Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква е процедурата след закупуване на кола нов внос ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Каква е процедурата след закупуване на кола нов внос ?

Колеги здравейте, за пръв път може да ми се наложи да купя кола нов внос, та питането ми е следното, какви документи трябва да ми дадат при закупуването на колата? Колата е внесена от Италия ако има значение. Има ли нужда от разни нотариуси или договори за покупко-продажба и след като взема документите и колата от продавача, директно на каналите в КАТ ли отивам? Как стоят нещата и с транзитните номера ? Кое би ми излязло по-евтино репатрак или транзитни номера ако колата се намира на около 30км от КАТ. Казвам ако, защото не е сигурно че това ще е колата. Но процедурата ме интересува защото ако не е тази, ще е друга.
    BMW E46 coupe
    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Re: Каква е процедурата след закупуване на кола нов внос ?

Emo91 написа:
    Колеги здравейте, за пръв път може да ми се наложи да купя кола нов внос, та питането ми е следното, какви документи трябва да ми дадат при закупуването на колата? Колата е внесена от Италия ако има значение. Има ли нужда от разни нотариуси или договори за покупко-продажба и след като взема документите и колата от продавача, директно на каналите в КАТ ли отивам? Как стоят нещата и с транзитните номера ? Кое би ми излязло по-евтино репатрак или транзитни номера ако колата се намира на около 30км от КАТ. Казвам ако, защото не е сигурно че това ще е колата. Но процедурата ме интересува защото ако не е тази, ще е друга.
    договор за покупко продажба или Фактура хубаво е и италянските талони след което с колата в Кат там се редиш някои друг час (трябва ти и гражданска) после канали , номера и си в Джаза ами ако се спазариш за рапатрак за 30 лв става иначе транзитките са 60лв (по спомен) и са валидни 1 месец те се вадят пак в КАТ но може и без колата
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

А договора от нотариус ли се заверява ?
      BMW E46 coupe
      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Не вярвай на думите на продавача и това което е написал в обявата.Провери си сам годината на производство,работи ли климатика, работи ли алармата и почти всичко написано в обявата че има като екстри.Сравни отговарят ли номерата на двигателя и тия на рамата в написаните в договора .Аз отказах услугите на автовоз да ми докара колата от Плевен до Ловеч, защото колата е без застраховка Каско и при евентулна катастрофа на автовоза до Ловеч щетите никой не ги поема. За това си платих 65лв за транзитни номера и сам си ядокарах до КАТ Ловеч.
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Emo91 написа:
          ами да ти кажа аз при нотариус не съм ходил ами точно какво съм получил от продавача ми договор за покупко продажба на МПС с №....с мой подпис и негов подпис печатФактура от негово име на Моемисля че имах и копие от Италянските талони но това не помня понеже тях ми ги взеха в КАТ
          Шофирай разумно, на пътя не си сам.
          Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
          Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
          Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

todorshalev написа:
            Emo91 написа:
            ами да ти кажа аз при нотариус не съм ходил ами точно какво съм получил от продавача ми договор за покупко продажба на МПС с №....с мой подпис и негов подпис печатФактура от негово име на Моемисля че имах и копие от Италянските талони но това не помня понеже тях ми ги взеха в КАТ
            Моя продавач е частно лице, демек няма печат и фактура..
            BMW E46 coupe
            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Щи обясня, кат се видим

Коментар

Утре сутрин точно с тая работа ще се занимавам, та ако успея да се отлепя от колата ще пиша каква е процедурата
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Това е думата
                  Kuku написа:
                  Щи обясня, кат се видим
                  M5kov написа:
                  Утре сутрин точно с тая работа ще се занимавам, та ако успея да се отлепя от колата ще пиша каква е процедурата
                  Супер драсни 1 ред ако имаш време, дано попаднеш на читава машина. :D
                  BMW E46 coupe
                  Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Приготви си 360-400лв в КАТ за екотакса, номера,талони,преглед,такса обслужване, репатрак
                    FIAT Marea ex
                    FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Парите са ясно повече ме притеснява продавача дали има всички документи за колата, за това искам да знам какво трябва да ми даде и с какво да отида в КАТ да не ме върнат и да пия една студена водичка.
                      BMW E46 coupe
                      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Ако е от автокъща - фактура, договор (който мисля, че е само за теб и къщата), италиански документи, справка от Италия, че не се издирва и не е поз запор заради данъзи и нарушения, договора с който къщата я е закупила, платена екотакса, ГО... и май това бяха. Италианските документи и справката ми казаха се пазят като очите, затриеш ли ги - колата за скрап, не можела да се регистрира повече. За Либра 1.8 платих 240 лева екотакса, която в КАТ Варна ми казаха (на каналите, един чичико с мъстаци и много звездички на пагоните), че са ме изиграли. ПРИНЦИПНО това било задължение на автокъщата, защото за да си я регистрираш, трябва тази екотакса да е вече платена, следователно, когато плащаш, фактурата за екотакса се пише на името на автокъщата...п.с.: Ако е от Италия, много, много добре си я огледай, даже похарчи някой лев да я разходиш на доверен сервиз. Моята я взех началото на Ноември, кукличка, лъскава, лачена, музика на 6, не тропа, не трака, върви на фурия, а след 2 месеца се наиграх с основен ремонт на двигателя за почити толкова пари, колкото дадох за цялата кола...

Коментар

От салона - фактура, договор за покупко продажба, италианските документи.В КАТ - ГО, транзитни номера (ако има такива), ЕКО такса и се молиш да не е крадена, защото ако се окаже такава, автокъщата ще ти върнат парите по фактурата, които в 99% са по-малко от това, което си платил.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

В КАТ ми искаха преведени документите на български.Взеха ми и 39лв за превод.
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                              В КАТ ми искаха преведени документите на български.Взеха ми и 39лв за превод.
                              Сигурно, защото не са ти дали фактура, а документи, че ти си ходил еди къде си, да си я внесеш.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X