувано доверие и те преценяват, че си извършил нарушение.Демек в съда твоята дума не важи пред неговата. Тук не става въпрос на дума, а на спазване на закона. Спрямо закона той има право да те глобява, а спрямо морала, глобения има основание да лъже. За това е обратното - ти трябва да доказваш, че си бил с колан, а не той.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Абе всички са много отворени в постовете и облягайки се на морала ни обясняват как нямало да се дадат и не знам си кво... и като им се случи им праскат акта, после обжалват и губят маса време с глупости и пак губят и пак си плащат всичко. Едно е на постове във форума, друго е реалността. А тя е- ако те спрат и кажат, че си без колан- пишат ти акт, колкото и да обжалваш и да се дърпаш, накрая пак ще си виновен. Случаите, когато не им се занимава и то не защото няма да те глобят в крайна сметка, а защото не им се разхожда по съдилища- тогава може и да се откажат и да скъсат акта, но закучат ли се.....И да, не е честно и не е справедливо. Решението е елементарно, но неудобно- камери в колите им и готово. На мен за 12 години каране не ми се е случвало да ме глобят несправедливо. И да не си помислите, че ако ми се случи няма да ги влача по съдилища, ще го направя, но резултата....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Говорим за чисто хипотетичната ситуация, в която катаджията те набеждава в нещо, което не е истина. В такава ситуация аз бих написал възражение, бих стигнал и до съд. А какво ще отсъди съдът, никой не може да прогнозира. Съдът не се интересува какво пише в длъжностната характеристика на полицая, а именно - че е контролен орган, който има право да глобява, ако забележи нарушения на ЗДвП и т.н., а от доказателствата. Реално - никога не са ме набеждавали или рекетирали.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
bubachko
flippy89 написа:Точно във Видин (малък град сме и всички се занем) един познат така написа на акт за силна музика (правеше рожден ден), има няма за 4 месеца го спираха за щяло и нещяло (лична карта, с колата, претърсване, тест с дрегер, кръвна проба) накрая си направи сметка, че от актовете който е получил за нарушения трябва да плати близо 800 лева, а такъв за силна музика струва само 50. Така че колега ако си в София може да стане, но в някой малък град ще те нарочат и няма измъкване. (той после замина за Кипър де и за това се оттърва)
Коментар
-
veselin10 написа:Ти си късметлия. Колко съм отворен, не знам, ама преди 10 години обжалвах акт и спечелих.snake написа:Говорим за чисто хипотетичната ситуация, в която катаджията те набеждава в нещо, което не е истина. В такава ситуация аз бих написал възражение, бих стигнал и до съд. А какво ще отсъди съдът, никой не може да прогнозира. Съдът не се интересува какво пише в длъжностната характеристика на полицая, а именно - че е контролен орган, който има право да глобява, ако забележи нарушения на ЗДвП и т.н., а от доказателствата. Реално - никога не са ме набеждавали или рекетирали.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ами, ВО, в българското право принципът е, че си невинен до доказване на противното. Има и изключения, доколкото ми е известно, но не касаят такива кокошкарски случки. Юристите не са хора на точните науки. При тях става дума за тълкуване и прилагане на закона, така че както казах, не може да се прогнозира какво ще излезе от едно такова дело.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
veselin10 написа:Ти си късметлия. Колко съм отворен, не знам, ама преди 10 години обжалвах акт и спечелих.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Свидетел на ситуация съм от преди години - спират ни, аз както никога с колан, хайванина до мене също.....дай това, дай онова, ма що това така, що онова......понеже карах чужда кола която беше изрядна от - до, и нямаше за какво да се хванат......беше без колан - и пише акт и хич не му дреме.......Ок викам няма проблеми, на аверчето до мен майка му е адвокатка, вика ми ще го обжалване.......пиша аз възражение че съм бил с колан, и имам свидетел едикой си със мен......оп - пишат и акт на него, и той става съответно потърпевш - това беше може би момента в който реших че за мен ЗДзП ще е история.......Реално могат да правят каквото си поискат.....Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Много е лесно да кажеш, че няма какво да направиш, така се озовахме в тази ситуация /Булгаристан/. Сега ще се опитам да обясня кое как и защо, това би било редно да се прави само в случаи на набеждаване. Ако някой е обвинен в нарушение, което не извършил, задължително завежда дело, ще изгуби! Какво се печели от това ли?- ако контролния орган е свикнал да печели по този начин на втория месец ще има десетина дела за набеждаване, няма да има съд които после да му признае акт. Това е нещо, като да те щракне камера за скорост 1-2 пъти, после гледаш да караш нормално. Замисъла е, те контролират нас, ние тях, но в България всеки иска всичко на готово, защо аз да си губя времето, нека някой друг......., това не се отнася само до КАТ, а в почти всички области.Либра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар