Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1000 лв. глоба за ремонт на колата пред блока

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: кола

kluchar написа:
    В един среден или малък сервиз където частите които ги слагат са по евтини как може да се даде гаранция Не става В скъпите за това дават гаранция уж че са оригинални или поне надеждни и да стане нещо остават пари за допълнителни ремонти при аварияАко става въпрос и сега е забранено да си правиш колата щото замърсяваш улиците Но този закон е за облагодетелстване на определен ръг фирми с големи сервизи
    Абе не е баш така, освен това тука говорим повече не за гаранция на частите, а за отговорност за нещата, които правят. Почти на всеки се е случвало да си дооправя колата след намесата на "майстор", или да ходи по 10 пъти да се разправя с тях.

Коментар

Колега KLIUCHAR, не си прав за това. Когато аз отида в един сервиз искам да си свършат работата както трябва а не да си оставят ръцете, за това и аз като клиент не се пазаря, а си плащам каквото е нужно. В тази цена трябва да влиза ремонт, части, мислене на майсторите и тн, но трябва и ГАРАНЦИЯ за даденият ремонт. Когато се прави нешо трябва гаранция и документ който доказва че при случай на повреда и недай си боже катастрофа, ремонта е за сметка на майстора.
      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Това е поредната глупост на великите им специалисти. От кога смяна на гума или смяна на крушка е ремонт??? От кога подемникът е единственият начин да надникнеш под колата си? Още малко ще ми забранят да си отварям капака на колата!!!! След горното просто няма какво повече да кажа - надявам се подобна глупост да не бъде приета, както поредицата от глупостите, които ежедневно ръсят.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Пък някои хора си мислеха, че идиотизмът свършва с Бойко Борисов...
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            Пък някои хора си мислеха, че идиотизмът свършва с Бойко Борисов...
            То и тогава имаше идиотизъм, обаче сега направо счупва тъпометъра.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

кола

Тука става въпрос за пари Ако няой си мисли че е друго се лъже Хората нямат пари и едвали за кола 2000 лв някой би отделил пвечеот 100 лв за нея. И сета има изисвания за сервизите кави да бъдат и как се отвяря сервиз Има много изисвания ама не се спазват така ще е и с този закон
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Оказа се, че господ много обича лудите и глупаците та напълни света с тях :D
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

sok1 написа:
                  Доколкото разбрах, идеята е да се намалят (уж) некачествените ремонти. Мисля, че просто трябва да затегнат ГТП, а не да измислят простотии. По логиката на това малоумно предложение трябва да забранят готвенето в къщи, защото можем да се порежем, изгорим, да запалим дома си. И ще трябва да ядем само при професионалистите - в ресторантите.Или пък направо да забранят притежанието на личен автомобил, защото някои ги карат пияни. И ще се возим само при професионалистите - таксита, влакове, еди-кви-си-буси и т.н.А пък за качеството на ремонтите в реномираните сервизи може томове да се напишат.
                  Абсолютно съм съгласен. Ако целта беше да се подобри качеството на ремонтите и съответно безопасността на хората, щяха да затегнат ГТП - тата. Те в момента не спазват НИЩОООООООО. Точно вчера излезна един автомобил от ГТП и днес му изкочиха спирачните бутала, поради липса на накладки и износени дискове. Но не е това целта. Целта е да облагодетелства нечии бизнес, който си е политически обвързан. И то не в наша полза.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

NikMar написа:
                    Оказа се, че господ много обича лудите и глупаците та напълни света с тях :D
                    Това май е ОСНОВНА ДИРЕКТИВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. И се спазва стриктно.

Коментар

Колеги не знам просто не искате да разберете че когато се случи нещо с колата така няма да имате вина вие, а всичко ще се покрие от сервиза в които са я ремонтирали. Аз не видях никъде да пише за смяна на крушка или въздушен филтър, говорим за смяна на маслото което българина остава да се излее по земята и не му пука. Помислете малко реално за екологията ( не че с 20 годишните коли я пазим де) , всичко е свързано с пари ама.... никой няма да обеднее за 10 лева да му сменят маслото. Българите сме страшна нация, на мен да не ми е добре ама и на Вуте няма да му е. За съжаление за някой неща сте прави, че нямаме майстори като хората, но като си намериш един който прави всичко както си е си ходи при него и няма да имаш проблеми. Сигурен съм че повечето от нас имат такива познати или сервизи от който са доволни.
                      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

кола

Смяната на масло е забранено от много отдавна Ремонт по градини миенето на кола на улицата и други се наказваше с 500 лв до сега едвали има някой наказан ЕтоКакво е реил обинсия съвет София ое 2009/От 150 до 500 лв. ще бъдат глобявани жителите на София, които си ремонтират или мият автомобилите на улицата или тротоара. Това предвижда нова наредбата за поддържане и опазване на чистотата, която беше приета вчера от столичните общинари./но сега вече е друго дори и да не замърсява пак глоба Кой е органа който гледа дали това се спазва кой санкционира .
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

flippy89 написа:
                          Колеги не знам просто не искате да разберете че когато се случи нещо с колата така няма да имате вина вие, а всичко ще се покрие от сервиза в които са я ремонтирали.
                          Това е мечта, според мен.
                          flippy89 написа:
                          Аз не видях никъде да пише за смяна на крушка или въздушен филтър, говорим за смяна на маслото което българина остава да се излее по земята и не му пука.
                          Е такива си заслужават наказание и то 1000лв са малко. Хорта недоволстват от това, че някой иска да им отнеме правото да се справи с автомобила си. Ако не си мърльо, защо трябва да бъдеш смачкан от поредния тъп закон! В крайна сметка автомобила е лична собственост. Как така ще ме принуждават да ида в сервиз! Ще отида ако искам. Ако цапам да ме глобят. Ако не цапам да не ме закачат. Ние да не сме им роби, че ще се разпореждат с наша собственост.

Коментар

Няма смисъл да се забрани, просто при сериозен инцидент и съмнения в изправността на автомобила трябва да се прави сериозна проверка на повредени детайли, които биха могли да бъдат причина за откъсване на колело, отказване на спирачки и т.н. Или друго яче казано, който има вяра в себе си да си поправя колата, който няма да си я прави в сервиз, да си иска документ и като му откажат спирачките след ремонт той да може да си съди сервиза, който е виновен за катастрофа поради ремонт извършен некомпетентно или неизвършен навреме да си носи наказателни последствия! Имам и друго предложение да отпаднат ГТП, тъй като са напълно излишни в нашата обстановка. Аз 3 месеца след ГТП смених всички носачи по предницата, защото имаха луфтове, след още три сигурно ще ги сменя пак, защото тези пътища не са съобразени с управлението на автомобил пригоден за асфалт.
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Аз в никакъв случай не искам да защитавам сервизите, но винаги трябва да се поставяме на мястото на другия. Ако вие направите ремонт на спирачките, но утре собственика реши и той да почовърка нещо и стане беля, как ще се докаже кой е виновен?
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                                Аз в никакъв случай не искам да защитавам сервизите, но винаги трябва да се поставяме на мястото на другия. Ако вие направите ремонт на спирачките, но утре собственика реши и той да почовърка нещо и стане беля, как ще се докаже кой е виновен?
                                А сега като нямаш касова бележка и т.н. иди докажи, че си бил в съответния сервиз и са ти правили нещо по колата?Първо трябва да изкарат на светло автосервизите - и после вече да се опитват да регулират какво правим аз и ти.

Коментар

Working...
                                X