Въпроса е как е правилно да се напише: Жабка или Джабка
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как е правилно да напишем: Жабка или Джабка
Collapse
X
-
Как е правилно да напишем: Жабка или Джабка
Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - БокоЕтикети: –
-
Джабка го използвахме като малки на село като хвърляхме камъчета в язовира.На това викахме джабки.Колкото до колата,правилното според мен е жабка,така и си го изговарям ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Princo написа:Джабка го използвахме като малки на село като хвърляхме камъчета в язовира.На това викахме джабки.Колкото до колата,правилното според мен е жабка,така и си го изговарям ...
Коментар
-
Това за джабката за първи път го чувам, че чак и мнение да се сондира.chaveto написа:...Онзи ден в един друг форум на болт казват винт ама много бързо заключиха темата и не ми дадоха възможност да им кача снимка от учебник....A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз пък за разлика от вас цял живот съм го знаел "Джабка", може да е на хасковски диалект, знам ли. И това не е свързано с неграмотност. Държа да отбележа. Някой ако иска да ми докаже, че съм неграмотен, моля да опита. А етимологията на думата е пълна загадка за мен.Истината е, че си нямаме дума за главкомпартмънта...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
chaveto написа:Така както казват плашка вместо флашка, ...Прикачени файловеСтило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
chaveto написа:Така както казват плашка вместо флашка, шуплер вместо шублер......FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар