Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за снимка от стационарна камера.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И така,сагата продължи и днес с пълна сила.Осъзнах,че това писмо което получих,всъщност няма никаква обратна разписка и никой не ми го е връчил лично на мен или на някой друг от моето семейство.Просто писмо със снимка и акт.Засилих се към КАТ отново днес,отново недоспал след наряд. Последва разговор със една сержантка в отдела за снимки,която след като и обясних всичко на дълго и на широко каза "С такъв случай за първи път се срещам,ся ще изчакаме шефката ... " Шефката апропо е тази,за която съм писал още в първия пост - инспекторката.Докато чакахме я помолих да види какви фишове имам,отново остана изненадана,имам фиш от 2012,но въпреки това съм успял да си сменя книжката без да искат да им го плащам,но както и да е.Дойде инспекторката и я попитах - Това връчено ми ли е сега или не,при положение че няма разписка ? Ами не е ! Еми кво прайм ? Отивай в пощата да питаш да питаш дали не са си запасали сами като дата връчването ... Отидох,в пощата викат ние от 5 месеца не работим с КАТ,тва ще да е местна фирма от Ловеч,донеси плика.Плика го хвърлих като пристигна писмото.Отидох до 1 РПУ,където се водя на отчет,от там пък некво сержантче се чуди и той,дойде офицер опитах се да му обясня случката от началото,ама вика млъкни и ме слушай и аз слушам и тръгна да ме праща при адвокат да подавам жалба,можело да отпадне,викам си на ъкъла тая няма да стане.Отидох пак в КАТ да ги питам за последно,това сега връчено ли ми е или не,оказа се да.Принципно,искам да се издължа до края на годината към всички държавни институции поради мой си причини за в блезкото бъдеще,иначе,въобще нямаше да се натискам,да им давам пари.Главно исках да разбера връчено ли ми е,заради срока за отстъпката.Офф,пак изпаднах в големи подробности,както и да е колеги,като ви направят снимка,просто изчаквайте много добре,защото в КАТ е няква лудница и сами по трасето си губят нишките,от което при добра адвокатска намеса срещу малко заплащане,може да се отървете.Поради горната причина,аз просто не искам да рискувам,защото при обжалване,каквото и да е,загубите ли в съда,плащате като поп без отстъпка,а сега поне като ми е връчено от ония ден,другата седмица хващам отстъпката и задължително да си пазите платежните към КАТ,че да не ви обуят за в бъдеще. П.П Забравих да напиша нещо: Относно това,което е написал Торнадо,естествено абсолютно нищо лично към него,но не съм пробвал колата.Дали щях да бъда с типото ми или стилото,извънградско си карам с такава скорост,просто ми е по-комфортна тази скорост лично за мен,далеч съм от мисълтаче съм натиснал да я пробвам.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

A защо е толкова важно дали ти е връчено не мога да разбера? Това пощаджията може да го отбележи и го ако мързи да идва те търси втори път.Това при положение, че искаш да го платиш, ходи и го плати. Те като видят, че е платено, няма да седнат да гледат кога е връчено.Ако не искаш да го плащаш разбирам що да ти е важно дали ти е връчено

Коментар

ЗАНН"Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението."
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Re: Въпрос за снимка от стационарна камера.

Princo написа:
          Случаят е следният.Август купувам колата от колегата Коцев от Ловеч,30 мин. след покупката обаче ме снима стационарната камера на Малиново на Петрол,снимката от камерата пристигна преди 1-2 седмици на колегата Коцев.От там той показва договора за покупко-продажба и от Ловеч трябва да я пратят в Стара Загора на мое име.До тук всичко добре.След като се чухме по телефона с колегата,че вече всичко е на мое име и няма той ангажименти отидох в КАТ да вида за кво иде реч.Там говорих с инспекторката по видеоконтрол,влезна в системата и ми каза,там 2 фиша отпреди и снимката.Тук и обясних,че аз снимка не съм получавал още и я питах може ли да я извади от системата,за да не изпусна 14 дневния срок за отстъпка,щото ми е по-добре да платя 245 от колкото 350 ... Тя каза,че снимката не е в системата и ми извади само електронния фиш.Тука не помня обаче дали се подписах или не,но мисля,че не се подписах,тя ми показа горе на листа някакъв номер,което да кажа,че е основание като ходя да плащам,но и казах,че искам да си изчакам снимката,тя каза добре и го скъса..И почнах да чакам.До днес обаче не дойде нищо по пощата,или някой с призовка да ми го връчи,а заминавам командировка за седмица и реших пак да ида в КАТ.Този път обаче инспекторката я нямаше,там бяха двете и подчинени колежки и обясних и на тях случая,те обаче ми казаха да чакам да ми го връчат,да не бързам да ми вадят електронния фиш,така или иначе 14-те дни почвали от връчването,почнаха и да се чудят пращали ли са обратна разписка към Ловеч и ми обясниха,че тея работи ставали бавно,особенно щом било от Ловеч.И тука имам няколко въпроса:Знам,че ако ми е връчено и не го платя след 1-2 месеца ще иде в НАП.Обаче искам да знам,какво става примерно ако не успеят да ми го връчат ? Знам,че много объркано съм го написал ама ... Като цяло ако може да ме светнете как седят нещата с тия снимки,ако не ми го връчат какво става и т.н ... Да знам да се натискам ли да им дам сега наведнъж парите или да се правя на ударен и да го бавя ...
          Ще опитам да съм максимално точен и кратък. В момента фишовете разнасят куриерите от фирмата в която работя. Става бавно и с голямо закъснение, поради причината че от полвин година никой не е разнасял електронните фишове на КАТ. За момента има натрупани по няколко хиляди такива във всички областни градове. Като му дойде времето, колегата ще ти го донесе. На всичко отгоре, трябва от КАТ да го преиздадат на твое име, което също бави връчването. Срока от 14 дни започва да тече от датата на връчване. Ако не ти е връчен, значи не е влязъл в сила и не дължиш на никой нищо за това нарушение. Все пак когато те потърси куриер, трябва да си вземеш фиша, защото ако откажеш, е все едно да си го получил, а ако не те открие куриер, ще те потърсят униформени полицаи и пак ще ти го връчат. Ако няма никой на адреса, когато го посети куриера, ще ти остави известие на което ще е написан телефон на който да се обадиш за да уточните кога и къде да ти го достави, или ще си го вземеш от офиса на куриерската фирма. Задължително искай на разписката да се чете ясно датата и часа на връчване и да има фамилия и подпис на куриера който ти го връчва ! п.п Ееееееееее, пак не дочетох всичко по темата, заради едната камара безсмислени разсъждения на някои колеги. Колега Princo, сори че не прочетох темата по-рано. Ако не са ти дали разписка с писмото, не е трябвало да бързаш да тичаш в КАТ. Сега сам си им се нататрузил. Ако фиша е получен от член от семейството, увери се че той се е подписал. Иди в офиса на куриерската фирма и си искай разписката с датата на връчване. После вече ако искаш обжалвай, по принцип фишовете от мобилни камери на КАТ биват отхвърляни. Ако е от стационарна, плащай докато има отстъпка. Ако искаш да знаеш коя е куриерската фирма, адрес и тел на офиса, пиши на лични, че да не става реклама.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

За сведение камерата е стационарна.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

vital: Важно ми е да разбера връчено ли е,защото искам да спазя 14 дневния срок,а и като цяло просто искам да знам как точно връчват,исках да съм сигурен просто,да не е след време да се наложи да ми връчват същото нещо пак,а аз да съм си загубил платежното например ... Ники,август ме снимат,на Коцев му пристига януари,на мен онзи ден. Дидо:Точно там е проблема.Никой,повтарям,абсолютно никой не се е подписвал за получаване на писмото.Пуснато е просто в пощенската ми кутия.Аз точно това исках да разбера.Как да разбера,на коя дата ми е връчено,ако се води връчено въобще.В КАТ беше най-лесно да ми изкарат директно от базата данни всичко и да ми го връчат,но не го направиха.Не мисля да обжалвам каквото и да е.Както казах по лични за мен причини,които не искам да споделям,искам да се издължа на всичко де що е държавно.По същата тази причина искам да хвана отстъпката.100 лева,са си 100 лв ... Затова се и ядосвам.Нито КАТ нито РПУ могат да ми дадат някво адекватно обяснение какво се случва и как така тва ми е връчено.Ако не е проблем,ще те помоля да ми пуснеш координати на лично,но не си пазя плика на писмото,да ги питам дали това искат да ми връчат,да не стане по-нататък аз да съм го платил,а те тогава да се сетят да ме търсят официално да ми го връчат.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

коцев написа:
                Tя тая камера ще ти извади очите, пък и табели има. Ама на Принко му е тежичко крачето явно
                ФИАТ- Пътят е само формалност
                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                -----------------------------------------------------
                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Kay_ написа:
                  коцев написа:
                  Tя тая камера ще ти извади очите, пък и табели има. Ама на Принко му е тежичко крачето явно
                  За първи път минавах по тоя път,а табелата хич не я отразих.

Коментар

Пък и ловешките табели и знаци не важат за старозагорци.

Коментар

коцев написа:
                      Пък и ловешките табели и знаци не важат за старозагорци.
                      Те и старозагорските не важат ...

Коментар

И така,сагата продължи и МОЖЕ БИ свърши днес.След като отидох във фирмата,която доставя писмата и получих обяснение,че всичко било законно и че на плика като има дата всичко е ок(малко ми е странно как така,ама все тая),отидох отново при моите любими инспекторки в КАТ,нацупен и ядосан,че през 2014г. за да си платиш глобата,трябва ти самия да се натискаш и да имаш желание,че да ги гониш и ти пращат някви писма без никаква разписка и т.н ... Опитах се да звънна в КАТ Ловеч,но тези които отговарят за електронните фишове не си вдигнаха телефона.И така,отидох в КАТ Ст.Загора,посрещнахаме със усмивки и с думи като Пак ли ти ?Кво стана ? Ама твоя случай е доста интересен,обясних им,че искам да си платя скапаният фиш със отстъпка и да не се занимавам повече.Казаха ми,че дори в Ловеч да постъпи някаква разписка за връчване след датата,на която съм платил,не е проблем след като пазя платежното.Отидох и платих. Исках да платя и 2 фиша(за стоп,по 20 лв.),които имах,там вече от КАТ Ст.Загора ме пратиха да се обърна към РПУто,от което катаджиите се водят,които са ми написали фишовете,в тяхната система не можело ,ходих до 2 РПУ,от където са ми писали фишовете и там след като бях супер любезен,някво офицерче ми се развика да отивам в НАП,а едно сержантче ми вика,доста интересен случай ... Ко да прайш,отидох в НАП платих и тях.Офф,пак изпаднах в много подробности,та съвет от мен:Колеги,гледайте да имате възможно най-малко общи интереси с полицията,защото тва е една система,в която няма никаква кореспонденция и всичко е с краката нагоре и там измежду всички лумпени,дето крещят по цял ден,тук-там се намира съвестен и можещ човек,да ти обясни и помогне.Ще изгубите пари,но както и в моя случай,доста нерви ...

Коментар

Само да отбележа че вчера на 300м преди камерата пак от висока скорост се удариха два автомобила и загинаха 4 човека. С една дума човек влезне ли в колата, то веднага е с единия крак в затвора, а с другия е в гроба.

Коментар

коцев написа:
                            Само да отбележа че вчера на 300м преди камерата пак от висока скорост се удариха два автомобила и загинаха 4 човека. С една дума човек влезне ли в колата, то веднага е с единия крак в затвора, а с другия е в гроба.
                            Може пък да не е било от висока скорост?Може да е било от неправилно изпреварване?Или на единия шофьор може да му е прилошало?

Коментар

Като знам по колко километра навиваш за един месец смея да кажа ,че си се нагледал на какви ли не простотии по пътищата .

Коментар

Конкретно,в случая засегнат от Коцев,не е виновна скоростта,а неправилно изпреварване,навлизане в насрещното платно.Както казах,за мен лично,това ограничение си е хранилка.Сложено заради 2 бензиностанции. Това е порочната практика.Вместо да се вложи някой лев повече и да се направи малка ускорителна лента,на всяка бензиностанция или вливащ се път,ние слагаме ограничения с камери.Има доста колеги излизали в чужбина.Там масова практика са ускорителните ленти,не ограничения 60 с камера ...

Коментар

Working...
                                X