Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да отпиша кола в КАТ да не се води на мен?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    Stefanaki написа:
    И ти не си прав. И двамата имат задължения описани в чл. 145 и ако не ги изпълнят подлежат на наказания съгласно чл.180 от ЗДвП.
    Напротив, напълно прав съм. Задължението е на двамата, докато един от тях предостави договора пред КАТ, независимо кой - купувач или продавач. В случая купувача е бил длъжен в двуседмичен срок да пререгистрира колата, тъй като не е с местожителство в Ловеч. Тук има два варианта - не го е направил и кара с ловешки номера или го е направил, но в КАТ главата незнае какво прави ръката.
    (4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление.
    .
    бъркаш нещата... от ЗАНН - Чл. 24. (1) Административнонаказателната отговорност е лична.Това, че нещата са привидно свързани, не значи че и двамата не са отговорни за собственото си действие или бездействие...а и цитиратото от теб предлага възможността да изпълнят задължението си по електронен път, но няма нищо общо с другото лице...

Коментар

Airfan написа:
      Напротив, напълно прав съм. Задължението е на двамата, докато един от тях предостави договора пред КАТ, независимо кой - купувач или продавач.
      (4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление.
      В защита на тезата си ще споделя, че преди няколко месеца продадох Мареата си и отидох в КАТ да отпиша колата. Там провериха и видяха, че колата е пререгистрирана от новия собственик и предоставяне на договор от мен не било необходимо вече и съответно не ми взеха копие на договора, защото той го е направил.
      Това е поредното доказателство за некомпетентност на държавни служители или за нужна промяна/осъвършенстване на закона. Сигурно през 2008г (при последната промяна на ЗДвП) като са добавяли постнатото от теб е трябвало да променят и Чл.145, съгласно който и двамата (праводателя и придобителя) трябва да предадат документ в КАТ. В противен случай могат да бъдат глобени с 20 до 150лв.Всъщност тази част от закона, която си поставил не отменя задълженията на праводателя и придобителя, а ги облекчава.
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

И аз незнам как трябва да се процедира всъщност, но бих препоръчал на всеки, който си продаде колата, още на другия ден да си занесе копие на договора в КАТ за всеки случай.

Коментар

Airfan написа:
          И аз незнам как трябва да се процедира всъщност, но бих препоръчал на всеки, който си продаде колата, още на другия ден да си занесе копие на договора в КАТ за всеки случай.
          доста близко до "не бях прав"...

Коментар

jorko написа:
            Airfan написа:
            Според закона не си длъжен ако другия го направи, на практика по-добре да го направиш, за всеки случай. За твое успокоение - не бях прав. Доволен?

Коментар

Airfan написа:
              jorko написа:
              Airfan написа:
              Според закона не си длъжен ако другия го направи, на практика по-добре да го направиш, за всеки случай. За твое успокоение - не бях прав. Доволен?
              ти си като развален грамофон или изобщо не четеш другите какво пишат... и аз и Stefanaki ти го казахме как е по закон и ти пак- нямало било нужда...мани ме дали съм доволен, поне си стой зад думите, недей да криволичиш

Коментар

Working...
              X