Е, виж сега, има си сервизи с касови бележки, гаранции и всичко както си му е реда. Само че са по-скъпи, защото качеството и данъците струват пари. Едва ли има собственик на френска кола да не е чувал за сервиза на Алекс, примерно, но и цените са си високи.Хората обаче нямат пари и ходят при всякакви гаражни майсторчета и доста пъти евтиното излиза по-скъпо. Омагьосан кръг е и не е толкова просто.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1000 лв. глоба за ремонт на колата пред блока
Collapse
X
-
Така, така. В тези лъскави сервизчета стават и доста големи издънки но се прикриват. Имах преди Рено 21. Загарах го в официалния сервиз на Рено за смяна на два тампона на магарето. Цената на услугата беше 120лв. Закарах автомобила със здрав преден мост и си го взех с ПОКЪСАН, ЗАВАРЯВАН и ИЗКРИВЕН! Без да ми кажат и дума, защо как и т.н. Моста си беше перфектен, не ми казвайте, че тампоните са се закучили и тем подобни . С бормашина ще ги разпробият и извадят и пак няма да скъсат моста. Резултата беше, че си купих ново магаре/на старо/ смених си му тампоните и си го смених сам целия. Но темата е за друго - не къде сервизират добре и къде не. А за начина по който ни се налагат. Нищо нямат изградено като хората, нито уредба свястна, нито ГТП-та......................абе всичко куца, но те се хващат да притискат още повече хората. И сервизите трябвало да ядат хляб - ами добре, аз не познавам сервиз, в който да се отнасят с уважение към клиента, без клиента да е само подвижна касичка която да изръсят и този сервиз да не печели добре. Няма такъв. Както и споменатия сервиз на Алекс - защо хората с френски возила го знаят, защото въпреки по-високата цена получават добро отношение и качествен ремонт предполагам, а не лъжи.............................А сега някакъв си чичко се загрижил колко са сервизите в Бг. Да убият малките, както стана в хранителния сектор и да останат монополистите.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Издънки винаги стават. Не искам да правя реклама на сервиза горе, ходил съм 2-3 пъти и то за нищо сериозно, не се е налагало просто, да чукам на дърво, но колата ти я има в регистър, задължителна е касовата бележка, по всяко време се вижда какво е правено по този автомобил. Когато имаш час гледат да го спазват. Сигурно и при тях стават издънки, но това е неизбежно и по прочетенето в нета съдя, че си държат на името. Естествено има и други като тях, но са единици, факт.А който иска да си прави колата все ще намери къде да отиде и да си чопли. От сервиза на Фиат в Ямбол също мога да кажа, че са доста прилични като качество и отношение.Това не е тема за хвалби, но исках да кажа, че има и добри сервизи, който се интересува ги знае, но нормално цените са им доста високи.И мизерни сервизи в сивия сектор има заради нас, не заради някой държавен чиновник, нали сме наясно с това?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
не виждам какъв е проблемът да отида на гаражен майстор. Когато колата не искаше да пали, от големия сервиз ми искаха 120 лева да дойдат, а селският майстор за 15 лева оправи проблема. Преди време, като пак като палеше трудно, в големия сервиз ми искаха сума пари да оправят горивната помпа, пак същия селски майстор за 20 лева откри проблема - оказа се, че не е помпата, а дърпа въздух. Според мен няма гаранция, че в големия сервиз няма да те метнат, нито че в малкия сервиз ще ти прецакат колата, да не говорим, че каквато и гаранция да дават, винаги могат да се измъкнат, че си прецакал работата и от 10 кладенеца вода да ти донесат и да не ти признаят гаранцията, а ти хори доказвай, че нямаш сестра.Но не това е въпросът, въпросът е, че няма да можеш да си ремонтираш колата никъде, освен в сервиз - т.е. даже в собствения си гараж не може, защото по презумция ти си нарушител, защото ще си излееш маслото някъде, нищо, че си достатъчно съвестен да не го направиш. Т.е. всички са нарушители и ние сме решили да решим проблема, като ви забраним да ремонтирате колите си. Може, щото сме добри, да ви разрешим да си смените изгорелите крушки. Явно другарите добре попиват от сътрудничеството със Северна Корея.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Но не това е въпросът, въпросът е, че няма да можеш да си ремонтираш колата никъде, освен в сервиз - т.е. даже в собствения си гараж не може,Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар