Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Три акта в Румъния,моля за съвет.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Три акта в Румъния,моля за съвет.

Здравейте, най напред да споделя,че съм човек на възраст.Тръгнах за Германия и минах от Русе покрай реката в Румъния през нощта. Никакви проблеми,100-140 км. в час. Реших да се върна пак от там,от Шумен съм, да ама в неделен ден през деня. Който е минавал знае от село в село, 30 - 50 км. в час. Не ми издържаха нервите и в едно село ми друснаха Акт за 240 лей. Казаха плащаш по пощата от БГ. Пак карам бавно, Дачиите летят край мен жена ми мрънка..залепих се зад един гръцки ТИР,но го изтървах на една пешеходна пътека и докато го стигна опааа... пак радар и палка. При първия акт полицая се мотка в дачията 30 мин. а тоя ,втория още докато влезе в колата си и изскочи ядосан, видял на компа ,че имам акт на 40 минути. Пак акт-1200 лей ,но имаше спор между двамата полицая дали да ми вземат и книжката,не я взеха. Това става около обяд, някъде около 00 часа през ноща в Гюргево ме изпревари едно комби със светещи стрелки отзад и ме спряха. Пак съм минал с превишена скорост. Поискаха документите,но аз не си дадох книжката а 2-та акта,казах,че втория път са ми я взели. Имаше румънски изпълнения,свалиха ми предния номер и хайде при дежурния в една съборетина. Оня се хвана за главата и вика ,че сутринта в 9 часа съдия ще решава какво да ме наказва и ми върна другите документи и предния номер,като ме увери,че няма да мога да мина границата и хич да не пробвам. Ние обаче пробвахме и без да ми погледнат дори личните карти,срещу 10 евро такса ми вдигнаха бариерата. При 2-та акта ме предупредиха,че ще ги плащам по пощата от БГ и,ако не ги платя до 2 дена ставам персона нонграта за Румъния и нямам право дори да минавам транзит от там,докато не ме одерат. Сега обаче дъщеря ми ще ми изпраща самолетни билети до Германия, но от Букурещ и загазих май. Какво мислите, смятам от Русе да хвана такси до Букурещ , дали да се откажа.. Благодаря!
    Bravo 1,4 T-Jet 120к.с.

хаха, добре ме разсмя. Аз ако бях на твое място, бих си хванал маршрутката от РусИ и да нямам грижи
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Под такси имах в предвид маршрутка, но няма ли да ме проверяват на границата, пък какво ме чака на летището... актовете ми са от преди Коледа и ме има сигурно някъде из масивите като длъжник. Колко месеца ще ме има,ако някой е имал акт в Румъния нека сподели,моля.
      Bravo 1,4 T-Jet 120к.с.

Коментар

Re: Три акта в Румъния,моля за съвет.

RoliS написа:
        ... Дачиите летят край мен жена ми мрънка.....
        Не мога да помогна, но просто сега искай пари на жена ти, за да си платиш глобата, щом е мрънкала. :D
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Направи си екскурзия до Русе и виж дали ще те върнат
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

RoliS написа:
            Под такси имах в предвид маршрутка, но няма ли да ме проверяват на границата, пък какво ме чака на летището... актовете ми са от преди Коледа и ме има сигурно някъде из масивите като длъжник. Колко месеца ще ме има,ако някой е имал акт в Румъния нека сподели,моля.
            2 пъти съм ходил в Румания и двата пъти не са ме проверявали в компютър на границата. Сега не могад а ти гарантирам, че няма да те проверят- споделям как е било при мен. Дори единия път бяхме забравили да изкараме от багажника на колата една въздушна пушка и така си минавахме, никакви грижи.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Стой си в България, за тъпотията ще те проверят и ще изгориш. На летището в Букурещ ще минеш граничен контрол със сигурност и там ще изгориш ако имат връзка системите им.

Коментар

На летището, ако дадеш лична карта, обикновено не те проверяват. Т.е. почти сигурно ще минеш граничен контрол, освен ако не изглеждаш подозрителен и не ти въведат ръчно името. Ти си знаеш колко се владееш. Паспортите обратно - почти сигурно ги сканират, щото е лесно. Не знам дали системите за чек-ин не са свързани със сигурността. Абе много е рисковано. Що не си излетиш някъде от България, ами ще си късаш нервите на отиване и на връщане?! То ще ти се отрови престоя.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

А що не си платиш?Дотук двете ти глоби са към 650 лв... трета нямаш, щото не си ходил при съдията.Но пък рискуваш да те арестуват за неявяване в съда.Сложна ситуация.

Коментар

Immortal написа:
                    А що не си платиш?Дотук двете ти глоби са към 650 лв... трета нямаш, щото не си ходил при съдията.Но пък рискуваш да те арестуват за неявяване в съда.Сложна ситуация.
                    Ей кога забогатяхте, кога 650 лв. ги нямате за пари. Съгласен със slonikon. Ако непрекъснато го мислиш и се притесняваш няма смисъл да рискуваш.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Първо - никъде не съм казал, че не са пари.Второ - щом колегата си пътува насам-натам из Европата с новото Браво - явно не са за него чак толкова голяма сума.И с риск да обидя колегата - то бива бива да не си взимате поука от глобата, ама...Спрели са те веднъж, глобили са те, случва се.Ама за няколко часа 3 пъти да те хванат в чужда държава с превишена скорост - ами явно не ти пука дали ще те глобят пак или не и колко ще е глобата. По друг начин не мога да си го обясня.

Коментар

Ами, колега. Без да искам да те засегна, като знаеш, че си в чужда държава караш с ограниченията. Аз в Гърция си спазвам всичко ( аз и в Бг го правя де с изключения). Даже на последното си пътувате към Бг зад мен си караше едно българско SLK през цялото време. Иначе ти решение имаш-плащаш по поща или както са ти казали и това е.
                        ФИАТ- Пътят е само формалност
                        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                        -----------------------------------------------------
                        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

кола

Не се сещам как в друга държава да мога да карам бързо при положение че може да ме спрат и солени глобиНяколко пъти сме ходили там но не съм се срещал с полиция Тук ме глобяваха 3 пъти за превишена скорост та какво остана навън Четох че се чака около 3 месеца Процедурата е дълга тамошната полиция ги праща в главната тя пък в посолството то пък тук в Външно после в КАТ а КАТ в КАТ по местоживене/регистриранеИма доста писано http://30dumi.eu/2013/11/evropa-prem...i-narusheniya/ http://deizytour.com/component/optio...temid,/id,337/
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Благодаря за коментарите и съветите, ще ми пратят по-скъпи самолетни билети за друг период ,но от БГ. Още в началото на поста писах,че не съм хлапе, и двата акта са за 12 и 18 км. над 30 км.,за третия нищо не знам, но при поледица и из населено място с огромни дупки надали е доста над ограничението. За господина спазващ правилата в Гърция ще кажа без да се заяждам, че е съвсем друго да караш 700 км. спазвайки ограничения непрекъснато от 30 до 50 км. Грешката е моя,че се върнах от там. Благодаря още веднъж, Румъния е забранена зона за мен, иначе НОВОТО вече старо Браво за мен направи 36000 км. от 2008г и съм очарован от него!
                            Bravo 1,4 T-Jet 120к.с.

Коментар

RoliS написа:
                              Благодаря за коментарите и съветите, ще ми пратят по-скъпи самолетни билети за друг период ,но от БГ.
                              При добро планиране двупосочен билет София-Берлин може да струва Final Price ^63.48 за човек.
                              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                              X