Давам предимство на всеки, който желае да се престрои, но само ако предварително е пуснал мигач или помаха в знак на молба да бъде пуснат. На разни нагли отворковци, които се опитват да ми се набутат отпред и се мислят за много хитри, нищо не давам, особено пък предимство. Естествено, че пускам колегите с Фиат, но правилото ми за начина на пропускане важи в пълна сила и за тях. От друга страна, винаги благодаря, когато ми дадат предимство и на мен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Давате ли предимство на себеподобни?
Collapse
X
-
BO написа:Въпроса ми е свързан директно с марката автомобил, а не дали давате предимство по принцип...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Фиат-чета винаги пускам Иначе постоянно давам път на други коли. Стига да не са такси-та или от ония наглите дето се бутат в кръстовищата. И винаги благодаря, когато ми дават или ако се набутам пред някой се извинявам ( в случай, че бързам).ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Давам предимство ВИНАГИ САМО НА културните шофиори или тези който са нови (в Италия има лепенка на колите им). Но на тези който се бутат или са нахални ги натискам и псувам постоянно, защото тарикатчетата не минават. И в България правя така без значение дали кара Мерджан или БМВ 2013 или Голф 1990...... Трябва да се спазва закона и винаги да се спира на пешеходец.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Няма значение марката. И за каква ситуация говорим? Ако е за престрояване в съседна лента, пускам само след подадена сигнализация, дори ако трябва да намаля рязко скоростта. Обаче ако някой се опитва да се "мушне" без мигач, правя всичко възможно да не го пусна, дори с риск да подпра колата пред мен, защото това означава да карам на много малка дистанция зад нея. Ако е за кръстовище, там си е съвсем ясно кой кога трябва да мине. Ако аз съм на пътя с предимство, каква е логиката да си го "давам"? Ми то така цял ден няма да мина през някое кръстовище, давайки път на тия дето са без предимство, и ще отнеса десетки (заслужени) псувни от тия зад мен.
Коментар
-
dikanio написа:Няма значение марката. И за каква ситуация говорим? Ако е за престрояване в съседна лента, пускам само след подадена сигнализация, дори ако трябва да намаля рязко скоростта. Обаче ако някой се опитва да се "мушне" без мигач, правя всичко възможно да не го пусна, дори с риск да подпра колата пред мен, защото това означава да карам на много малка дистанция зад нея. Ако е за кръстовище, там си е съвсем ясно кой кога трябва да мине. Ако аз съм на пътя с предимство, каква е логиката да си го "давам"? Ми то така цял ден няма да мина през някое кръстовище, давайки път на тия дето са без предимство, и ще отнеса десетки (заслужени) псувни от тия зад мен.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Immortal написа:Моето мнение е най-близко до това на Ники (Ферариста).По принцип спазвам закона. Щом съм с предимство, си го ползвам. Като не съм - си чакам.Ако някъде наистина е много трудно да се тръгне - по възможност пускам човека да мине, без значение каква е колата.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
На Фиати почти винаги давам път, особено ако видя че светофара насреща е червен. Без значение престрояване или обратен завой и и тн. Лошото което забелязвам е че вече трети ден съм на пътя с БМВ-то и ми се дава път много повече от преди, без значение дали престроявам или правя обратен или пресичам улицата. Дори забелязах че в момента в който приближа колата пред мен, на няколко пъти ми се случи човека пред мен да бие десен мигач и да мръдне, а аз просто си карам зад него спокоен. Не трябва даването на предимство да е според това каква кола караш.п.с. Лошото е че и куките ме харесват повече с новата кола и за 3 дни имам 3 проверки. С Фиата за 3 години имам 10 максимум.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Давам предимство според ситуацията.Естествено,че на главна улица няма да спра цялото движение да включа някой в нея.А най-ме дразнят такива които карат без да мислят и машинално.Примерно в часпик да трябва да се включиш от второстепенен път в главен и тия от главния път са задръстени и се набиват толкова,че не пускат и една кола от другия път.Тогава си се натискам порядъчно,въпреки че не съм с предимство.Пример в Стара Загора е до автогарата под моста.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар