Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Давате ли предимство на себеподобни?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaveto написа:
    Иначе не сме селяни а селяндури. Много малко пъти съм виждал на у-кръстовище при задръстване да се ползва схемата 1-1.
    Точно такава е схемата тук в Козлодуй, сутрин, когато целия град се изнася към централата.Има У-образно, на което идващите от центъра са с предимство, но всеки пропуска пред себе си по един от другата пресечка.Минавал съм 1-2 пъти от там, когато съм с колата, но нямам нерви да се влача 6 км с 15 км/ч и затова минавам по обиколен маршрут, 12 км, но с нормално каране. Макар и там да се налага същата схема на влизане към централата (1-1) с идващите от Враца и селата, но поне се минава бързо.А относно маршутите в София - ами и аз в началото се набутвах по някакъв подобен маршрут, при който ми се налагаше да вися по 20-30 минути на кръстовище (най-"обичах" да вися на пазара Иван Вазов, при пресичане на България вечер в 17 часа. По 40 минути съм седял там.). Но след това си намерих друг маршрут, при който от Надежда до Лозенец (и обратно също) стигах за 20 минути в часовете пик.Тъй че, да, всичко е до оптимизация. Първо на собствените маршрути, после на цялото движение.

Коментар

lhristov написа:
      По-склонен съм да давам предимство на малки Фиати, карани от по-нежната половина от човечеството. :D
      Е това не го бях прочела.В тоя форум мнооого кавалери имало.Чегъртат ти винетките от стъклото,черпят с бисквити и не ти казват,че си паркирал каруцарската на срещата в неделя. Аз давам предимство на фиЯти.Ч"те толкоз си могат. Ама като се бутат без мигач отнасят по някоя благословия.
      Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
      Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

Горното ми изявление беше дебелашка шега.Предимство давам винаги , даже и на тези , които принципно не го заслужават.
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

BO написа:
          Чаве, нали и това викаш - имаш ли предимство, ползваш си го и не пускаш други коли.Аз това разбирам от тези думи.
          Ползвам го, но аз ако съм ще намаля с 40 колкото е ограничението. Тогава дистанцията автоматично ще стане още по голяма и веднага тези които нямат предимство ще имат възможност да се включат За У-кръстовище само при задръстване ползвам схемата 1-1. Ако няма задръстване си ползвам предимството, няма да спра всички зад мен за да пропусна един.

Коментар

fihi написа:
            :D Черен джиБ винаги е с предимство. :D
            Е точно Черен ДЖИП ми одра дясна задна вежда в неделя, след Форумската среща. Отидох да наливам вода на Централна баня. Чаках да паркирам по-прибрано и бях в работещата кола, когато въпросното возило, шофирано от... не знам КОЯ, направи такава маневра на излизане и включване в движението, че разклати Стилото. Докато изляза, видя... беше на 100 метра. ДОРИ НЕ СПРЯ БЕ, ХОРА! А дали разбра, че ме е ожулила...Та... предимство. Кой ти гледа предимство.
            Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
            Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
            Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

lhristov На черен джип най му отиват бели линии.Понякога така става като залитна и се подпраУЕкичко на него/ама да не ме видат. Последните несеци ме разсърдиха на целия свят. Спирам да не ме линчуват.
              Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
              Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

Не, ако преценя, че маневрата не представлява опасност. Иначе - имам ли избор, освен да дам предимство?
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

lhristov написа:
                  fihi написа:
                  Е точно Черен ДЖИП ми одра дясна задна вежда в неделя, след Форумската среща. Отидох да наливам вода на Централна баня. Чаках да паркирам по-прибрано и бях в работещата кола, когато въпросното возило, шофирано от... не знам КОЯ, направи такава маневра на излизане и включване в движението, че разклати Стилото. Докато изляза, видя... беше на 100 метра. ДОРИ НЕ СПРЯ БЕ, ХОРА! А дали разбра, че ме е ожулила...Та... предимство. Кой ти гледа предимство.
                  Това ми се въртеше в главата докато писах поста :D
                  Manowar - Татко
                  Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                  Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                  Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                  Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

lhristov написа:
                    fihi написа:
                    В този случай си записваш номера звъниш на 112 и докладваш за ПТП, при което водача който го е причинил е избягал и даваш номера. После ти гарантирам ще разбере, че те е ударила пачата. Минимум 6 месеца книжката минава на трупчета и т.н.

Коментар

Working...
                    X