Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за снимка от стационарна камера.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за снимка от стационарна камера.

Случаят е следният.Август купувам колата от колегата Коцев от Ловеч,30 мин. след покупката обаче ме снима стационарната камера на Малиново на Петрол,снимката от камерата пристигна преди 1-2 седмици на колегата Коцев.От там той показва договора за покупко-продажба и от Ловеч трябва да я пратят в Стара Загора на мое име.До тук всичко добре.След като се чухме по телефона с колегата,че вече всичко е на мое име и няма той ангажименти отидох в КАТ да вида за кво иде реч.Там говорих с инспекторката по видеоконтрол,влезна в системата и ми каза,там 2 фиша отпреди и снимката.Тук и обясних,че аз снимка не съм получавал още и я питах може ли да я извади от системата,за да не изпусна 14 дневния срок за отстъпка,щото ми е по-добре да платя 245 от колкото 350 ... Тя каза,че снимката не е в системата и ми извади само електронния фиш.Тука не помня обаче дали се подписах или не,но мисля,че не се подписах,тя ми показа горе на листа някакъв номер,което да кажа,че е основание като ходя да плащам,но и казах,че искам да си изчакам снимката,тя каза добре и го скъса..И почнах да чакам.До днес обаче не дойде нищо по пощата,или някой с призовка да ми го връчи,а заминавам командировка за седмица и реших пак да ида в КАТ.Този път обаче инспекторката я нямаше,там бяха двете и подчинени колежки и обясних и на тях случая,те обаче ми казаха да чакам да ми го връчат,да не бързам да ми вадят електронния фиш,така или иначе 14-те дни почвали от връчването,почнаха и да се чудят пращали ли са обратна разписка към Ловеч и ми обясниха,че тея работи ставали бавно,особенно щом било от Ловеч.И тука имам няколко въпроса:Знам,че ако ми е връчено и не го платя след 1-2 месеца ще иде в НАП.Обаче искам да знам,какво става примерно ако не успеят да ми го връчат ? Знам,че много объркано съм го написал ама ... Като цяло ако може да ме светнете как седят нещата с тия снимки,ако не ми го връчат какво става и т.н ... Да знам да се натискам ли да им дам сега наведнъж парите или да се правя на ударен и да го бавя ...
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

За мен е логично щом няма доказано нарушение, реално не съществува нарушение.Аз не съм получавал снимка,но тя би трябвало да върви с обратна разписка и срока да тече от датата на клеймото.

Коментар

То снимка има,колегата Коцев я е получил и ясно се вижда кой кара.Просто не ми е връчена още.
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Когато отидох в КАТ Ловеч със снимката и показах договора за продажбата служителя взема копие от договора прикрепи към него снимката и каза че по етапен ред ще пратят това нещо в КАТ Ст.Загора .Съгласно представения договор вече отписаха колата че се води на мен .За никакви други нарушения не са ми казвали.Би следвало вече топката по прехвърлянето да е в полето на КАТ Ловеч и КАТ Ст.Загора. Ама като се има в предвид че снимката е направена на 5 август миналата година а я получих преди десетина дни , то вероятно ще минат няколко месеца до като отиде до КАТ Ст. Загора.Щом още не са ти го връчили акта, то бъди спокоен за срока . Срока би следвало да почне да тече след като ти връчат снимката и акта.
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
          ...Срока би следвало да почне да тече след като ти връчат снимката и акта.
          .Точно така. Добре е, Princo, да се поинтересуваш дали снимката е от стационарна или от мобилна камера. Ако е от мобилна, печелиш.
          Stop giving directions, just say "Follow me."
          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Камерата там си е стационарна и е постоянно включена.

Коментар

С колко е превишил скоростта?
              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Ограничението е 60 км. Карал е с 123км.

Коментар

Ааа той бавно карал, 500лв са му малко ама .....
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Коцев,фишовете,които излезнаха са мои,не твои.59 е надвишението.60 ограничение,засечена е 119.Колкото до камерата,писал съм в заглавието-стационарна,ако беше от мобилна,нямаше да има такава тема изобщо.

Коментар

Ок.Набило ми се е 123 но за 4 километра няма да спорим. :D Важното е, че ти излезе честен колега и прие нарушението за твое без да правим циркове по съдилища.Дори в КАТ се изненадаха ,че ти по телефона прие нарушението като твое без пазарлъци.Това трябва всички и продавачи и купувачи да го имаме в предвид за в бъдеще .

Коментар

коцев написа:
                        Ок.Набило ми се е 123 но за 4 километра няма да спорим. :D Важното е, че ти излезе честен колега и прие нарушението за твое без да правим циркове по съдилища.Дори в КАТ се изненадаха ,че ти по телефона прие нарушението като твое без пазарлъци.Това трябва всички и продавачи и купувачи да го имаме в предвид за в бъдеще .
                        Ми не знам в Ловеч какво са ти казали,като влезна инспекторката в системата излезна 119 км/час,кое е вярно не знам вече ... Иначе те и в нашия КАТ се чудят що 2 пъти ходя и се натискам да плащам доброволно ... Май ще си харча парите пък ще го бавя във времето.

Коментар

Харчи си ги, трябва да го получиш първо.Ако може да се натреса и аз с въпрос. Получавам призовка да се явя за еди коя си кола като собственик на фирма. Снимка няма, трябва да ходя да ми я връчат. Понеже обаче ми остават 2месеца до възстановяване на точките не се явих. В призовката пише, че при неявяване ще ми наложат глоба от 100лв(не е проблем пред това да си възстановя точките след почти 2год скатаване). Въпросът ми е какво следва? Ще ми изпратят нова призовка ли?Как решават на кой да му пратят снимката, на кой призовка...

Коментар

vital написа:
                            Харчи си ги, трябва да го получиш първо.Ако може да се натреса и аз с въпрос. Получавам призовка да се явя за еди коя си кола като собственик на фирма. Снимка няма, трябва да ходя да ми я връчат. Понеже обаче ми остават 2месеца до възстановяване на точките не се явих. В призовката пише, че при неявяване ще ми наложат глоба от 100лв(не е проблем пред това да си възстановя точките след почти 2год скатаване). Въпросът ми е какво следва? Ще ми изпратят нова призовка ли?Как решават на кой да му пратят снимката, на кой призовка...
                            реално Ти си юридическо лице и те викат за да представиш данни кой кара точно определен АвтомобилПС: шефа ми звъня вчера ми имам снимка с Камиона при ограничение от 60 съм минал със 75
                            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

А има ли някъде как да проверя дали ми е връчено ? Щото не помня дали се подписах първият път като ходих,но и да съм се подписал,тя го скъса,и сега не знам дали не ми го водят за връчено.

Коментар

Working...
                              X