Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръки за удaрно-пробивна бормашина за домашна употреба.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За по финни работи като дупчене на четворки,плочки и др ти трябва дрелка с ударно,перфоратора ги троши.Аз имам дрелка и перфоратор спарки,но използвам по често дрелката.Имам и перфоратор макита но излезе някакъв боклук,в сравнение със спаркито по лек дупчи по бързо но много загрява и много трошлив,в момента е със счупена зъбчатка
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

гледай да е 1500 вата, с вертикален мотор и да има свредла в комплекта. марката няма значение, намират се за по 90лв на промоция.ферос е бранд на метро за евтините им инструменти. имам такава дрелка 700 вата и съм доволен. вътре си е на лагери и всичко е както трябва. само и смених патроника, който беше безключов но нещо не ми хареса.ППДори в момента в практикер има такъв еинхел на промоция за 100лв с куфар и аксесоари.

Коментар

янко написа:
        За по финни работи като дупчене на четворки,плочки и др ти трябва дрелка с ударно,перфоратора ги троши.....
        Фаянсови плочки и тухли "четворки" може да се пробиват и без да се чупят Особено при фаянса - първо се разпробива плочката само на въртене, после в зависимост от основата може да се включи и на удар!Колега, не знам дали се насочи вече към машинка, но искам да вметна, че има някои машинки с регулиране на удара. Такива предпочитам аз

Коментар

Sparky BPR 241 ти е малко над бюджета. Имам две такива с електроника за константни обороти и за няколко хиляди дупки в бетон с Ф6 свредло не съм имал проблем. Преди тях ползвах макита 2450 и 2470 но свършиха относително бързо. Имам и един малък Спарки BPR200 който не си знае годините вече , само лагери съм му сменял.BPR241 го има за около 150 с пазарлъка из продавалника и подобните му . В ловешкия завод раздават машините като подаръци за коледа и великден .241 става и за къртене но не трябва да се бърза , тоест да не се прегрява машината.Отделно резервни части има във всеки град , има и онлайн магазина само за части за Спарки.
          FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Да ви кажа и аз се замислям за едно служебно ’Sparky BPR280CE’ или там какъвто му беше модела - 4800 оборота, 1000 вата, 3,4 джаула..... за 300,00лв.

Коментар

Тъй... В крайна сметка взех това http://praktiker-online.bg/product/8...t-bbh-750.html - 90 лева... Надделя факта, че има адаптор с глава за обикновена дрелка - ще го ползвам за бъркалка за лепило. 2 години гаранция. Утре ще го пробвам как пробива... За този EINHELL http://praktiker-online.bg/product/8...t-bbh1500.html за 100 лева се отказах, защото ме казаха, че червените били най-яки, а един такъв 1200 вата червен беше на промоция за 180 лева, сините били средна хубост - изобщо не ми харесаха, а тези Green серията били като оранжевите - най нисък клас...Сега ще взема нещо малко ударнопробивно за 30-40 лева за первази и по-дребни и финни неща, като примерно пробиване на тавана за релси за пердета и прочеее. Ще поддържам темата за отзиви от машинката...
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

От това http://praktiker-online.bg/product/8...-v-master.html се отказах, щото на мострата превключвателя - с удар/без удар заяде и не можах да го включа...

Коментар

Трябваше на нещо по-мощно да заложиш според мен. Ако ти заяде превключвателя, врътваш на ръка свредлото.Спарки имат ергономията на тухла четворка, аз не мога да работя така и не ги харесвам.Стърчат разни отливки и ръбове отвсякъде ...

Коментар

Аз също съм за Спарки с две ръце. Имам го от две години - може и повече да са вече.Така или иначе си взел перфоратор, но и да не беше Спарки е доста над заложения бюджет.Пиши на колегата @RexxarTM в Ланча форума.Човека работи в Спарки и наистина им раздават подаръци по празниците - всякакви машинки. Попитай го за дрелка - няма да съжаляваш. Аз от него си взех моя перфоратор Спарки и съм много много доволен. Досега доста зор е видял, а даже не съм го и гресирал още ( не че се хваля...просто си ме мързи...)
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Спарки са добри, аз ползвам BPR 220E, който в сравнение с по-скъпия модел е малко по-маломощен, но пък по-лек и по-евтин. Щом ще се пробива бетон, си трябва перфоратор, а не биеща дрелка. Разликата между двете е както между трабант и мерцедес. Когато купуваш такава машина, на първо място гледай дали има предпазен механичен съединител. Три пъти ме е спасявал от нежелани контузии, за разлика от райдъра, който едва не ме нокаутира. Перфоратори SDS Plus са предназначени за пробиване в бетон, като се използва основно за дюбелпирони 6 и 8 мм, инцидентно може да се пробиват и по-големи отвори, но улучиш ли желязо, бургията си заминава. За къртене просто забрави - за тази цел си има къртачи. Може с перфоратора да изчукаш конзолна кутийка, малък канал в тухли, но да смъкнеш плочките на една баня, или да направиш отвор с диаметър 20 см в бетонна панелка си е извращение.
                      Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

За това си има HiltiКато ми се наложи да свалям 10 см мозайка+бетон само с Hilti стана, иначе тези евтините боклуци за нищо не стават. Хем са тежки - за продължителна работа ти откапват ръцете, хем нямат висока сила на удара. Ако е да пробиеш 10-15 отвора някъде са си перфектна инвестиция, ама ако решиш да правиш ремонт на цял апартамент, който включва къртене на бетон и т.н. Makita или Hilti. Всичко останало си е пот и нерви.
                        FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

С една дума след сефтето днес - доволен съм! Ще върши идеална работа за в къщи! Само един кусур има - свредлата от комплекта не ги пробвах, щото си имам, ама секача и шилото на външен вид са - "за бог да прости"... Добре, че имам и шило и секач SDS...

Коментар

Много добър избор, моите поздравления... Продуктите Budget са едни от най - добрите за парите си. Моя перфоратор е същия, само че е 1100w. Имам го от 3-4 години, може и поече. Без отказ е, къртил съм 700-килограмова бетонна мивка на вилата без да загрее или откаже. Отделно е виждал още много тормоз... Бъркал съм и много бетон на бавните обороти. Единствено до сега два пъти се е прекъсвал кабела в близост до дръжката, явно от сгъването му в куфара.
                            M-Benz E 250 TD 150hp
                            M-Benz 200d 75 hp
                            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Моя е същия,доволен съм засега,а доста работа съм свършил с него.Става и за 5мм дупки за первази,т.е. за финна и груба работа.За всеки случай му давам почивка за чаша бира от време на време,за да не ми изгори ръцете от жега. Със здраве да го ползваш.

Коментар

Working...
                              X