Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Християнски въпрос !

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sok1 написа:
    Айде сега, грешки всеки допуска. И аз мога да развия саркастична теория за изпуснатите два препинателни знака в цитата по-горе, но не го правя. Айде със здраве.
    Направи го
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

sok1 написа:
      lhristov написа:
      Добре беее.Иво, нима не ти е било любопитно, как така тази религия е станала доминант. Верно ли не си чел Новия завет?Това е като "Параграф 22". Като отговора на "Вечния Въпрос".Темата има шанс да се развие в хубава посока. Нека и други я видят, преди да си замине. И да бъде конструктивна, моля!
      Достатъчно ми е, че съм гледал филми като "Zeitgeist". Има много интересен поглед за появата и развитието на религиите. Склонен съм да му (на този "поглед") вярвам повече, отколкото на "опорни точки", наречени Библия, Коран и др.Атейст до мозъка на костите съм, какво да правя. Не натрапвам на никой убежденията си. Вярвайте в каквото искате.
      В този ред на мисли в някоя от книжките ми бях чел че така атеистите са много по-силно вярващи от самите "вярващи" , като активно търсят доказателства за и против вярванията .
      Brava 1.6 ELX

Коментар

ruNNer написа:
        sok1 написа:
        lhristov написа:
        Добре беее.Иво, нима не ти е било любопитно, как така тази религия е станала доминант. Верно ли не си чел Новия завет?Това е като "Параграф 22". Като отговора на "Вечния Въпрос".Темата има шанс да се развие в хубава посока. Нека и други я видят, преди да си замине. И да бъде конструктивна, моля!
        Достатъчно ми е, че съм гледал филми като "Zeitgeist". Има много интересен поглед за появата и развитието на религиите. Склонен съм да му (на този "поглед") вярвам повече, отколкото на "опорни точки", наречени Библия, Коран и др.Атейст до мозъка на костите съм, какво да правя. Не натрапвам на никой убежденията си. Вярвайте в каквото искате.
        В този ред на мисли в някоя от книжките ми бях чел че така атеистите са много по-силно вярващи от самите "вярващи" , като активно търсят доказателства за и против вярванията .
        А пък в онзи ред на мисли, книжките ти да не са някаква зарибяваща сектантска литература? Лично аз не търся активно никакви доказателства, просто ми е интересно когато по един или друг повод общувам с някой вярващ, да го накарам да се позамисли малко и да си размърда мозъка. И досега, честно казано, не съм получавал смислени отговори на въпросите си.
        Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

Няма и да получиш, вЕрвай ми. Това лично за мен е болестно състояние получено в следствие на криза на душата. Мое мнение с което не ангажирам никой.
          Manowar - Татко
          Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
          Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
          Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
          Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

ivokolev написа:
            ...Лично аз не търся активно никакви доказателства, просто ми е интересно когато по един или друг повод общувам с някой вярващ, да го накарам да се позамисли малко и да си размърда мозъка. И досега, честно казано, не съм получавал смислени отговори на въпросите си.
            В студентската ми компания имаше един учещ в богословския факултет във В. Търново. Брех колко съм спорил с този иначе готин човек. Но когато му свършеха доводите, винаги казваше - трябва да вярваш! Е, как, бре, да го еВа, да повярвам, като няма никаква логика?
            Stop giving directions, just say "Follow me."
            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Абе то и да обичаш трошлива италианка няма логика, ама сме се наврЕлЕ тука и философстваме. Факт - карам тия бангии вече 15 и повече години, имам пари за немско или японско, ама се инатя - що?Вяра, надежда, любов. Все едно да търсиш как се случва това да заобичаш детето си - просто се случва и е по силно от тебе. Ако не ти се случва, имаш проблем. Във вярата не трябва да се търси смисъл. Или вярваш, или не. Това е собствено лично изживяване.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ivokolev написа:
                ruNNer написа:
                sok1 написа:
                lhristov написа:
                А пък в онзи ред на мисли, книжките ти да не са някаква зарибяваща сектантска литература? Лично аз не търся активно никакви доказателства, просто ми е интересно когато по един или друг повод общувам с някой вярващ, да го накарам да се позамисли малко и да си размърда мозъка. И досега, честно казано, не съм получавал смислени отговори на въпросите си.
                Верно че са на секта и са зарибяващи Тери Пратчет
                Brava 1.6 ELX

Коментар

Аз некси не мога да разбера да си вярващ и да имаш вяра едно и също ли се води........аз нямам вяра че нещата в който църквата се опитва да ме убеди, но пък да вярвам че мога едикакво си, че ще направя едищо си и пр......
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

Yavor написа:
                    Абе то и да обичаш трошлива италианка няма логика, ама сме се наврЕлЕ тука и философстваме. Факт - карам тия бангии вече 15 и повече години, имам пари за немско или японско, ама се инатя - що?Вяра, надежда, любов. Все едно да търсиш как се случва това да заобичаш детето си - просто се случва и е по силно от тебе. Ако не ти се случва, имаш проблем. Във вярата не трябва да се търси смисъл. Или вярваш, или не. Това е собствено лично изживяване.
                    Хм..........малко в страни от темата, ама нищо чудно да си единствения който си обича колата, при условие че ако я сравняваме с дете, трябва да е 3-4 клас.Просто нямаме средства за нови коли на които като им изтече гаранцията и да ги сменяме. Тъжно но факт !А и колите все пак са средство за предвижване, не се обвързваме с тях за цял живот.Много ми е смешно като видя разни хлапета с парцалче да лъскат някой 15-ет годишен таралясник, най-често BMW ili VW. Аз мойто МПС не съм го мил от началото на зимата А за смисъла на вярата, може би смисъла е да си щастлив по някакъв начин, ама все пак дайте да вярваме в логични неща.Както и да е, много се отплеснах от темата :D
                    Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      style34 написа:
                      Аз лично вярвам в някаква сила.
                      А след като се доказа че мисълта е вид енергия, всички неестествени божествени явления могат лесно да се обяснят...
                      Всеки си има някакво обяснение за нещата и има право да вярва в това което смята за истина, но не значи че трябва да го налага на другите, единствено в спора може да се докаже истината. До тук с философията. Като стана дума за мисълта и че е вид енергия, винаги съм си задавал въпроса не е ли тя която се движи по-бързо от светлината. Елементарен пример, винаги можеш да си помислиш, че си на Марс например, за това време дали светлината ще стигне до там? Колкото до това дали има НЕЩО, което ни командва винаги съм смятал, че е така. В тази връзка имам една груба теория: ние сме експериментални добичета в епроветката на нещо голямо. Като свърши експеримента ни измиват на чешмата /спомнете си потопа например/ и започват отначало. Пускат ни от време, на време някоя помощ, например бронзовата епоха се е пръкнала от нищото и чакат да видят как ще се развием. Само дето и до ден днешен има много необясними неща как са създадени, например пирамидите, храмовете в Южна Америка са с такива размери и точност, че и днес е трудно да се построят и т.н.
                      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

[quote="NikMar"][quote="ФЕРАРИСТ"]
                        style34 написа:
                        Като стана дума за мисълта и че е вид енергия, винаги съм си задавал въпроса не е ли тя която се движи по-бързо от светлината. Елементарен пример, винаги можеш да си помислиш, че си на Марс например, за това време дали светлината ще стигне до там?
                        По-абсурдно нещо не бях чувал Аз все си мислех че скоростта е физична величина, и няма нищо общо с мислите и мечтите.Ето например двамата сме в горещ летен ден в пустошта и умираме от жажда, аз държа чаша под чешма която едва капе, а ти стоиш в от страни и си представяш че чашата ти е пълна Въпрос : Чия чаша ще се напълни по-бързо и съответно кой първи ще утоли жаждата си?
                        Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

ivokolev написа:
                          Yavor написа:
                          Хм..........малко в страни от темата, ама нищо чудно да си единствения който си обича колата, при условие че ако я сравняваме с дете, трябва да е 3-4 клас.Просто нямаме средства за нови коли на които като им изтече гаранцията и да ги сменяме. Тъжно но факт !А и колите все пак са средство за предвижване, не се обвързваме с тях за цял живот.Много ми е смешно като видя разни хлапета с парцалче да лъскат някой 15-ет годишен таралясник, най-често BMW ili VW. Аз мойто МПС не съм го мил от началото на зимата А за смисъла на вярата, може би смисъла е да си щастлив по някакъв начин, ама все пак дайте да вярваме в логични неща.Както и да е, много се отплеснах от темата :D
                          Така както си написал отговора си излиза че вече не трябва да обичам големия си син, който е 4 клас...Аз ли съм сбъркан или просто съм тъп. Не знам. Ама си обичам и децата, обичам и дъртата си алфа, която е с цяла година по голяма от големия ми син. И това няма обяснение. А повярвай ми, мога утре да си купя нова на изплащане. Гарантирам. Ама предпочитам да не се заробвам за следващите години. При положение че с моята си кола правя по десетина хиляди км на година, съм сметнал че не си струва да я купувам нова. Така че не ми говори че любовта ми към дъртото било щото не съм можел да си купя нова. Един приятел преди време се обади че може да дойде да я огледа за покупка. Ами не спах вечерта. От ревност. Ето това е вяра мой човек, това е вяра,защото е мистична, необяснима, нелогична и за страничния наблюдател - може би абсурдна. Това че ти не си си мил колата от началото на зимата само говори зле за тебе. А аз навремето бях от ония хлапета лъскащи таралясника. Само че беше полски ФИАТ. И седях в него и си представях как го карам. Свобода, любов, вяра!А и кой си ти за да оспорваш нечия вяра в каквото и да било?
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

[quote="ivokolev"][quote="NikMar"]
                            ФЕРАРИСТ написа:
                            style34 написа:
                            Като стана дума за мисълта и че е вид енергия, винаги съм си задавал въпроса не е ли тя която се движи по-бързо от светлината. Елементарен пример, винаги можеш да си помислиш, че си на Марс например, за това време дали светлината ще стигне до там?
                            По-абсурдно нещо не бях чувал Аз все си мислех че скоростта е физична величина, и няма нищо общо с мислите и мечтите.Ето например двамата сме в горещ летен ден в пустошта и умираме от жажда, аз държа чаша под чешма която едва капе, а ти стоиш в от страни и си представяш че чашата ти е пълна Въпрос : Чия чаша ще се напълни по-бързо и съответно кой първи ще утоли жаждата си?
                            Вярно е че е абсурдно, така си мислели и за теорията на относителността, както и за въртенето на земята. Не казвам че е вярно, но просто е размисъл на един профан, все пак всяка теория започва от една идея.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Да питам невярващите - а вие чели ли сте за облога на Паскал?Цитирам ви Уикипедия:"Това доказателство е известно като ,,Облог на Паскал

Коментар

Едно е да вярваш в съществуването на Бог, СЪВСЕМ ДРУГО е да вярваш в измислени и написани от хора книги и изобщо - измислени от хора религии. Под религия визирам съвкувпността от правила и норми за поведение към Бога и човеците.Вярвам в Бог.Не вярвам в НИТО ЕДНА религия.Какво общо има Облога на Паскал с религиите? С виното и "кръвта" божия?Ей ви нА извадка от книгата на един от основоположниците на Деизма - Томас Пейн "Ерата на разума", 1794 год.:Вярвам в един Бог, и в нищо повече; и се надявам на щастие отвъд този живот.Вярвам в равенството на хората; вярвам, че религиозните задължения се състоят в извършването на справедливост, обичане на милостта, и в старание да се направи всяко живо същество щастливо....Не вярвам във веруюто, изповядвано от еврейската църква, от римската църква, от гръцката църква, от ислямската църква, от протестантската църква, нито в която и да е църква, за която знам. Моят собствен разум е моята църква.Всички национални църковни институции, без значение еврейски, християнски или ислямски, за мен се явяват нищо повече от човешки изобретения, създадени да заплашват и заробват човечеството, и да монополизират властта и печалбите.Нямам предвид чрез това заявление да укорявам тези, които вярват в обратното. Те имат същото право на тяхната вяра, както аз имам право на моята. Но е необходимо за щастието на човека, той с разума си да има вяра в самия себе си. Безбожието не се състои във вяра, или в неверие. То се състои в изповядването че вярваш в нещо, в което всъщност не вярваш....Всяка църква или религия е основана на претенцията за някаква специална мисия от Бог, съобщена на определени личности. Евреите имат техния Мойсей, християните - техния Исус Христос, апостолите си и светците си, мюсюлманите имат своя Мохамед, все едно, че Бог не е отворен за всеки жив човек.Всяка от тези църкви показва определени книги, които нарича "откровение", или Божието слово. Евреите казват, че тяхното божие слово е дадено от Бог на Мойсей, лице в лице. Християните казват, че тяхното божие слово е дошло от божествено вдъхновение; а мюсюлманите казват, че тяхното слово Божие (Коранът) е дадено от един ангел от небесата. Всяка от тези църкви обвинява останалите в неверие, а от моя страна аз не вярвам в нито една от тях....Откровение, когато се отнася за религия, означава някаква връзка непосредствено от Бог към човек.Никой не отрича или дискутира мощта на Всемогъщия да направи такава връзка, ако пожелае. Но допускането, за в случая, че нещо е открито на определен човек, и не е открито на нито един друг човек, е откровение само за този човек. Когато той казва на втори човек, втория на трети, третия на четвърти, и така нататък, това спира да бъде откровение за всички тези хора. То е откровение само и единствено за първия човек и хорски приказки за всички останали, и следователно те не са длъжни да вярват в него. Някои наричат деизма религия на масоните. Аз по-скоро бих я нарекъл - вярата на разума.

Коментар

Working...
                                X