Имам такава старт-стоп система на колата и първото нещо, което правя, когато потеглям, е да я изключа. Много ме дразни непрекъснатото гаснене на двигателя при всяко спиране на светофар. Едно време Типото така се гасеше при спиране, но по други причини, та сега съм обременен от онези години с него. Ще запали ли или няма да запали... Иначе с тази система двигателят се стартира моментално при натискане на педала на съединителя. Използва се втори акумулатор, който е разположен в багажника.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за старт - стоп системата на ДВГ.
Collapse
X
-
dannybo написа:Имам такава старт-стоп система на колата и първото нещо, което правя, когато потеглям, е да я изключа. Много ме дразни непрекъснатото гаснене на двигателя при всяко спиране на светофар. Едно време Типото така се гасеше при спиране, но по други причини, та сега съм обременен от онези години с него. Ще запали ли или няма да запали... Иначе с тази система двигателят се стартира моментално при натискане на педала на съединителя. Използва се втори акумулатор, който е разположен в багажника.
Коментар
-
todorakiggg написа:A разход сравнявал ли си при включена и изключена система?Пак казвам, за малък град сигурно си струва ама за София твърдо "НйЕ"преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
dannybo написа:todorakiggg написа:A разход сравнявал ли си при включена и изключена система?Пак казвам, за малък град сигурно си струва ама за София твърдо "НйЕ"
Коментар
-
todorakiggg написа:Моята идея за малкия град беше, че не ти се налага да минеш цариградско на първа, незнам колко пъти ще му се наложи да изгаси и запали. По Малинов посока Младост идвайки от Дружба съм си броял колко пъти натискам съединителя, бяха към 60 пъти (това е до Шела). И чудото ще изгаси и запали 60 пъти зимата... Това имам в предвид под голям град и задръстване.Иначе малко реални примери за новия Приус +, една колежка си го купи преди 3 месеца. В София и харчи около и над 6 бензин. (1.8 мотора е)преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
dannybo написа:todorakiggg написа:Моята идея за малкия град беше, че не ти се налага да минеш цариградско на първа, незнам колко пъти ще му се наложи да изгаси и запали. По Малинов посока Младост идвайки от Дружба съм си броял колко пъти натискам съединителя, бяха към 60 пъти (това е до Шела). И чудото ще изгаси и запали 60 пъти зимата... Това имам в предвид под голям град и задръстване.Иначе малко реални примери за новия Приус +, една колежка си го купи преди 3 месеца. В София и харчи около и над 6 бензин. (1.8 мотора е)
Коментар
-
Целта на тази система не е икономичност на автомобила ,въпреки че намалява разхода малко.Целта и е да с намалят вредните емисии от изгорелите газове по възловите кръстовища и районите около тях. Ще си дам пример, ходете на орлов мост когато няма много движение и обърнете внимание на таблото за емисии и показанията му, след това отидете във час пик и пак обърнете внимание на емисиите и ще разберете тази система за какво служи в автомобилите.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Мен лично СТАРТ/СТОП системата ми допада доста. Сега на аудито съм я оставил постоянно пусната и ми е много кеф...Преди в София фиата бях свикнал на почти всеки светофар да го гася като го хвана да остават повече от 30-40сек...Малко е дразнещо, че понякога се включва и когато не трябва, но се свиква как да я манипулираш Като спираш на светофара и остават примерно 2-3 секунди до зеленото за да не гасне просто натискам два пъти(или повече) спирачката и колата не гасне. Достатъчно е само да я чукна леко за да не се задейства системата. Друго хубаво е, че като спра и сложа лоста на Р колата веднага изгасва. Това обаче не пречи на парното и всички други уреди да продължават да си работят нормално.Дали се икономисва гориво? Според мен да. Как ще работи тази система на 10-15 годишна кола обаче ми е по-интересното...Предвид, че повечето нови палят от четвърт оборот, а старичките въртят доволно...Интересно ми е, ако не успява курника да запали след 10-15год какво ще направи системата? Дали има система която да я изключи или ще записва грешка и таблото ще става коледна елха??Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар