Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ударена кола на паркинг.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ударена кола на паркинг.

Здравейте след поредното удряне(одраскване) на колата ми на паркинга пред блока,започнах да се чудя аз ли не мога да спирам правилно или просто има хора които не могат да карат. Това го оставям на една страна, а това което се чудя е ако извикам КАТ дали,ще получа нещо от гражданската или да не се занимавам изобщо?И другия ми въпрос е заслужава ли си да й направя каско на колата при положение,че е доста стара, става въпрос за Фиат Браво 1997 година?И ако изобщо има вариант за каско колко би струвало на тази кола? П.С. При смяна на цвета на колата как се процедира с КАТ, тъй като ще я боядисвам тук в София, а талона ще го сменям в КАТ Бургас?

Колега аз съм с каско поради това, че живея в центъра, улиците са тесни, от едната страна се спира, а са двупосочни. Отделно влизат камиончета да зареждат кварталните магазинчета. Сам се сещай колко пъти ми закачат колата на година. Пълното Каско за тази година ми беше някъде около 220лв. В ДЗИ съм от 6г. и не съм имал проблеми до сега с тях при този вид щети. Аз си го избивам от щетите. Сам си преценяваш за себе си.
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

Коментар

Ако имаш само Гражданска- нищо няма да стане- за щета на паркинг трябва Каско. Не знам как става оценяването за Каско. Ако цвета ще е същия- няма смисъл от разправии в КАТ. А при смяна на цвета мисля само талоните сменят, но отиваш с колата.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

z_sutrov написа:
        Колега аз съм с каско поради това, че живея в центъра, улиците са тесни, от едната страна се спира, а са двупосочни. Отделно влизат камиончета да зареждат кварталните магазинчета. Сам се сещай колко пъти ми закачат колата на година. Пълното Каско за тази година ми беше някъде около 220лв. В ДЗИ съм от 6г. и не съм имал проблеми до сега с тях при този вид щети. Аз си го избивам от щетите. Сам си преценяваш за себе си.
        Е аз съм в Младост 2 ама точно по тази причина плащам каско. За 3 години с тази кола 6 пъти са е закачали пред блока - аман от некадърници. Особено от както правят ремонт по Малинов, при нас е страшно. Но иначе само от щети си избивам и каското и гражданската. За тази година от Октомври до сега ги избих....Иначе каското за пунтото 2001 година е 150 лв в булстрад при оценка от 2000, колата е дърта и не може на доверен сервиз, получаваш пари по експертна оценка, което си е преебавка от всякъде особено ако боядисваш в София, ама все е нещо и си правя каското без да мрънкам.

Коментар

ГО не ти върши работа, само КАСКО. Друг е въпроса застрахователя колко ще ти изплати и дали няма да си "вътре". Едни хора нямат проблеми с ДЗИ, а аз пък имам. На пълно каско с годишна премия 400лв и право на доверен сервиз ми преведоха 107лв за 2 щети - по предния капак и предната броня броня. Само оправянето на капака и боядисването му на повечето места ми искат около 150 до 200лв. За бронята да не говорим.
          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Нямам каско.Но тъй като съм решил да я пребоядисвам,че вече е в много лош външен вид, явно ще трябва да си направя,но след боядисването.А за смяната на цвета въпроса ми беше, от къде трябва да взема бележка,че ще и сменям цвета от КАТ-София или от КАТ-Бургас.Бележката е за да мога да я закарам до КАТ без да се заяждат ако ме спрат,при 400 километра разстояние няма как да не ме спрат поне веднъж.

Коментар

кола

И моята сутримта е чукнаха и то на един метър височина в задния калник Ъгълчето трудно ще се оправи но правята част стана
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз е така излизам от практикер и като стигнах до колата видях че калника ми някой го е смачкал и какво да направя
                FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

asak_koz написа:
                  при 400 километра разстояние няма как да не ме спрат поне веднъж.
                  Мен как не ме спират?Ще караш нормално, и не 400, ами 4000 км никой няма да те спре.

Коментар

fuel injekcion написа:
                    Аз е така излизам от практикер и като стигнах до колата видях че калника ми някой го е смачкал и какво да направя
                    Търпанари всякакви, последния път аз съм в колата и един тъпанр докато правеше маневри и се нацепи в предната ми броня и на всичкото отгоре ми се кара и да не съм говорил много щото нищо ми нямало Нацепих му един хубав шут на колата и му казах да си трае защото нищо му няма От каско на стар автомобил ще имаш файда само ако е перфектен при сключването на каското. Има ли забележки забрави за ожулвания да вземеш пари.

Коментар

Ами и на мен ми е писнало особено сега зимата два пъти ме удариха на паркинга,преди седмица един такъв летен шофьор ми строши задното стъкло в най големият студ,решил човека да прави маневри с едно камионче със задно ама не преценил мястото и прас джама.Но аз поне имам късмет че са то видели и ми се обадиха и сега чакам да видя какви пари ще ми преведат,че 160 левчета е това стъкло.На такива зимата трябва да им се прибират книжките.
                      Fiat Marea 1.8 16v HLX
                      Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

chaveto написа:
                        fuel injekcion написа:
                        Търпанари всякакви, последния път аз съм в колата и един тъпанр докато правеше маневри и се нацепи в предната ми броня и на всичкото отгоре ми се кара и да не съм говорил много щото нищо ми нямало Нацепих му един хубав шут на колата и му казах да си трае защото нищо му няма От каско на стар автомобил ще имаш файда само ако е перфектен при сключването на каското. Има ли забележки забрави за ожулвания да вземеш пари.
                        Ясно ми е че само ако е перфектна ще има файда, затова ще изчакам още един-два месеца докато я боядисам и тогава ще й направя каско.Иначе сега както е със строшена броня и три одраскани калника и строшен стоп няма как да очаквам нещо от каското.Пък и тавана и колонките вече им се е нацепил лака така че иска си едно освежаване.

Коментар

Immortal написа:
                          asak_koz написа:
                          Мен как не ме спират?Ще караш нормално, и не 400, ами 4000 км никой няма да те спре.
                          Те и мен не ме спират по принцип, ама не се знае все пак. За месец и половина съм минал 3500 километра и не са ме спирали нито веднъж.

Коментар

Immortal написа:
                            asak_koz написа:
                            Не е това разковничето.Как с Мултиплата не са ме спрели веднъж за проверка, а с БМВ-то от 200 коли, мен ще изкарат от колоната, за да си говорим.Не случайно именно с БМВ-то ми писаха фиш за "мръсни регистрационни табели" и ме занулиха отново с 6 години до целта - златен талон.А ми оставаха 5 месеца.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Като ти гледам номера д"Ректно КАТ Бургас, за такива работи.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X