И така,сагата продължи и днес с пълна сила.Осъзнах,че това писмо което получих,всъщност няма никаква обратна разписка и никой не ми го е връчил лично на мен или на някой друг от моето семейство.Просто писмо със снимка и акт.Засилих се към КАТ отново днес,отново недоспал след наряд. Последва разговор със една сержантка в отдела за снимки,която след като и обясних всичко на дълго и на широко каза "С такъв случай за първи път се срещам,ся ще изчакаме шефката ... " Шефката апропо е тази,за която съм писал още в първия пост - инспекторката.Докато чакахме я помолих да види какви фишове имам,отново остана изненадана,имам фиш от 2012,но въпреки това съм успял да си сменя книжката без да искат да им го плащам,но както и да е.Дойде инспекторката и я попитах - Това връчено ми ли е сега или не,при положение че няма разписка ? Ами не е ! Еми кво прайм ? Отивай в пощата да питаш да питаш дали не са си запасали сами като дата връчването ... Отидох,в пощата викат ние от 5 месеца не работим с КАТ,тва ще да е местна фирма от Ловеч,донеси плика.Плика го хвърлих като пристигна писмото.Отидох до 1 РПУ,където се водя на отчет,от там пък некво сержантче се чуди и той,дойде офицер опитах се да му обясня случката от началото,ама вика млъкни и ме слушай и аз слушам и тръгна да ме праща при адвокат да подавам жалба,можело да отпадне,викам си на ъкъла тая няма да стане.Отидох пак в КАТ да ги питам за последно,това сега връчено ли ми е или не,оказа се да.Принципно,искам да се издължа до края на годината към всички държавни институции поради мой си причини за в блезкото бъдеще,иначе,въобще нямаше да се натискам,да им давам пари.Главно исках да разбера връчено ли ми е,заради срока за отстъпката.Офф,пак изпаднах в големи подробности,както и да е колеги,като ви направят снимка,просто изчаквайте много добре,защото в КАТ е няква лудница и сами по трасето си губят нишките,от което при добра адвокатска намеса срещу малко заплащане,може да се отървете.Поради горната причина,аз просто не искам да рискувам,защото при обжалване,каквото и да е,загубите ли в съда,плащате като поп без отстъпка,а сега поне като ми е връчено от ония ден,другата седмица хващам отстъпката и задължително да си пазите платежните към КАТ,че да не ви обуят за в бъдеще. П.П Забравих да напиша нещо: Относно това,което е написал Торнадо,естествено абсолютно нищо лично към него,но не съм пробвал колата.Дали щях да бъда с типото ми или стилото,извънградско си карам с такава скорост,просто ми е по-комфортна тази скорост лично за мен,далеч съм от мисълтаче съм натиснал да я пробвам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за снимка от стационарна камера.
Collapse
X
-
A защо е толкова важно дали ти е връчено не мога да разбера? Това пощаджията може да го отбележи и го ако мързи да идва те търси втори път.Това при положение, че искаш да го платиш, ходи и го плати. Те като видят, че е платено, няма да седнат да гледат кога е връчено.Ако не искаш да го плащаш разбирам що да ти е важно дали ти е връчено
Коментар
-
ЗАНН"Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението."Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Re: Въпрос за снимка от стационарна камера.
Princo написа:Случаят е следният.Август купувам колата от колегата Коцев от Ловеч,30 мин. след покупката обаче ме снима стационарната камера на Малиново на Петрол,снимката от камерата пристигна преди 1-2 седмици на колегата Коцев.От там той показва договора за покупко-продажба и от Ловеч трябва да я пратят в Стара Загора на мое име.До тук всичко добре.След като се чухме по телефона с колегата,че вече всичко е на мое име и няма той ангажименти отидох в КАТ да вида за кво иде реч.Там говорих с инспекторката по видеоконтрол,влезна в системата и ми каза,там 2 фиша отпреди и снимката.Тук и обясних,че аз снимка не съм получавал още и я питах може ли да я извади от системата,за да не изпусна 14 дневния срок за отстъпка,щото ми е по-добре да платя 245 от колкото 350 ... Тя каза,че снимката не е в системата и ми извади само електронния фиш.Тука не помня обаче дали се подписах или не,но мисля,че не се подписах,тя ми показа горе на листа някакъв номер,което да кажа,че е основание като ходя да плащам,но и казах,че искам да си изчакам снимката,тя каза добре и го скъса..И почнах да чакам.До днес обаче не дойде нищо по пощата,или някой с призовка да ми го връчи,а заминавам командировка за седмица и реших пак да ида в КАТ.Този път обаче инспекторката я нямаше,там бяха двете и подчинени колежки и обясних и на тях случая,те обаче ми казаха да чакам да ми го връчат,да не бързам да ми вадят електронния фиш,така или иначе 14-те дни почвали от връчването,почнаха и да се чудят пращали ли са обратна разписка към Ловеч и ми обясниха,че тея работи ставали бавно,особенно щом било от Ловеч.И тука имам няколко въпроса:Знам,че ако ми е връчено и не го платя след 1-2 месеца ще иде в НАП.Обаче искам да знам,какво става примерно ако не успеят да ми го връчат ? Знам,че много объркано съм го написал ама ... Като цяло ако може да ме светнете как седят нещата с тия снимки,ако не ми го връчат какво става и т.н ... Да знам да се натискам ли да им дам сега наведнъж парите или да се правя на ударен и да го бавя ...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
vital: Важно ми е да разбера връчено ли е,защото искам да спазя 14 дневния срок,а и като цяло просто искам да знам как точно връчват,исках да съм сигурен просто,да не е след време да се наложи да ми връчват същото нещо пак,а аз да съм си загубил платежното например ... Ники,август ме снимат,на Коцев му пристига януари,на мен онзи ден. Дидо:Точно там е проблема.Никой,повтарям,абсолютно никой не се е подписвал за получаване на писмото.Пуснато е просто в пощенската ми кутия.Аз точно това исках да разбера.Как да разбера,на коя дата ми е връчено,ако се води връчено въобще.В КАТ беше най-лесно да ми изкарат директно от базата данни всичко и да ми го връчат,но не го направиха.Не мисля да обжалвам каквото и да е.Както казах по лични за мен причини,които не искам да споделям,искам да се издължа на всичко де що е държавно.По същата тази причина искам да хвана отстъпката.100 лева,са си 100 лв ... Затова се и ядосвам.Нито КАТ нито РПУ могат да ми дадат някво адекватно обяснение какво се случва и как така тва ми е връчено.Ако не е проблем,ще те помоля да ми пуснеш координати на лично,но не си пазя плика на писмото,да ги питам дали това искат да ми връчат,да не стане по-нататък аз да съм го платил,а те тогава да се сетят да ме търсят официално да ми го връчат.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
коцев написа:За сведение камерата е стационарна.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:коцев написа:За сведение камерата е стационарна.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Коментар
-
И така,сагата продължи и МОЖЕ БИ свърши днес.След като отидох във фирмата,която доставя писмата и получих обяснение,че всичко било законно и че на плика като има дата всичко е ок(малко ми е странно как така,ама все тая),отидох отново при моите любими инспекторки в КАТ,нацупен и ядосан,че през 2014г. за да си платиш глобата,трябва ти самия да се натискаш и да имаш желание,че да ги гониш и ти пращат някви писма без никаква разписка и т.н ... Опитах се да звънна в КАТ Ловеч,но тези които отговарят за електронните фишове не си вдигнаха телефона.И така,отидох в КАТ Ст.Загора,посрещнахаме със усмивки и с думи като Пак ли ти ?Кво стана ? Ама твоя случай е доста интересен,обясних им,че искам да си платя скапаният фиш със отстъпка и да не се занимавам повече.Казаха ми,че дори в Ловеч да постъпи някаква разписка за връчване след датата,на която съм платил,не е проблем след като пазя платежното.Отидох и платих. Исках да платя и 2 фиша(за стоп,по 20 лв.),които имах,там вече от КАТ Ст.Загора ме пратиха да се обърна към РПУто,от което катаджиите се водят,които са ми написали фишовете,в тяхната система не можело ,ходих до 2 РПУ,от където са ми писали фишовете и там след като бях супер любезен,някво офицерче ми се развика да отивам в НАП,а едно сержантче ми вика,доста интересен случай ... Ко да прайш,отидох в НАП платих и тях.Офф,пак изпаднах в много подробности,та съвет от мен:Колеги,гледайте да имате възможно най-малко общи интереси с полицията,защото тва е една система,в която няма никаква кореспонденция и всичко е с краката нагоре и там измежду всички лумпени,дето крещят по цял ден,тук-там се намира съвестен и можещ човек,да ти обясни и помогне.Ще изгубите пари,но както и в моя случай,доста нерви ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Коментар
-
коцев написа:Само да отбележа че вчера на 300м преди камерата пак от висока скорост се удариха два автомобила и загинаха 4 човека. С една дума човек влезне ли в колата, то веднага е с единия крак в затвора, а с другия е в гроба.
Коментар
-
Конкретно,в случая засегнат от Коцев,не е виновна скоростта,а неправилно изпреварване,навлизане в насрещното платно.Както казах,за мен лично,това ограничение си е хранилка.Сложено заради 2 бензиностанции. Това е порочната практика.Вместо да се вложи някой лев повече и да се направи малка ускорителна лента,на всяка бензиностанция или вливащ се път,ние слагаме ограничения с камери.Има доста колеги излизали в чужбина.Там масова практика са ускорителните ленти,не ограничения 60 с камера ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар