Имах едно браво което го ударих и го продадох 2010 г. с договор, и си го отписах от общината.Обаче продължавам да получавам смс-и за вноски по гражданска с моя номер на колата. Следователно оня измекяр дето я кара в момента не я е пререгистрирал.Има ли начин да отида в кат с договора и да ги накарам да я отпишат от мен да не ми дойде някоя снимка?Чудно ми е и как оня дето я кара и прави технически преглед?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да отпиша кола в КАТ да не се води на мен?
Collapse
X
-
Как да отпиша кола в КАТ да не се води на мен?
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Е как да я бракувам при положение че талоните са в него пък и колата е неизвестно къде, онзи на който я продадох, я е продал после на другИскам да го спрат от движение защото кара без да е пререгистрирал колата. Тя колата реално си е негова по договор.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Чл. 145. (Доп. - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя. (2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.(3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.(4) (Нова - Дв, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Ако има договор, същия се представя в кат и това е достатъчно ( всъщност е и задължително и предвид изминалото време може глоба да напишат ), а ако се свалят номерата и други такива дейности, може да има увреждане на чужда собственост... след договора собсвеника по талон вече не е собственик и не може да се разпорежда с автомобила по никакъв законен начин
Коментар
-
chaveto написа:Само с договора се ходи в КАТ но не е задължително. През изминалата година няколко пъти бях по нотариуси и всеки път съм питал и отговора е, че не е задължително. Само отиваш в данъчното за да не плащаш данък. А ако случайно се случи нещо.... с договора се доказва, че вече не си собственик.
Коментар
-
chaveto написа:Само с договора се ходи в КАТ но не е задължително. През изминалата година няколко пъти бях по нотариуси и всеки път съм питал и отговора е, че не е задължително. Само отиваш в данъчното за да не плащаш данък. А ако случайно се случи нещо.... с договора се доказва, че вече не си собственик.
Коментар
-
коцев написа:chaveto написа:Само с договора се ходи в КАТ но не е задължително. През изминалата година няколко пъти бях по нотариуси и всеки път съм питал и отговора е, че не е задължително. Само отиваш в данъчното за да не плащаш данък. А ако случайно се случи нещо.... с договора се доказва, че вече не си собственик.
Коментар
-
Airfan написа:коцев написа:chaveto написа:Само с договора се ходи в КАТ но не е задължително. През изминалата година няколко пъти бях по нотариуси и всеки път съм питал и отговора е, че не е задължително. Само отиваш в данъчното за да не плащаш данък. А ако случайно се случи нещо.... с договора се доказва, че вече не си собственик.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
коцев написа:Абе ако колегата пуснал темата беше си занесъл копие от договора в КАТ още след продажбата,то сега нямаше да влиза в тоя многосериен филм.Stefanaki написа:И ти не си прав. И двамата имат задължения описани в чл. 145 и ако не ги изпълнят подлежат на наказания съгласно чл.180 от ЗДвП.(4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление.
Коментар
-
Самия факт, че колегата пуснал темата е скочил с двата крака във водовъртежа на родната администрация говори за това колко съм прав. Никой не бива да разчита на другия. И аз ако бях отишъл в КАТ на другия ден да представя договора ,то нямаше да ме търсят за нарушението. Тъй,че съвета ми към всички е при продажба по най бързия начин си отписвайте колата в КАТ и в общината .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар