Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Християнски въпрос !

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Християнски въпрос !

Понеже днес е почивен ден, и умът ми не е обременен с мисли за работа,та се зачудих над един въпрос, но понеже не съм вярващ, и следователно не съм запознат с християнството в основи,затова имам следния въпрос към вярващите ни съфорумци:Ако червеното вино символично се приема за кръвта на Бог, то за коя друга телесна течност се приема бялото вино ?
    Stilo 1.9 JTD 115Hp

Re: Християнски въпрос !

ivokolev написа:
    Понеже днес е почивен ден, и умът ми не е обременен с мисли за работа,та се зачудих над един въпрос, но понеже не съм вярващ, и следователно не съм запознат с християнството в основи,затова имам следния въпрос към вярващите ни съфорумци:Ако червеното вино символично се приема за кръвта на Бог, то за коя друга телесна течност се приема бялото вино ?
    сигурно лимфната
    FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

ivokolev написа:
      Ако червеното вино символично се приема за кръвта на Бог, то за коя друга телесна течност се приема бялото вино ?
      Колега ivokolev, чест и почитания!Дори да си атеист, то поне веднъж в живота си прочети поне Новия Завет. Четири евангелия са. Ей така, за обща култура, за спорта го направи.Ще откриеш, че няма такава "приемане". Виното... е просто вино. И в него е истината!Хм... провокация виждам аз в тази тема...
      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

lhristov написа:
        ...Дори да си атеист, то поне веднъж в живота си прочети поне Новия Завет. Четири евангелия са. Ей така, за обща култура, за спорта го направи...
        Хм, това ми звучи, че който не го е направил, не е изживял живота си пълноценно. :D Аз лично хич не го чувствам така. А за виното и аз не съм чувал да е било Божията кръв.
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Добре беее.Иво, нима не ти е било любопитно, как така тази религия е станала доминант. Верно ли не си чел Новия завет?Това е като "Параграф 22". Като отговора на "Вечния Въпрос".Темата има шанс да се развие в хубава посока. Нека и други я видят, преди да си замине. И да бъде конструктивна, моля!
          Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
          Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
          Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

lhristov написа:
            Добре беее.Иво, нима не ти е било любопитно, как така тази религия е станала доминант. Верно ли не си чел Новия завет?Това е като "Параграф 22". Като отговора на "Вечния Въпрос".Темата има шанс да се развие в хубава посока. Нека и други я видят, преди да си замине. И да бъде конструктивна, моля!
            Достатъчно ми е, че съм гледал филми като "Zeitgeist". Има много интересен поглед за появата и развитието на религиите. Склонен съм да му (на този "поглед") вярвам повече, отколкото на "опорни точки", наречени Библия, Коран и др.Атейст до мозъка на костите съм, какво да правя. Не натрапвам на никой убежденията си. Вярвайте в каквото искате.

Коментар

А Христос бог ли е, или е син божи?Не коментираме факта че такъв човек надали е съществувал изобщо.....
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                А Христос бог ли е, или е син божи?...
                И Светия Дух. Триединство..., к’во да го пра’йш.

Коментар

Ама, ся все пак.......сериозно се обърквам......слушам как викат "твоят бог исус христа" и съм доста объркан все пак......А и тия 10 божи заповеди са като каца с мед, в която има две лъжици изпражнения.......нали уж бог ги е бил написал, би трябвало да са чисти и свети на 110%......а гледам там пише че не трябвало да пожелавам жената на ближния си......изришно е споменато за жената.......значи тука имаме неква дискриминация.......жената на ближния ако ме пожелае явно няма проблем, но пък това ограничава правата ми.........Отделно и роба му не мога да си пожелавам.......ебаси, значи и робството се приема за нещо нормално........Както и да го гледам, религията си остава най - мощното оръжие за манипулиране на хората, още от времето на инквизицията, че досега.......
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    Както и да го гледам, религията си остава най - мощното оръжие за манипулиране на хората, още от времето на инквизицията, че досега.......
                    +10000000000Църквата контролира огромни ресурси както в България, така и в света. Щом взеха у нас да се избиват разби митрополити, разбира се бивши офицери от ДС и т.н.Гнусна работа. Аз лично вярвам в някаква сила. Но това не променя фактът, че това е мощно оръжие за манипулиране на милиони от шепа хора с цел икономически и други само не и възвишени интереси.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                      Аз лично вярвам в някаква сила.
                      Хиляди години и преди новата ера, далеч по духовно развити народи из различни континенти, без каквато и връзка помежду си са зачитали слънцето като това което подържа живота на земята, и са били безкрайно прави........А след като се доказа че мисълта е вид енергия, всички неестествени божествени явления могат лесно да се обяснят...
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Чел съм и Стария, и Новия завети, и Корана. Това не ме е направило по-християнин, а напротив. Отвратил съм се и от богове, и от религии.Винаги съм се определял като деист - вярвам в Бог като едноначалие на Вселената, но не и разните му проявления на Земята.В този ред на мисли - виното си е вино. Ферментирал сок от грозде. Червено, бяло, розе... все е хубаво Преди малко пих една чаша страхотно червено, от колегата Humppa. Ама така и не разбрах на Месията кръвта ли беше или на Буда.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                          Както и да го гледам, религията си остава най - мощното оръжие за манипулиране на хората, още от времето на инквизицията, че досега.......
                          Много по-назад във времето. Инквизицията изобщо не е целяла манипулация.
                          sok1 написа:
                          Достатъчно ми е, че съм гледал филми като "Zeitgeist". Има много интересен поглед за появата и развитието на религиите. Склонен съм да му (на този "поглед") вярвам повече, отколкото на "опорни точки", наречени Библия, Коран и др.Атейст до мозъка на костите съм, какво да правя. Не натрапвам на никой убежденията си. Вярвайте в каквото искате.
                          Значи предпочиташ някой да събере информацията, да я интерпретира и да ти даде гледна точка? Елементарно, Уотсън.Впрочем, не знам какъв си, но ако успееш да изговориш "атеЙст" без да си изкълчиш езика много ще ти се зарадвам
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Бхах. 21 век. Богове? Богини? Син божи? Хората, когато не са знаели защо тряскат светкавиците, защо умират бебетата и защо вали дъжд са повярвали в богове. Сега смятам, че знаем кое защо се случва и няма място за богове. А и който иска може да се замисли - защо римски, гръцки, а и всякакви други божества са се "оттеглили" от главите на вярващите? Христата вяра може сама по себе си да е нещо добро, но да вярваш, че нейде там има някой, който седи и гледа сеира на всичко, което сам е забъркал (нали човека е по образ и подобие божие?) си е меко казано смешно. Мое мнение разбира се, всеки има право да вярва в каквото си иска.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Lane Staley написа:
                              Значи предпочиташ някой да събере информацията, да я интерпретира и да ти даде гледна точка? Елементарно, Уотсън.
                              В случая - да. Предпочитам тази интерпретация на теорията и да възприема тази гледна точка. Не вярвам всички твои разбирания, принципи и вярвания да са изградени след дълбоко и задълбочено изследване, последвано от сложен дедуктивен процес. Нито си ме виждал, нито си ме чувал, така че си запази оценките за себе си.
                              Lane Staley написа:
                              Впрочем, не знам какъв си, но ако успееш да изговориш "атеЙст" без да си изкълчиш езика много ще ти се зарадвам
                              Айде сега, грешки всеки допуска. И аз мога да развия саркастична теория за изпуснатите два препинателни знака в цитата по-горе, но не го правя. Айде със здраве. И да не изместваме темата.

Коментар

Working...
                              X