Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръки за удaрно-пробивна бормашина за домашна употреба.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз преди 4 години взех една от Практикер или от Бриколаж беше, една оранжева :D два апартамента направихме с тая машина, кво ли не пробихме и още бачка на 6. Струваше 40 лева.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ония ден ми се наложи да пазарувам една потопяема помпа и ми препоръчаха тоя сайт http://www.instrumentistart.com/, магазина им е в Редута, давам го само като инфо ако цените са им по добри от големите вериги магазини, иначе не мога да помогна с друго в темата.Сори за спама :D
      punto HGT

Коментар

willow75bg написа:
        Аз говорех за перфоранор,не съм го споменал.За обикновенна ударнопробивна дрелка въобще не си помисляй,че ще пробиеш бетон повече от два пъти.
        Ползвам Ферос тоолс 550 W, за 23 лв., понастоящем на 8 години. През първите две отремонтира и обзаведе един апартамент с все пробиване на бетони, бъркане на мазилки, бои и пр. Всъщност хванах се да пробивам с нея 20-30 дупки на тавана и на 12-тата ми омръзна и отидох да си купя перфоратора.Ама са повече от 2-3 дупки, де.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

dudulia написа:
          Гледам тук се препоръчва Мактиа и тем подобни профи машини. Човекът иска бормашина ( не перфоратор) за домашна употреба. Както някой беше споменал по-рано в метро има много добри промоции на последни бройки. Преди месец си купих Скил 700 вата за 35 лева. Според мен нещо подобно би ти вършило прекрасна работа. Има 2 години гаранция. За мен е напълно неразумно да дам 300 лева за профи машина, с която да пробивам 5 дупки годишно.п.с. Ако ползваш машината за пробиване на дупки в стени, наистина е по-добре перфоратор.
          Е за какво да я използва тая бормашина? Няма да си оре нивата с нея.А ако попаднеш на някоя панелка, с едните ми ти камъчета вътре, направо бормашина не ти върши работа. Аз така се наиграх, като взех една бормашина, някаква, за да пробия точно 9 отвора, за да си сложа закачалката в коридора. Е тези 9 отвора ми взеха здравето, на мен и на 3 бургии. Баси и бетона и камъните в които попаднах.Афектиран от това отидох на другия край - взех едно Спарки в последствие. Единствено гледах да е най-мощния удар и да не е от тези, които им висят карантиите отпред, а държах да изглежда като бормашина. Е разликата е брутална. Ама брутална.С бормашината само ми се размазваше образа и като вече получа припадък, когато се свестя просто виждах как съм напреднал с 1мм в отвора, който пробивах. За да успея да пробия необходимите ми 9 отвора, се наложи 3-тата бургия да е на Бош. Някава черна, червена ли беше, де да знам. Цветовете на дъгата. С бормашината и на нея ѝ взех здравето. Едвам издържа 6 отвора и беше накрая на умиране. Върхът ѝ беше заоблена като бучка лед изложена на лятно слънце.От тогава не искам да виждам бормашина. Намразих ги. :D
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

аз мога да ти препоръчам крес и феин.малко по скъпички са но си струват

Коментар

За 110 лв си вземи перфоратор raider,budget с sds за 90лв и евтина дрелка 700вата - budget,feros tools или каквото има там. Перфоратора е НЕЗАМЕНИМ когато става въпрос за дупки в бетон, а дрелката си я ползваш на трудно достъпни места, за дървении и така нататък. Няма да съжаляваш. Не се хвърляй на макити, блек енд декери и особено на бош. Бош в момента са китайски пластмасови боклуци, по-добре скилл които са едно към едно , но по-евтини.

Коментар

Първо харесах в Мастерхаус това:http://www.onlinemashini.bg/perforat...-sdsplus-/3289 но на 150 лева После - един Скил 850 вата с накрайник за обикновена дрелка на промоция - 159 лева...След това Практикер.. На примоция има това http://www.praktiker-online.bg/produ...-brh-1500.html 99 лева. Същото после го имаше в Метро за 96 но последна бройка.Много ми хареса един Master - 900 вата http://praktiker-online.bg/product/8...-v-master.html за 75 лева, но консултанта ми каза, че най-добре от всичките били Budget 750 вата - 90 пари на примоция http://praktiker-online.bg/product/8...t-bbh-750.html , ама много правено по трудово обучение...и това http://praktiker-online.bg/product/9...l-brh-900.html ми хареса...чудя се, ама май се колебая между http://www.praktiker-online.bg/produ...-brh-1500.html и http://praktiker-online.bg/product/8...htmlЧакам съвети.. Не взех нищо за да преспа една нощ и утре ше видя...
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Ако имаш възможност, редактирай си заглавието, че така звучи кофти. УдЪр няма, пише се удАр!По темата: Залагам на Макита, ако ще да е 17-та ръка. Има още една марка, ама и 117 ръка да е, пак е скъпа. И си заслужава!
                  207 тиква автомат
                  новокромаджия 2.4 печка

Коментар

kolev написа:
                    За 110 лв си вземи перфоратор raider,budget с sds за 90лв и евтина дрелка 700вата - budget,feros tools или каквото има там. Перфоратора е НЕЗАМЕНИМ когато става въпрос за дупки в бетон, а дрелката си я ползваш на трудно достъпни места, за дървении и така нататък. Няма да съжаляваш. Не се хвърляй на макити, блек енд декери и особено на бош. Бош в момента са китайски пластмасови боклуци, по-добре скилл които са едно към едно , но по-евтини.
                    То ми направи впечатление, че сичкото кеч е китайско - Бош, Мош - сичко! Колкото до евтина дрелка - дрелка имам - българска, производство 1983г. - скоро й смених четките за първи път..

Коментар

Аз изначале не бих търсил такава техника точно в тези магазини Ся, то винаги ще има привърженици на едното и на другото....Много зависи, за какво ще се ползва, но пак ти казвам, ако не ти трябва спешно събери още малко пари и си купи хубав перфоратор!

Коментар

pplk написа:
                        Ако имаш възможност, редактирай си заглавието, че така звучи кофти. УдЪр няма, пише се удАр!По темата: Залагам на Макита, ако ще да е 17-та ръка. Има още една марка, ама и 117 ръка да е, пак е скъпа. И си заслужава!
                        ами шуреят имаше винтоверт макита, аз имах айнхел. моят се прецака, неговият също. сега и двамата имаме айнхел, щот макитата е пет пъти по-скъпа, а кара 30 процента повече. и сега, ако обясниш що колегата трябва да плати 5 пъти повече за нещо, което е 30% по-здраво...
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Щото е БМВ-то на бормашините

Коментар

slonikon написа:
                            pplk написа:
                            ами шуреят имаше винтоверт макита, аз имах айнхел. моят се прецака, неговият също. сега и двамата имаме айнхел, щот макитата е пет пъти по-скъпа, а кара 30 процента повече. и сега, ако обясниш що колегата трябва да плати 5 пъти повече за нещо, което е 30% по-здраво...
                            Бош, Макита, Метабо и прочее скъпотии НЯМА да си купя! Повтарям се - Едно Метабо умря в ръцете ми... Хубаво беше, ама умря. И не подлежало на ремонт и нямало как да се гресира Комшията с един Ферос тоолс изкърти на махалата къщите и още работи... Ама нещо не намирам тази марка...Май отивам към това http://praktiker-online.bg/product/8...-v-master.html - като че ли не е толкова брутално и ще става за по-фина работа...

Коментар

ми идеална машинка, с две години гаранция. само не разбрах каква ще е тая "по-фина работа". тва е перфоратор, бе колега - стени да дупчи и събаря
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                                ми идеална машинка, с две години гаранция. само не разбрах каква ще е тая "по-фина работа". тва е перфоратор, бе колега - стени да дупчи и събаря
                                примерно имам да правя на три стаи дупки в тухла за захващане на скоби за первази - не ми трябва нещо дето прави тухлата на сол... Тя нашата няма угодия хем да влиза в бетона кат в мАсло, хем да не кърти много Пък и ми се отваря един комин да събарям, едни 50-тина дупки в бетонна плоча да правя, релси за пердета и прочее.. Акъла ще му взема

Коментар

Working...
                                X