Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лаптопа май умира

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В Русе ги лепят на 80лв. с 3 мес. гаранция.
    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Изкара 8-месеца и се започна наново. Ясно е, че ще взимам нов лаптоп, но и този искам да си го оправя.Кажете къде в София да го занеса. Предния път го дадох на тези които поддържат компютрите в бачкането, но сега мисля да опитам на друго място.

Коментар

Ако ще даваш пари, то си намери сервиз, който да ти СМЕНИ чипа, не да го презапоява.За презапояване и сам можеш.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако така или иначе си решил да взимаш нов има безплатна алтернатива с гаранция 3-4 месеца ако стане, пак казвам ако стане. Начи вадиш дъното, зимаш алуминиево фолио облепяш цялата платка с фолио. Изрязваш само покрай чипа който искаш да нагряваш. Слагаш във фурната, да правилно прочете, във фурната настройваш на 200 градуса за 8 минути печеш вадиш и сглобяваш. Ако си имал късмет имаш работещ лаптоп ако нямаш късмет така или иначе си е подготвил за нов лаптоп. Тая процедура се прави когато не ви пука особено какъв ще е резултата. По чуждите форуми се нарича reflowing. Има и доста клипове във тубата. Има писано и по българските форуми. А иначе истинската процедура с професионална техника се нарича reballing. Тя се състои в отлепяне на стария чип, почистване на подложката от стария "калай", слагат се нови топченца слага се чипа и се нагрява с инфра червената станция и ала бала зиюат ти парите и след половин година пак ще има тема че компютъра умира. Най донре аи земи ново дъно ако има за твоята машинка. Виж във сайта на лаптопремонт.
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Новия днес трябва да го взема, вчера го поръчах. Фирмата от която купувам новия ще и дам стария да го ремонтира, не ми се рискува аз да го нагрявам било то със станция или във фурната. Разбрал съм се да ми кажат какви са възможностите за ремонт и какво ще струва преди да се прави.На мен ми е интересно дали аз го повреждам или просто си му идва времето. Възможно ли е от топло на студено и нещо от това да се скапва/отлепва чипа?

Коментар

От прегряване се отлепят. Конструктивен недостатък при много модели. Не е на открито, че да изстива по-бързо от платката и за това да се разрушават спойките. Все пак е в кутия и предполагам пренасяш в чанта ...
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Пренасянето става в раница, но все пак като е топъл и го изкарам на студа и от това да не се сдухва. Защото това се случи за първи път като почнах много да го разнасям и то най вече като застудя. Сега отново след застудяването и отново се отлепи, иначе от загряване/прегряване гледам да го пазя.

Коментар

В предната фирма в която работих, редовно се налагаше да се качвам с лаптопа по разни силози, покриви, жарета и други такива трудно достъпни места през зимата в големите студове, за да тествам АР -та, рутери и т.н.т. , но не съм имал проблем с това, че вземам лаптопа от офиса, току що иключен и го изкарвма на -15*С, и го включам отново да работи. Обратното е проблем, ако не го изчакаш да се темперира, че се изпотява и стават големи проблеми от влагата.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                  X