Правя днес ляв завой на едно кръстовище и на 30 40 метра след кръстовището стои полицай.Веднага го познах че ще ме спре.Махна ми, отбих и се качих на тротоара където беше и патрулката.Идва полицая и вика защо чак сега си сложи колана, тябва преди това да си го сложиш! Знаеш ли колко хубаво се вижда от тука.А аз съм си сложил колана още като съм се качил в колата и съм с тъмно сиво яке с черна яка. Казах му че съм си бил с колан, ама онзи не искаше и да чуе и си приказваше неговото и доста недоволен от живота изглеждаше. Взе документите, дай преглед, дай застраховка. И си мисля какво възражение да напиша, ама не измислих нищо.Върна си ми документите и нещо пак ми каза че съм карал без колан. Казах му че се е объркал, ама кво от това.На всичкото отгоре гражданската ми изтичаше след 3 дни и половина от момента в който ме провери този полицай, ама нищо не каза че изтичала. Замълча си тактично вместо да каже и да помогне - каквато му е работата по принцип. Добре че си знам кога ми изтича.Та какво може да направи сам човек ако сам полицай (да не дава господ 2ма полицай) почнат да твърдят че е карал без колан. Какво възражение може да се напише. Аз за краткото време докато полицаят се връткаше не можах да намисля много. Само се сетих евентуално че съм бил с тъмно яке с яка и коланът не се е отличавал. Ама и това ми се стува недостатъчно.Бях сигурен че ще ми пише нещо, ама се размина работата.Какво ще направите вие в тази ситуация?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ама защо сега го сложи колана ??? !!!
Collapse
X
-
pakumba написа:В крайна сметка нищо особено не може да направиш. Каквото и да напишеш- все ще си цакнеш акта.Stilo 1.9 JTD 115Hp
Коментар
-
bubachko
На подобно нагло поведение, съвсем без капка свян бих написал, че не ми е бил представен документ кога за последно е заверил с преглед зрението си, така както се заверяват радарите.Някъде около Ноември, спира ме един такъв, след подлеза на Сточна гара на завоя посока "Каменоделска" ли беше... не помня името. Добър ден - вика, вие защо говорихте по телефона? Казвам му, не съм говорил. И се почна, не се прави сега, знаеш ли как се вижда от тук (в същото време прелиства документите, а колегата му седи зад него). Само му го подадох с въпрос - Искате ли да видите часовете на последните разговори и дали мислите, че за 5-те секунди от завоя насам съм имал време да изтрия последния разговор? Дори не го барна, намуси се, върна ми документите и ми пожела приятен ден...
Коментар
-
mr. Nikoi написа:Сега се сещам един познат като възражение веднъж написал че проверилият го полицай бил пиян. Тогава полицаите били задължени да дават кръвна проба, или поне той така твърдеше.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
Re: Ама защо сега го сложи колана ??? !!!
mr. Nikoi написа:...Та какво може да направи сам човек ако сам полицай (да не дава господ 2ма полицай) почнат да твърдят че е карал без колан. Какво възражение може да се напише.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
mr. Nikoi написа:Сега се сещам един познат като възражение веднъж написал че проверилият го полицай бил пиян. Тогава полицаите били задължени да дават кръвна проба, или поне той така твърдеше.
Коментар
-
Re: Ама защо сега го сложи колана ??? !!!
mr. Nikoi написа:Какво ще направите вие в тази ситуация?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Нищо не може да направиш.Особено ако си сам в колата.Все пак им е гласувано доверие и те преценяват, че си извършил нарушение.Демек в съда твоята дума не важи пред неговата. Тук не става въпрос на дума, а на спазване на закона. Спрямо закона той има право да те глобява, а спрямо морлала, глобения има основание да лъже. За това е обратното - ти трябва да доказваш, че си бил с колан, а не той.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар